Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Magazinul specializat in piese auto AUTODOC a depasit 600 milioane EUR in vanzari dupa al treilea trimestru

Magazinul specializat in piese auto AUTODOC a depasit 600 milioane EUR in vanzari dupa al treilea trimestru


Tinta pentru vanzarile de 2020 de 800 de milioane de euro a fost deja atinsa, datorita vanzarilor record de Black Friday 2020

Cel mai mare dealer online de piese auto din Europa, AUTODOC, a anuntat oficial ca vanzarile din primele trei trimestre ale anului au depasit 600 de milioane de euro. Acest lucru este ca raspuns la o crestere impresionanta de aproximativ 40% in anul precedent. Din ianuarie pana in septembrie 2019, cifra de afaceri a companiei a ajuns deja la 434 milioane de euro. Au fost mentinute rate de crestere semnificative chiar si in ciuda crizei economice din cauza coronavirusului. Potrivit CEO-ului AUTODOC, tinta de vanzari anuntata pentru 2020 va fi de peste 800 de milioane de euro pana la sfarsitul lunii decembrie.

Date fiscale 2020, AUTODOC

a demonstrat o crestere deosebit de puternica pe principalele sale piete, si anume Germania si Franta, care au inregistrat o crestere a vanzarilor de peste 50%. O crestere si mai puternica a fost inregistrata in Marea Britanie, unde vanzarile au crescut cu peste 80%. Cele doua marci proprietare ale AUTODOC (Stark si Ridex) au contribuit, de asemenea, la o crestere de 65% a vanzarilor in aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru a contribuit la dezvoltarea afacerii peste medie.

Recent, AUTODOC si-a extins portofoliul de produse pentru a include o afacere cu anvelope, care si-a triplat vanzarile in primele trei trimestre ale anului trecut. Divizia de piese pentru motociclete a adus, de asemenea, o contributie semnificativa, reusind sa dubleze vanzarile in aceeasi perioada ca in primele zile.

Exista inca perspective pozitive

Motivul pentru care AUTODOC isi indeplineste obiectivele de crestere se bazeaza partial pe experienta din anii anteriori. Specialistii companiei au dezvaluit ca octombrie si noiembrie sunt de obicei cele mai aglomerate perioade ale anului. La fel, perioadele mai linistite includ sfarsitul lunii decembrie, din cauza pauzei de vacanta. Conform datelor disponibile, conducerea considera ca obiectivul anual de vanzari de 800 milioane EUR pentru 2020 va fi atins.

De asemenea, pandemia si criza cauzata de aceasta afecteaza foarte mult. Conform statisticilor, reticenta de a cumpara o masina noua va continua pe multe piete. Din acest motiv, beneficiarul direct va fi comertul cu piese de schimb. Numai in Germania, potrivit Kraftfahrt-Bundesamts (KBA), varsta medie a parcului de vehicule in 2020 a crescut cu 0,1 - 9,6 ani.

Rezultate uimitoare inregistrate la sfarsitul Black Friday

AUTODOC, in calitate de specialist online recunoscut in piese auto, organizeaza oferte de neegalat de Black Friday. Potrivit expertilor, sfarsitul lunii noiembrie este adesea ales pentru cele mai bune oferte ale anului, care sunt foarte populare. Cea mai vanduta zi inregistrata de AUTODOC a fost 27 noiembrie 2020. Apoi, pentru prima data, 80.000 de comenzi plasate in 24 de ore au fost supra-indeplinite.

Mai multe informatii despre AUTODOC

AUTODOC este cel mai mare magazin online de piese auto din Europa, operand in industria cu cea mai rapida crestere. In ceea ce priveste vanzarile, acestea au crescut cu 48% dupa anul fiscal 2019. In prezent, AUTODOC are in vedere extinderea pozitiei si extinderea la aproximativ 615 milioane EUR (2018: 415 milioane EUR). Datorita extinderii cu succes, AUTODOC are acum 4.000 de angajati cu sediul in Germania si in alte 26 de tari europene. De asemenea, compania pune clientii pe primul loc cu numeroase evenimente sociale, asistenta tehnica in limba nationala si o gama larga si personalizata de produse. In prezent are aproape 2,5 milioane de produse inregistrate de la 870 de producatori pentru 166 de marci auto. Pe AUTODOC puteti gasi de la sisteme de franare la piese ale corpului, amortizoare la arcuri, sisteme de evacuare, elemente interioare, sisteme de directie si multe altele.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 829 ori
Citeste mai multe despreautodoc piese auto magazin piese auto