Magazinul specializat in piese auto AUTODOC a depasit 600 milioane EUR in vanzari dupa al treilea trimestru

Miercuri, 28 Aprilie 2021, ora 12:33
1135 citiri
Magazinul specializat in piese auto AUTODOC a depasit 600 milioane EUR in vanzari dupa al treilea trimestru
Autodoc GMBH FOTO: autodoc24.ro

Tinta pentru vanzarile de 2020 de 800 de milioane de euro a fost deja atinsa, datorita vanzarilor record de Black Friday 2020

Cel mai mare dealer online de piese auto din Europa, AUTODOC, a anuntat oficial ca vanzarile din primele trei trimestre ale anului au depasit 600 de milioane de euro. Acest lucru este ca raspuns la o crestere impresionanta de aproximativ 40% in anul precedent. Din ianuarie pana in septembrie 2019, cifra de afaceri a companiei a ajuns deja la 434 milioane de euro. Au fost mentinute rate de crestere semnificative chiar si in ciuda crizei economice din cauza coronavirusului. Potrivit CEO-ului AUTODOC, tinta de vanzari anuntata pentru 2020 va fi de peste 800 de milioane de euro pana la sfarsitul lunii decembrie.

Date fiscale 2020, AUTODOC

a demonstrat o crestere deosebit de puternica pe principalele sale piete, si anume Germania si Franta, care au inregistrat o crestere a vanzarilor de peste 50%. O crestere si mai puternica a fost inregistrata in Marea Britanie, unde vanzarile au crescut cu peste 80%. Cele doua marci proprietare ale AUTODOC (Stark si Ridex) au contribuit, de asemenea, la o crestere de 65% a vanzarilor in aceeasi perioada a anului trecut. Acest lucru a contribuit la dezvoltarea afacerii peste medie.

Recent, AUTODOC si-a extins portofoliul de produse pentru a include o afacere cu anvelope, care si-a triplat vanzarile in primele trei trimestre ale anului trecut. Divizia de piese pentru motociclete a adus, de asemenea, o contributie semnificativa, reusind sa dubleze vanzarile in aceeasi perioada ca in primele zile.

Exista inca perspective pozitive

Motivul pentru care AUTODOC isi indeplineste obiectivele de crestere se bazeaza partial pe experienta din anii anteriori. Specialistii companiei au dezvaluit ca octombrie si noiembrie sunt de obicei cele mai aglomerate perioade ale anului. La fel, perioadele mai linistite includ sfarsitul lunii decembrie, din cauza pauzei de vacanta. Conform datelor disponibile, conducerea considera ca obiectivul anual de vanzari de 800 milioane EUR pentru 2020 va fi atins.

De asemenea, pandemia si criza cauzata de aceasta afecteaza foarte mult. Conform statisticilor, reticenta de a cumpara o masina noua va continua pe multe piete. Din acest motiv, beneficiarul direct va fi comertul cu piese de schimb. Numai in Germania, potrivit Kraftfahrt-Bundesamts (KBA), varsta medie a parcului de vehicule in 2020 a crescut cu 0,1 - 9,6 ani.

Rezultate uimitoare inregistrate la sfarsitul Black Friday

AUTODOC, in calitate de specialist online recunoscut in piese auto, organizeaza oferte de neegalat de Black Friday. Potrivit expertilor, sfarsitul lunii noiembrie este adesea ales pentru cele mai bune oferte ale anului, care sunt foarte populare. Cea mai vanduta zi inregistrata de AUTODOC a fost 27 noiembrie 2020. Apoi, pentru prima data, 80.000 de comenzi plasate in 24 de ore au fost supra-indeplinite.

Mai multe informatii despre AUTODOC

AUTODOC este cel mai mare magazin online de piese auto din Europa, operand in industria cu cea mai rapida crestere. In ceea ce priveste vanzarile, acestea au crescut cu 48% dupa anul fiscal 2019. In prezent, AUTODOC are in vedere extinderea pozitiei si extinderea la aproximativ 615 milioane EUR (2018: 415 milioane EUR). Datorita extinderii cu succes, AUTODOC are acum 4.000 de angajati cu sediul in Germania si in alte 26 de tari europene. De asemenea, compania pune clientii pe primul loc cu numeroase evenimente sociale, asistenta tehnica in limba nationala si o gama larga si personalizata de produse. In prezent are aproape 2,5 milioane de produse inregistrate de la 870 de producatori pentru 166 de marci auto. Pe AUTODOC puteti gasi de la sisteme de franare la piese ale corpului, amortizoare la arcuri, sisteme de evacuare, elemente interioare, sisteme de directie si multe altele.

Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Aparate de îngrijire personală utile pentru domni: iată ce să nu îți lipsească
Îngrijirea personală este un subiect ce ar trebui să privească orice persoană. De multe ori, este asociată doar cu doamnele și domnișoarele, însă și bărbații au la fel de mare nevoie...
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
3 provocări pentru cultivatorii de triticale și cum le faci față cu ajutorul tehnologiilor moderne, în noul sezon
Obținerea unei culturi sustenabile, cu randament ridicat, este un proces provocator din cauza diverșilor factori care pot influența triticalele: condițiile meteo și de sol, dezvoltarea...
#autodoc, #piese auto, #magazin piese auto , #Stiri Auto