Universitatea Lawrence din Appleton, statul Wisconsin, a oferit, la începutul anului universitar 2022, un curs ce poate părea ciudat: studenţii sunt învăţaţi să nu facă nimic şi să se relaxeze.
Deşi surprinzătoare, ideea este cât se poate de serioasă, iar această disciplină neobişnuită a devenit cea mai populară din cadrul instituţiei, relatează revista „TIME”, citată de News.ro.
Participând la acest curs, studenţii pot obţine credite universitare care vor fi adăugate la nota de la examenul final.
Cincizeci şi doi de studenţi urmează acest curs în acest semestru - mai mulţi decât la orice alt curs de la această universitate privată, specializată în arte, care are aproximativ 1.500 de studenţi.
Cum arată aceste cursuri? În primul rând, telefoanele sunt interzise la ore, iar profesorii oferă cunoştinţe axate pe „well-being”. De exemplu, se predau virtuţile mersului pe jos. Există, de asemenea, „cursuri de somn”, universitatea explicând că studenţii care dorm cel puţin 8 ore pe noapte au, în medie, o rată de succes mai bună decât cei care pierd nopţile. De asemenea, studenţii sunt încurajaţi să iasă din casă pentru 30 de minute fără telefon mobil. Sunt planificate şi alte activităţi: va veni cineva să le predea tai chi, vor fi ore de meditaţie. Practic, cursul îi învaţă pe studenţi cum să se relaxeze şi să se deconecteze.
Constance Kassor, profesor asociat de studii... mai mult
Marti, 22 Noiembrie 2022, ora 12:02
Preşedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Jerome Powell, a declarat miercuri că unul dintre cele mai puternice argumente pentru ca banca centrală să înfiinţeze o monedă digitală este că ar reduce nevoia unor alternative private, cum ar fi criptomonedele şi stablecoins, transmite Reuters.
Întrebat în timpul unei audieri în Congresul Statelor Unite dacă o monedă digitală emisă de Fed ar fi o alternativă mai viabilă decât apariţia mai multor criptomonede sau stablecoins în sistemul de plăţi, Powell a fost de acord.
”Cred că este adevărat şi cred că este unul dintre argumentele care sunt oferite în favoarea unei monede digitale. Mai ales acela că nu ar fi nevoie de stablecoins, nu ar fi nevoie de criptomonede dacă ar exista o monedă digitală americană, cred că acesta este unul dintre cele mai puternice argumente”, a spus Powell în timpul audierii sale în Comisia pentru servicii financiare a Camerei Reprezentanţilor.
Oficialii Fed vor analiza pe larg universul plăţilor digitale într-un raport care ar putea fi publicat la începutul lunii septembrie, a arătat Powell. El a descris raportul ca fiind un pas major care accelerează eforturile Fed de a stabili dacă ar trebui să emită propria sa monedă digitală.
Powell a afirmat că este sceptic că activele cripto pot deveni un vehicul principal de plăţi în Statele Unite, dar a spus că stablecoins ar putea să prindă teren. Cu toate acestea, şeful... mai mult
Joi, 15 Iulie 2021, ora 10:14
Un om de afaceri din statul american Maryland ar fi platit fostului profesor de scrima al Universitatii Harvard cel putin 1,5 milioane de dolari, dar si plati pentru o masina si o casa, pentru a obtine admiterea fiilor sai la celebra institutie de invatamant.
Procurorii americani ii acuza pe Jie "Jack" Zhao, in varsta de 61, si pe Peter Brand, 67 de ani, ca au conspirat pentru a frauda programe federale prin mituire, relateaza CNN.
Zhao este CEO-ul companiei telecom iTalk Global Communications.
Brand a fost antrenorul de scrima al Universitatii Harvard din 1999 pana anul trecut cand a fost concediat in urma unei investigatii declansate de relatarile presei privind vanzarea unei case suspect de scumpe de catre acesta.
Ambii barbati au negat ca au comis vreo infractiune.
Acestea sunt cele mai recente arestari incepute in martie 2019, in legatura cu fraudarea admiterii la universitatile americane, schema implicand parinti bogati care si-au folosit averea pentru a frauda testele standardizate date de copiii lor sau mitui antrenori sportivi. ...citeste mai departe despre "Un om de afaceri american ar fi platit 1,5 milioane de dolari pentru admiterea copiilor sai la Harvard. Scandal urias in SUA" pe Ziare.com mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 13:05
Spre deosebire de alegerile precedente din 2016, tinerii din SUA s-au mobilizat masiv la votul pentru alegerea presedintelui SUA. Peste cinci milioane din alegatorii intre 18 si 29 de ani au votat deja saptamana trecuta, potrivit datelor centrului pentru informare si cercetare al implicarii si invatarii civile al Universitatii Tufts (CIRCLE).
"Cred ca toti ne-am trezit cam in acelasi timp,si nu doar din pricina experientelor noastre in cei patru ani cu Donald Trump, ci mai ales anul acesta. Cred ca milenialii au inteles ca e un moment in care noi sa putem stabili o evolutie pentru viitor a tarii noastre", spune Marian Belk (26 de ani) din Carolina de Nord, relateaza The Independent intr-un reportaj.
