Firmele germane sunt interesate sa angajeze muncitori calificati care parasesc Marea Britanie din cauza Brexitului, a anuntat miercuri Camera de Comert din Germania (DIHK), avertizand ca cea mai mare economie europeana are un deficit de aproximativ 1,6 milioane de angajati calificati, transmite Reuters.
Si oamenii de afaceri din Germania sunt extrem de ingrijorati de lipsa fortei calificate de munca.
Conform celor mai recente date ale Institutului pentru Cercetarea Fortei de Munca (IAB), numarul locurilor de munca vacante in Germania a atins un nivel record in trimestrul patru din 2018.
In perioada octombrie - decembrie existau pe plan national 1,46 milioane de locuri de munca neocupate - cel mai ridicat nivel de dupa reunificarea Germaniei, in 1990 - arata datele IAB. Comparativ cu trimestrul precedent, s-a inregistrat o crestere de 221.000 de locuri de munca vacante, iar fata de perioada similara din 2017 un avans de 275.000.
Evolutia favorabila a pietei muncii este rezultatul cresterii robuste a Produsului Intern Brut al Germaniei timp de noua ani la rand, apreciaza analistii. mai mult
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 15:20
Unii dintre bancherii de top din Londra au declarat ca si-ar amana sau chiar ar contramanda planurile de mutare a sediilor in Europa continentala, daca va exista un acord care sa permita Marii Britanii sa-si mentina accesul la piata unica europeana, o schimbare semnificativa fata de precedentele avertismente ca nu va exista "cale de intoarcere", se arata intr-o analiza a Financial Times (FT).
Comisia Europeana a recomandat vineri trecerea imediata la faza a doua a negocierilor privind viitorul relatiei dintre UE si Londra, referitoare la comert si perioada de tranzitie.
Perspectiva mentinerii accesului la piata unica europeana este vazuta ca putin probabila, dar posibila, dupa ce, saptamana trecuta, Regatul Unit a promis sa pastreze "alinierea deplina" la reglementarile UE privind piata interna daca nu va putea stabili termenii viitoarei relatii cu blocul comunitar dupa Brexit.
Autoritatile de reglementare, inclusiv Banca Centrala a Germaniei (Bundesbank) si Autoritatea de Reglementare a Pietei Financiare din Marea Britanie (FCA) au avertizat in mod public ca in primul trimestru din 2018 nu va mai exista "cale de intoarcere" pentru banci deoarece ele trebuie sa aiba planuri pentru un viitor in care ar putea sa nu mai aiba acces din Londra la piata UE, dupa implementarea iesirii tarii din blocul comunitar, in martie 2019.
Si marile banci, inclusiv HSBC, JPMorgan si Goldman Sachs, au transmis avertizari similare secretarului american pentru comert, Wilbur Ross,... mai mult
Luni, 11 Decembrie 2017, ora 14:00
Valoarea banilor in Romania este mult mai mare decat afara, iar 100 de euro valoreaza cat 200 euro in Marea Britanie si cat 150 euro in Germania, a declarat, joi, Ilan Laufer, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane.
"Este important sa promovati conceptul 'value for money'. Foarte multi oameni care viziteaza tara noastra sunt surprinsi de serviciile si de calitatea serviciilor pe care le pot gasi in Romania si pretul foarte redus pentru acestea. Discutam de la restaurante, la alt tip de servicii, cumparaturi si asa mai departe.
Este un lucru crucial cateodata, cand, o companie multinationala decide sa vina intr-o anumita zona, pentru ca exista multi expati. Si ei isi doresc un standard de viata cat se poate de bun", le-a spus Laufer, diplomatilor si oamenilor de afaceri prezenti.
El a precizat ca valoarea banilor in Romania este mult mai mare.
"Va dau un exemplu: 100 de euro in Romania valoreaza cat 200 de euro in marea Britanie si cat 150 euro in Germania. Valoarea banilor in Romania este mult mai mare. Lucrul acesta este un element serios pe care trebuie sa-l vindeti mai departe", a mai aratat ministrul.
Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) in colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe organizeaza joi Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane (RADR), cu tema "O lume in schimbare: Mizele politicii externe a Romaniei".
