Aproximativ 100.000 de romani s-au implicat activ in activitati de trading, sub diferite forme, in ultimele 6 luni, iar cel mai mare interes l-au suscitat nume mari precum Facebook, Microsoft, Google si in special indicele german DAX.
Acestea par sa fie favorite datorita volatilitatii ridicate de pe urma careia poti beneficia prin miscari inteligente, explica Ishaq Siddiqi, managerul care se ocupa de analiza pietelor de capital la compania ETX Capital si fost analist la Wall Street Journal, pentru Business24.
Tanarul a venit in Romania odata cu intrarea companiei sale pe piata autohtona, in octombrie 2013. Semnele pe care le vede pe aceasta piata sunt sunt pozitive, insa recunoaste ca increderea romanilor in serviciile financiare, dar si situatia de pe pietele financiare din Romania, sunt inca modeste, raportat la alte tari.
"Va dura mult timp pana cand o schimbare semnificativa va avea loc in Romania - pentru inceput, tara ar trebui sa combata coruptia si scandalul incepand de la varf (domeniul politic, economic) si sa introduca un audit si investigatii riguroase pentru a curata sistemul", spune fostul analist WSJ.
"Apoi, avem nevoie sa vedem o dezvoltare rapida a industriei serviciilor financiare din Romania, prin investitii straine, care ar duce la dezvoltarea infrastructurii financiare", completeaza acesta.
ETX Capital s-a extins si pe piata din Romania incepand cu luna octombrie 2013. De ce ati ales Romania ca prima tara pentru extinderea in Europa de... mai mult
Joi, 01 Mai 2014, ora 13:08
Mediplus, Polisano si Farmexim, trei dintre cei mai mari distribuitori farmaceutici din Romania, sunt alaturi de fabricile Europharm, Sandoz si Infomed Fluids in top 10 al celor mai mari exportatori de medicamente in 2012, potrivit datelor INS.
Astfel, Mediplus, parte a grupului A&D Pharma, se afla pe primul loc in ierahia exportatorilor romani de medicamente, urmat de fabrica Europharm Brasov a britanicilor de la GSK, care ar putea fi inchisa daca nu se gaseste un cumparator, si de Polisano, distribuitor deinut de omul de afaceri sibian Ilie Vonica, arata o analiza Mediafax.
Extinzand clasamentul, pe locul patru se regaseste compania TMF Management, reprezentantul fiscal al producatorului de generice Sandoz, al elvetienilor de la Novartis, care detine doua unitati de productie de antibiotice la Targu Mures, si pe cinci firma Picara Trading din Bucuresti.
Aceasta din urma, infiintata in 2005 si detinuta de Cristina Paun si Razvan Andrei Picu, figureaza cu o autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) de fabricatie partiala (ambalare si etichetare), inclusiv pentru medicamente care detin autorizatie pentru import paralel/distributie paralela in state ale UE.
Locurile 6-10
In esalonul 6-10, se regasesc in ordine Vileus Med-Com, GlaxoSmithKline (GSK), SDS Inter Pharma, Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, si producatorul de solutii perfuzabile Infomed Fluids Bucuresti, reprezentanta din... mai mult
Marti, 20 August 2013, ora 14:47
Profitul EBITDA al grupului CEZ in Romania a crescut de la 1,9 miliarde coroane cehesti in primele noua luni ale anului trecut la 3,9 miliarde coroane in acest an (155 milioane euro), sustinut de productia de energie eoliana si de recuperarea unor datorii de la CFR.
Activitatile de distributie si vanzare ale CEZ in Romania au generat un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 2,2 miliarde de coroane (87,5 milioane euro), in urcare cu 85% fata de 1,2 miliarde de coroane in aceeasi perioada a anului anterior, reiese dintr-un raport al companiei.
Imbunatatirea rezultatului este datorata in special efectului platii, in prima jumatate a anului, a unor datorii de catre CFR.
Astfel, "imbunatatirea disciplinei de plata a CFR" a contribuit cu 1 miliard coroane (39,7 milioane euro) la profitul EBITDA al companiei in primele noua luni ale anului, potrivit raportului CEZ.
Pe segmentul productiei de energie si trading, CEZ a raportat in Romania un profit EBITDA de 1,7 miliarde de coroane (67,6 milioane euro) la noua luni, de circa doua ori si jumatate mai mare fata 700 milioane de coroane anul anterior.
Productia de electricitate a crescut in intervalul analizat, sustinuta de numarul mai mare de turbine eoliene instalate in parcurile Fantanele si Cogealac.
CEZ are 234 turbine in cele doua parcuri eoliene, cu o putere instalata de 585 MW. In iunie, compania avea 176 turbine eoliene conectate la sistem in Romania, cu o capacitate instalata... mai mult
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 08:26
Impozitul mediu platit pe parcursul anului de un investitor pe piata de capital ar fi de peste 60%, daca s-ar aplica propunerea privind plata anticipata a impozitului.
Procentul a rezultat din simularea facuta pentru 2105 clienti activi in 2011 ai firmei de brokeraj Tradeville.
Impozitul anticipat presupune ca brokerul trebuie sa retina la fiecare vanzare 16% din profitul tranzactiei. Cum pierderile nu se scad, rezultatul final conduce la un procent urias de impozitare. Din analizele efectuate, clientii vor opta fie pentru renuntarea la tranzactii, fie pentru deschiderea unor conturi in strainatate, unde fiscul roman nu ii poate urmari si nu li se poate impune o norma aberanta.
Efectul va fi unul pe termen lung, spun reprezentantii Tradeville, intrucat:
- cei care renunta la investitii nu revin in piata ani buni dupa eliminarea barierelor;
- cei care isi vor pastra banii in afara tarii se vor obisnui cu sistemele internationale si nici nu vor reveni.
Rezultatul final va fi prabusirea pietei de capital din Romania, imposibilitatea derularii de oferte publice de privatizare la care sa participe investitori romani prin brokeri locali, incurarajarea firmelor de profil straine care racoleaza clienti pentru a isi deschide conturi in afara tarii si alungarea romanilor care detin sume substantiale in strainatate, intrucat nimeni nu isi permite sa plateasca un impozit aberant si, in genere, sa riste asemenea evolutii in piata.
In concordanta cu opiniile... mai mult
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 16:52