Ce ar face Bill Gates si Warren Buffett daca ar pierde totul si ar fi nevoiti sa o ia de la capat

Duminica, 05 Februarie 2017, ora 07:53
5355 citiri
Ce ar face Bill Gates si Warren Buffett daca ar pierde totul si ar fi nevoiti sa o ia de la capat
Foto: Arhiva Ziare.com

Cand vine vorba de succes pe plan profesional, Bill Gates si Warren Buffett au atins de mult timp treptele cele mai inalte. Dovada de netagaduit este faptul ca primul este cel mai bogat om din lume, in timp ce al doilea il urmeaza la mica distanta, de pe locul trei in topul miliardarilor.

Gates (61 de ani) si Buffett (86 de ani) au pornit pe drumurile lor cu cateva decenii in urma, in circumstante diferite de cele de astazi. Ce s-ar intampla insa daca ar pierde totul dintr-odata si ar fi nevoiti sa o ia la capat?

Gates, care a renuntat la Harvard pentru a infiinta Microsoft in anii 1970, spune ca s-ar orienta spre domenii precum inteligenta artificiala, energie sau biologie, scrie CNBC.

"Cercetarile in inteligenta artificiala se afla astazi la un nivel cu adevarat profund. Va fi fenomenal si cred ca orice legat de aceasta activitate va fi o cariera de lunga durata captivanta", a afirmat Gates cu ocazia unui eveniment recent desfasurat la Universitatea Columbia.

In acelasi timp, planeta trebuie sa gaseasca surse de energie viabile, ieftine si prietenoase cu mediul, astfel incat inovatiile vor fi "profunde" si in acest domeniu, a sustinut miliardarul.

In ceea ce priveste biologia, Gates este de parere ca generatiile viitoare vor face progrese importante in directia combaterii unor afectiuni precum obezitatea, cancerul si depresia.

"Profetiile" sale capata si mai multa greutate atunci cand ne gandim ca, daca va atinge varsta lui Buffett, Gates ar putea deveni primul "trilionar" din lume.

Citeste mai mult: Ne apropiem in ritm galopant de momentul in care vom avea primul "trilionar"

Spre deosebire de Gates, Buffett este sigur ca ar face aceleasi alegeri pe care le-a facut la inceputul carierei sale daca ar trebui sa porneasca de la zero astazi. Prin urmare, ar deveni tot investitor. Cel supranumit "oracolul din Omaha" a inceput sa citeasca despre investitii pe cand era doar un copil si sustine ca este in continuare fascinat de aceasta lume.

"Am temperamentul potrivit. (...) Probabil ca as da gres cu orice altceva", a spus Buffet, prezent la randul sau la evenimentul organizat la universitatea pe care a absolvit-o in 1951.

Buffett a fost marele castigator din 2016, cand averea sa a crescut cu peste 32 de milioane de dolari in fiecare zi a anului.

Afla mai multe: Cum a facut Warren Buffett 32 de milioane de dolari pe zi in 2016

Sfatul presedintelui si CEO-ului Berkshire Hathaway pentru oricine este sa incerce sa isi gaseasca te ...citeste mai departe despre "Ce ar face Bill Gates si Warren Buffett daca ar pierde totul si ar fi nevoiti sa o ia de la capat" pe Ziare.com

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Bill Gates inteligenta artificiala, #Warren Buffett investitii , #Stiri Companii