La eveniment au fost invitati Mihai Daraban, presedintele CCIR,... mai mult
Joi, 31 August 2017, ora 17:59
Europa s-ar putea confrunta cu un nou val de "refugiati", cei decisi sa isi pastreze accesul la piata unica, dupa ce premierul britanic Theresa May a anuntat ca divortul de UE nu va include negocierea acestui punct.
Conform Bloomberg, sefii bancilor internationale cu sediul in Londra au initiat deja primele masuri de conservare a accesului la piata unica din UE, printre acestea numarandu-se si mutarea afacerilor. Din acest punct de vedere, Irlanda ar putea reprezenta o optiune viabila.
May va cere acordul Parlamentului britanic pentru ca tara sa paraseasca Uniunea Europea si, chiar daca planul de renuntare a negocierilor privind accesul la piata unica europeana a fost imbracat in termeni mai blanzi, pericolul izolarii afacerilor din Regatul Unit ramane o amenintare grava pentru investitori.
Alaturi de alte industrii prezente pe piata britanica, cea financiara a fost printre primele care a dat semne de nervozitate odata cu aflarea deciziei luate in urma referendumului din iunie 2016, iar, la aceasta ora, reprezentanti marilor banci din Londra par sa stranga in graba bagajele.
O confirmare in acest sens o da si ministrul de finante al Irlandei, Eoghan Murphy, care sustine ca, pana la mijlocul anului acesta, multe dintre institutiile financiare din Londra isi vor muta afacerile in tara sa.
"Au venit si s-au intalnit cu mine si reprezenatntii bancii centrale, ba chiar au facut si cercetari preliminare privind disponibilitatea unor spatii de birouri si a... mai mult
Sambata, 21 Ianuarie 2017, ora 15:00
Michael O'Leary, seful Ryanair, se declara convins ca sperantele britanicilor de a obtine o intelegere avantajoasa cu UE sunt doar niste vise desarte.
Marea Britanie va iesi "tavalita" din negocieri. Majoritatea ministrilor din cabinetul de la Londra nu au habar despre ce inseamna Brexit, iar afirmatiile privind obtinerea unor avantaje majore in relatia viitoare cu Europa sunt "de o aroganta prosteasca", sustine seful companiei de transport aerian, citat de The Independent.
"Nu am niciun pic de incredere in spusele politicienilor din Londra, care o tin una si buna despre cum lumea intreaga vrea sa faca afaceri cu noi. Lumea vrea sa ne traga pe sfoara, asa se intampla in orice negociere. (The world will want to screw you - that's what happens in trade talks - in original)
Uniunea Europeana nu are niciun interes sa ne trateze cu manusi, mai ales cu toate aceste arogante prostesti de la Londra, conform carora, daca suntem a cincea economie a lumii, vom beneficia de o intelegere avantajoasa", apreciaza O'Leary.
In opinia sa, Franta, Germania si Olanda vor incerca sa inabuse miscarile politice interne cu tenta nationalista prin impunerea unor conditii dure in viitoarea relatie a blocului comunitar cu Marea Britanie.
"Tarile europene au devenit aproape paranoice in ceea ce priveste duritatea cu care ar trebui tratata Marea Britanie, din cauza ca, daca nu recurg la astfel de masuri, partidele de extrema-dreapta din aceste tari vor fi urmatoarele care vor cere... mai mult
Marti, 20 Septembrie 2016, ora 17:58
1Alarma in randul investitorilor germani, dupa ce britanicii dau semne ca se incing din ce in ce mai mult pe tema referendumului prin care se va decide daca Regatul Unit va mai ramane sau nu in Uniunea Europeana.
Reprezentantii Camerei de Comert si Industrie din Germania ii avertizeaza pe insulari ca parasirea UE va insemna un dezastru atat pentru britanici, cat si pentru germani, transmite postul BBC.
Ramasi masca
Directorul adjunct al Camerei de Comert si Industrie din Germania, Volker Treier, afirma ca oamenii de afaceri din tara sa sunt bulversati de intentia britanicilor de a continua discutiile pe tema referendumului privind apartenenta la UE.
