Întrebări frecvente despre credite rapide - află tot ce trebuie să știi atunci când vrei să iei un împrumut online

Vineri, 29 Aprilie 2022, ora 17:50
1377 citiri
Întrebări frecvente despre credite rapide - află tot ce trebuie să știi atunci când vrei să iei un împrumut online
FOTO: unsplash.com

Creditele sunt instrumente financiare prin care orice cetatean poate accesa o suma mai mare de bani pe care sa o foloseasca in diferite scopuri. Cele mai cunoscute astfel de instrumente pe piata financiara sunt oferite de banci: creditul pentru casa, creditul pentru masina, creditul de nevoi personale etc.

Cu toate acestea, sumele de bani pe care le putem imprumuta de la banci sunt mari si necesita o birocratie excesiva. In ultimul deceniu, insa, a aparut un tip de credit care da posibilitatea cetatenilor sa imprumute rapid bani mai putini, cu dobanda mai mare, dar cu birocratie minima: creditul rapid.

Ce optiuni de credite rapide exista pe piata?

E normal ca un cetatean obisnuit sa nu cunoasca toate tipurile de credite rapide de pe piata. Din fericire, exista numeroase resurse gratuite puse la dispozitia ta in mediul online de unde poti afla imediat care sunt avantajele si dezavantajele fiecarui tip de credit in parte. Cele mai cunoscute imprumuturi rapide oferite de banci sau Institutii Financiare Nebancare sunt urmatoarele:

1. Creditul fara acte - o categorie de imprumut care nu presupune garantie imobiliara si se ofera pe termen scurt si foarte scurt (maxim 45 de zile). Acesta a fost creat special pentru a acoperi urgente financiare, nu cheltuieli extravagante.

2. Creditul pana la salariu - dupa cum ii spune si numele, acest imprumut este un instrument financiar dedicat celor cu venituri mici si medii, care nu pot acoperi cheltuielile curente cu veniturile pe care le au intr-un anumit moment. Acesta doreste sa contracareze o problema de moment, nicidecum sa devina un stil de viata. Se acorda pe maxim 60 de zile.

3. Creditul rapid - acest tip de credit este oarecum sinonim cu creditul pana la salariu, avantajul fiind rapiditatea acordarii. Cetatenii interesati pot primi banii in cont in 20-120 de minute de la formularea cererii. Sumele acordate variaza intre 1.500 RON si 10.000 RON.

4. Creditul pentru restantieri - bazandu-ne pe ideea ca oricui i se poate intampla sa ajunga intr-un impas financiar care duce la imposibilitatea de a plati cateva rate, aparitia unui astfel de instrument financiar a fost o actiune fireasca in piata. Cu ajutorul acestui credit cei declarati rau-platnici isi pot "repara" imaginea si scorul de credit.

De unde stiu ce tip de credit imi trebuie?

Un comparator de credite precum Finbino te poate ajuta sa decizi ce tip de credit ti se potriveste in functie de situatia ta particulara. Specialistii in credite rapide iti vor furniza toate resursele de care ai nevoie pentru a alege creditul potrivit, cum ar fi:

- informatii - articole pe subiecte tintite, usor de citit si de inteles;

- unelte usor de folosit - comparator de credite, calculator de rate, raspunsuri la intrebari;

- transparenta si gratuitate - utilizeaza toate resursele in mod gratuit pentru nevoile tale;

Care sunt avantajele unui credit rapid?

Un credit rapid este un instrument financiar foarte util in mainile cuiva care nu vrea sa abuzeze de el. Cu un plan de budgeting bine pus la punct, oricine poate profita de avantajele oferite de aceste credite:

- acordare rapida - de cele mai multe ori banii ajung in maxim 2 ore in contul tau;

- birocratie minima - exista si varianta creditului rapid doar cu buletinul, ceea ce faciliteaza enorm accesarea sumei de bani necesare;

- confidentialitate - in special in cazul creditului fara acte accesat online, nimeni nu va afla ca ai accesat un imprumut rapid;

- accesibilitate - conditiile minime de acordare sunt rezidenta in Romania si varsta de minim 18 ani;

Care sunt dezavantajele unui credit rapid?

Orice bucurie vine la pachet si cu cateva dezavantaje. Acest lucru nu trebuie sa ne ingrijoreze deoarece cu un strop de disciplina si organizare le putem evita cu succes. Cele mai mari dezavantaje ale creditelor rapide sunt urmatoarele:

- tentatia de a imprumuta mai mult decat necesar - calculeaza cu atentie exact de cati bani ai nevoie pentru a rezolva problema urgenta si nu utiliza imprumuturile rapide ca sursa de venituri;

- incurajarea consumului excesiv - daca stii ca esti un om care nu se poate abtine de la shopping excesiv, trebuie sa analizezi cu foarte mare atentie nevoia de a accesa un credit online;

- dobanzile mari - nu doar dobanzile de acordare a creditului sunt mari, ci si penalizarile pentru intarzieri;

- perioada scurta de acordare - spre deosebire de creditele bancare care pot fi luate pe ani sau chiar zeci de ani, un credit rapid trebuie rambursat in maxim cateva luni;

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#intrebari frecvente, #credite , #Stiri Credite