Interviurile Business24.ro

Ce inseamna Brexit pentru piata financiara? Sansa de a participa la acelasi eveniment cu Warren Buffett

Ce inseamna Brexit pentru piata financiara? Sansa de a participa la acelasi eveniment cu Warren Buffett
Warren Buffett / Avere

La sfarsitul saptamanii va avea loc, fara indoiala, un test de proportii istorice: votul cetatenilor din Marea Britanie de a iesi sau nu din Uniunea Europeana. Data fiind amploarea si unicitatea evenimentului, piete financiare fierb, volatilitatea este ridicata, intreaga lume asteptand rezultatul. Doua aspecte majore ne dau insa o viziune destul de clara asupra ...

Despre Warren Buffett

Warren Edward Buffett este un magnat american, investitor si filantrop. Este unul dintre cei mai de succes jucatori de pe piata de capital din lume. Numit deseori „legendarul investitor, Warren Buffett”, acesta este presedinte, CEO si actionar majoritar al companiei Berkshire Hathaway.

Nascut pe 30 august 1930, Buffet a fost insurat timp de 52 de ani cu Susan Thompson, cu care are trei copii: Susie, Howard si Peter. In 2004, la moartea sotiei, s-a casatorit din nou cu Astrid Menks.

Averea si renumele si le-a castigat prin investitiile realizate pe bursa si prin construirea uneia din cele mai profitabile companii, concernul Berkshire Hathaway, prin intermediul careia detine importante pachete de actiuni in cadrul mai multor companii.

In vara lui 2008, a fost desemnat de revista Forbes drept cel mai bogat om din lume, cu o avere estimata la 62 de miliarde de dolari. Warren Buffett l-a surclasat astfel pe Bill Gates, fondatorul Microsoft, care a condus acest top timp de 13 ani consecutiv. In septembrie 2008, Gates a revenit insa pe prima pozitie, ca urmare a deprecierii actiunilor detinute de Buffet. In 2011, Buffet se afla pe pozitia 3 in topul Forbes cu o avere de 47 de miliarde de dolari.

Buffet este numit „Oracolul din Omaha”, „Vrajitorul de la Omaha” sau „Inteleptul de la Omaha”, este considerat cel mai mare investitor al epocii moderne si a dovedit ca este si un filantrop pe masura prin realizarea celei mai mari donatii din lume.

De fapt, Buffett s-a angajat sa-si doneze 99% din avere, in special prin intermediul Fundatiei Gates, condusa de Bill si Melinda Gates.