Reactia lui Treier precede intalnirea pe care premierul David Cameron o va avea cu Angela Merkel la sfarsitul acestei saptamani. Din punctul de vedere al oficialului CCI, Germania nu ar trebui sa faca nicio concesie britanicilor.
Ingrijorarea sa se refera la faptul ca si alte tari pot pune diverse conditii pentru a pastra statutul de membre UE.
"Suntem de-a dreptul bulversati de varianta acestui referendum", a spus Treier.
Reprezentantul mediului de afaceri din Germania sustine ca numarul salariatilor din Marea Britanie care lucreaza pentru companii germane se apropie de 400.000.
Multe dintre aceste firme se arata nelinistite de organizarea unui referendum pe aceasta tema, sustine Treier.
Adjunctul CCI Germania mai spune ca investitiile companiilor teutone in Regatul Unit se vor diminua considerabil in... mai mult
Vineri, 29 Mai 2015, ora 10:51
Principele Radu a efectuat, in 15-17 septembrie, o vizita oficiala in Marea Britanie, insotit de reprezentantii unor companii viticole de prestigiu din Romania, informeaza Biroul de presa al regelui Mihai, intr-un comunicat transmis joi Agerpres.
In cursul vizitei, principele Radu a avut intalniri cu reprezentanti ai mediului de afaceri din Marea Britanie, ai corpului diplomatic, precum si cu personalitati ale societatii civile.
Luni, principele Radu a luat parte la dineul oferit de Ion Jinga, ambasadorul Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, iar marti a participat la un eveniment de promovare a companiilor viticole romanesti, gazduit de Institutul Cultural Roman.
Evenimentul de prezentare a vinurilor romanesti pe piata britanica a avut loc in prezenta unui mare numar de invitati, printre care s-au numarat Greg Hands, ministru pentru relatia cu Parlamentul, inalti oficiali guvernamentali britanici, membri ai Parlamentului de la Westminster, reprezentanti ai City-ului londonez, ambasadori si membri ai corpului diplomatic acreditat la Londra, oameni de afaceri, importatori de vinuri, jurnalisti, se arata in comunicatul citat.
Cu aceasta ocazie, principele Radu s-a adresat audientei, subliniind rolul Casei Regale in mentinerea traditiei viticulturii romanesti si in impunerea unor standarde ridicate de calitate, precum si in promovarea produselor romanesti pe pietele externe.
De asemenea, principele i-a oferit ambasadorului Romaniei,... mai mult
Joi, 18 Septembrie 2014, ora 14:54
Marile economii ale lumii se vor schimba in viitor, in contextul unor modificari demografice si monetare care vor avea loc in unele regiuni si tari.
China va deveni cea mai mare economie mondiala, insa mai tarziu decat se anticipase initial. Chinezii ii vor depasi pe americani abia in anul 2028. Conform firmei de consultanta Cebr's World Economic League Table (WELT), PIB-ul Chinei il va depasi pe cel al SUA in anul 2028, insa nu mai devreme, scrie Russia Today.
Cresterea economica a Chinei va incetini cu siguranta, acest lucru fiind cauzat implicit de aspectele demografice. Din aceasta cauza, tarii asiatice ii va lua mai mult timp ...citeste mai departe despre "Cum vor arata marile economii ale lumii in viitor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Decembrie 2013, ora 15:09
Comertul bilateral intre cele doua state va ajunge la 100 miliarde de dolari in 2015, conform NewsIn.China si Marea Britanie au semnat noi acorduri bilaterale in valoare de 2,2 miliarde de dolari.
Acordul a fost anuntat dupa discutiile la Londra, luni, intre premierul David Cameron si omologul chinez Wen Jiabao.
Cameron a spus ca el si Wen au convenit ca Europa nu trebuie sa se teama de competitia chineza, ci "sa deschida comertul in ambele directii".
A fost discutata si chestiunea drepturilor omului, Cameron spunand ca este important ca "progresul economic si cel politic" sa se imbine in China.
Wen, care a vizitat si Ungaria in turneul sau european, urmeaza sa se duca in Germania. mai mult
Luni, 27 Iunie 2011, ora 14:38