Daca ai ajuns sa ai probleme cu returnarea creditului pe care l-ai accesat de la o banca, atunci ar fi bine sa mergi si sa discuti cu creditorul pentru ca, impreuna, sa gasiti o solutie.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce documente trebuie sa te prezinti la banca intr-o astfel de situatie.
Dupa ce ati ajuns la un consens in privinta a ceea ce urmeaza sa se intample cu creditul, primul act de care vei avea nevoie va fi cererea de restructurare.
In cazul in care ai fost concediat, ti-a fost taiat salariul sau dintr-un alt motiv care nu iti poate fi imputat, va trebui sa aduci bancii acte in acest sens. Astfel, iti trebuie documente care sa ateste situatia aparuta si vei avea nevoie, dupa caz, de o decizie de incetare a contractului de munca, de o decizie de diminuare a veniturilor sau, daca ai suferit vreun incident de natura medicala, atunci aduci documentele medicale.
Chiar daca se intelege de la sine, vei avea nevoie si de un act de identitate si de acte prin care iti dai acordul pentru ca banca sa consulte anumite baze de date. In cazul in care este vorba despre un credit cu ipoteca sau despre unul imobiliar, atunci vei avea nevoie si de documente justificative cu privire la garantiile creditelor.
In plus, restructurarea creditului se va face prin semnarea unui act aditional la contractul de credit si la cel de ipoteca, in cazul in care este vorba despre asa ceva.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra... mai mult
Marti, 06 Octombrie 2020, ora 10:30
Daca intentionezi sa incepi o afacere mica, poti opta pentru infiintarea unei intreprinderi individuale, insa trebuie sa demonstrezi ca ai o calificare in domeniul de activitate pe care ti l-ai ales. In plus, daca acumulezi datorii, atunci vei raspunde in fata creditorilor cu bunurile proprii. In materialul urmator iti prezentam ce etape trebuie sa parcurgi ca sa infiintezi o intreprindere individuala, ce taxe trebuie sa platesti pentru activitatea prestata si cum tii evidenta contabila.
Potrivit OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, intreprinderea individuala este o intreprindere economica, fara personalitate juridica, organizata de un intreprinzator persoana fizica.
Citeste mai multe pe avocatnet.ro mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 16:00
Multe familii isi doresc locuinta lor, iar numarul celor care merg frecvent la vizionari, s-a inmultit in ultimii trei ani. Majoritatea acestor persoane recunosc faptul ca nu s-au hotarat sa cumpere datorita pretului cerut de vanzator si reclama ca de cate ori s-au hotarat asupra unui imobil, s-au lovit de probleme in actele imobilului sau de finantare.
Realitatea este ca fondul locativ scos la vanzare ramane acelasi disponibil pe parcursul anului 2011, putine proiecte imobiliare noi fiind demarate in ultima perioada. Pe de alta parte, specialistii in imobiliare sunt de parere ca preturile pe segmentul rezidential stagneaza de aproximativ 12 luni. La ce sa fim atenti totusi daca vrem sa cumparam o casa in 2012?
In primul rand trebuie sa pornesti de la a-ti fixa asteptari realiste. Intr-o piata sensibila, pe care confuzia si neincrederea inca exista, in care gasesti oferte cu preturi la extreme, este foarte important sa stii ce cauti si sa te informezi corect. In plus, sprijinul specializat si de incredere este cu atat mai important in acest context.
In plus, 2012 este o perioada buna sa faci achizitii imobiliare, avand in vedere faptul ca preturile au scazut dramatic, cu peste 35% in perioada 2008 - martie 2011, iar creditele ipotecare s-au ieftinit foarte mult anul acesta, ajungand la valorile din 2007.
Pentru anul 2012, specialistii TopEstate.ro nu asteapta ca preturile apartamentelor si vilelor sa scada semnificativ, ci probabil vor avea loc variatii... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2012, ora 08:55
Un roman intarzie chiar si 80 de zile din cauza birocratiei din institutiile statului si din structurile financiar-bancare in procesul de achizitionare a unei locuinte, conform NewsIn.Cel mai scurt interval, de minim sapte zile, este necesar doar pentru tranzactiile realizate cu banii jos, reiese dintr-un raport al companiei Be Igloo, care activeaza in sectorul rezidential.
"Achizitia unei locuinte cu banii jos necesita, in general, un interval de timp cuprins intre sapte si zece zile, tocmai pentru ca aceasta nu presupune contactul cu institutii financiare sau cu structuri ale statului. La polul opus se afla tranzactiile realizate prin intermediul programului Prima Casa, cu un interval care poate ajunge pana la 80 de zile", se arata intr-un raport transmis luni de Be Igloo, companie specializata in sectorul rezidential. Potrivit oficialilor companiei, cand un client cumpara cu banii jos, semnarea contractului de vanzare - cumparare are loc in 7-10 zile de la luarea deciziei de achizitie, timp in care sunt pregatite toate actele necesare. In acest caz, dupa negocierea conditiilor contractuale, vanzatorul trebuie sa scoata extrase de carte funciara pentru autentificare de la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara (OCPI), certificatul fiscal de la Administratia Financiara si adeverinta de la Asociatia de Proprietari.Totodata, perioada de achizitie a unei locuinte printr-un credit imobiliar creste la doua la sase saptamani, fiind necesara parcurgerea mai multor pasi.... mai mult
Luni, 06 Iunie 2011, ora 12:39