Carte de business: Recomandarile lui Warren Buffett pentru tine

Sambata, 18 Iulie 2015, ora 00:00
10597 citiri
Carte de business: Recomandarile lui Warren Buffett pentru tine
Foto: Wikimedia

Cel mai bogat om am Americii aproape ca nu mai are nevoie de nicio prezentare. Warren Buffett este o legenda vie care, prin cele 82 de miliarde de dolari acumulate, ilustreaza perfect visul american cu care se hranesc toti investitorii.

Buffett este renumit si prin scrisorile anuale expediate actionarilor din cadrul Hatthaway Berkshire, ca si prin alte sfaturi date investitorilor din toata lumea.

Cea mai recenta recomandare facuta de multimiliardarul american vizeaza lecturile esentiale pentru orice milionar, arata portalul Inc.

Aventuri in afaceri

"Business Adventure" este primul volum pe care Buffett crede ca un tanar milionar in dolari ar trebui sa il parcurga.

Cartea lui John Brooks este o adevarata lectie vie pentru orice jucator pe piata de capital, cuprinzand 12 povesti antrenante de pe Wall Street.

Actiuni obisnuite

A doua carte de pe lista lecturilor lui Buffett pare sa cuprinda strategia dupa care acesta si-a bazat pasii inca din tinerete. "Actiuni obisnuite, profituri neobisnuite", de Phillip A. Fisher reda modul in care te poti orienta in piata de capital pentru a realiza cele mai rentabile investitii.

Ca fapt divers, prima editie a volumului avazut lumina tiparului inainte de aparitia internetului, dar a devenit, in timp, mult mai de actualitate decat in epoca in care afost scrisa.

Viseaza grandios

"Dream Big", volumul scris de Cristiane Correa, aduna povestile de succes ale unor antreprenori din diverse colturi ale lumii care au reusit sa cucereasca piata globala cu produsele lor.

Daca povestile lui Steve Jobs, Bill Gates si a altor investitori de succes din Statele Unite au fost intoarse pana acum pe toate partile, nu acelasi lucru se poate spune despre Jorge Paulo Lemann, Marcel Telles, si Beto Sicupira, trei oameni care au creat cel mai mare imperiu de afaceri din America de Sud.

Investitii de bun simt

Slaba estimare a riscurilor care te pandesc la orice pas te poate dobori la fel de rapid ca un uragan financiat. "Cartea investitiilor de bun simt", de Jack Bogle iti dezvaluie modul in care trebuie sa faci primi pasi in investitiile bursirere fara a risca foarte mult.

In esenta, vei gasi o reteta despre cum sa investesti capitalul propriu in fondurile de referinta fara sa fii "ars" la comisionul de management.

Lucrul cel mai important

"The Most Important Thing", de Howard Marks, este o carte recomandata investitorilor indrazneti, care considera ca regula bunului simt in afaceri nu trebuie urmata orbeste.

Este un ghid parctic pentru toti cei care vor sa speculeze fluctuatiile pietei, avantajele momentului si prefera investitiile cu un grad de risc ridicat.

Investitorul inteligent

"The intelligent investor", volumul lui Brejamin Graham pare sa puna in balanta sfaturile date in "Cartea investitiilor de bun simt" si "Lucrul cel mai important", oferind o cale de mijloc in derlarea investitiilor pe piata de capital.

Lideri neobisnuiti

"The Outsiders" este o adevarata lectie despre competitia in afaceri si regulile corporatiste care pot fi incalcate in momentul in care liderii nonconformisti isi fac aparitia la orizont.

Opt povesti ale unor lideri neobisnuiti ajunsi in fruntea unor companii de top sunt explicate pe indelete in volumul lui William Thorndike Jr.

Unde-s iahturile clientilor?

La fel de crude ca si povestea "Lupului de pe Wall Street", povestile brokerilor din volumul "Where ar the customers yachts?" dezvaluie nucleul dur al pietei de capital, in care bursa pare sa existe doar pentru a-i imbogati pe brokeri, nu si pe clientiilor.

Un adevarat dus rece care sa te trezeasca din reverie dupa o serie de lecturi dedicate bursei si potentialului prezentat de companiile listate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lista lecturi Warren Buffet, #carti esentiale investitori, #lecturi Wall Street , #Cariera