In Carolina de Nord au votat circa jumatate de milion de alegatori din generatiile tinere, peste dublul cifrelor din 2016. La fel stau lucrurile in state sudice unde cursa electorala intre Trump si Joe Biden este stransa.
Cei mai multi tineri au votat in Texas, unde la sfarsitul saptamanii trecute votasera deja un milion de tineri.
Acest val de votanti sunt in favoarea lui Biden, dupa cum o arata un sondaj national publicat saptamana asta de Institutul de Politica al Harvard Kennedy School.
Motivul mobilizarii la vot nu este doar din cauza politicilor lui Donald Trump, ci si din nemultumirile legate de dominatia barbatilor albi in varsta, de regula republicani, in legislativul local.
"Parintii mei au crescut in segregatie, in scoli segregate, in timpul lui Jim... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 11:49
Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat in alegerile prezidentiale din Statele Unite, potrivit numaratorii efectuate de U.S. Elections Project de la Universitatea din Florida, creand conditiile pentru cea mai ridicata participare de peste un secol, transmite Reuters.
Numarul record al voturilor exprimate anticipat, de aproximativ 65% din prezenta totala in alegerile prezidentiale din 2016, reflecta interesul mare pentru alegerile in care se confrunta actualul presedinte republican Donald Trump si democratul Joe Biden.
Participarea record la alegerile anticipate, prin posta sau in persoana, are loc pe fondul ingrijorarilor legate de expunerea la coronavirus in ziua alegerilor, pe 3 noiembrie.
Trump este in urma lui Biden in sondajele de opinie, din cauza criticilor legate de modul in care adminsitratia Trump gestioneaza pandemia de coronavirus care a ucis aproape 229.000 de oameni in SUA.
Democratii au un avans semnificativ fata de republicani in votul anticipat, pentru ca cei din urma asculta recomandarea presedintelui Trump de a avita acest sistem, care ar fi, in opinia sa, predispus la fraude.
Expertii anticipeaza ca prezenta la vot va depasi cu usurinta numarul de 138 de milioanede americani care au votat in 2016. In urma cu patru ani, numai 47 de milioane de persoane au votat anticipat. ...citeste mai departe despre "Interes urias pentru alegerile prezidentiale din SUA. Peste 90 de milioane de americani au votat anticipat. Ar putea fi cea... mai mult
Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 07:16
Peste 70 de milioane de americani au votat deja in alegerile prezidentiale din SUA, adica mai mult decat dublul participarii totale la vot la alegerile precedente din 2016, releva o statistica publicata marti, 27 octombrie, de US Elections Project, preluata de Reuters.
Aceasta participare masiva la vot indica atat un interes sporit al americanilor fata de competitia dintre presedintele republican in exercitiu Donald Trump si rivalul sau democrat Joe Biden, cat si dorinta alegatorilor de a reduce riscul de expunere la COVID-19, intr-un context in care pandemia pare sa creasca in forta odata cu apropierea iernii.
Democratii au un avantaj semnificativ la votul anticipat, evitat acum de republicani pe fondul atacurilor repetate si neintemeiate ale lui Trump in sensul ca acest sistem de vot incurajeaza frauda.
Per total, democratii au un avantaj de 2 la 1 la votul anticipat, dar in ultimele saptamani republicanii au recuperat, conform datelor colectate de US Elections Project, coordonat de profesorul Michael McDonald de la Universitatea Florida.
Potrivit acestuia, participarea finala la vot ar putea ajunge la cifra record de 150 de milioane, sau 65% din potentialii alegatori, adica cea mai ridicata din 1908. ...citeste mai departe despre "Participare record la alegerile din SUA. Peste 70 de milioane de alegatori au votat deja" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 10:22
Statele Unite au inregistrat in ultimele 24 de ore un numar record de cazuri descoperite, potrivit unei analize Reuters, iar totalul celor care au fost diagnosticati cu Covid-19 a ajuns la 2,48 de milioane.
SUA au inregistrat vineri 45.242 de noi contaminari.
Universitatea Johns Hopkins a raportat, pentru acelasi interval, aproximativ 40.000 de cazuri noi.
Noul varf vine dupa ce in mai multe state au fost descoperite focare importante si aici autoritatile au renuntat, momentan, la relaxarea masurilor.
De la inceputul epidemiei, in Statele Unite au fost inregistrate peste 125.000 de decese asociate Covid-19.
La nivel mondial, pana in prezent, de la finalul anului trecut cand noul coronavirus a fost depistat in Wuhan (China), au fost inregistrate peste 9,77 de milioane de contaminari si mai mult de 493.600 de decese, potrivit datelor Universitatii Johns Hopkins. ...citeste mai departe despre "Criza coronavirusului in SUA: Numar record de cazuri inregistrate in ultimele 24 de ore- 45.242 de noi contaminari" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 27 Iunie 2020, ora 08:42
SUA au depasit joi pragul de 30.000 de morti, potrivit bilantului in timp real al universitatii Johns Hopkins, relateaza AFP.
Potrivit acestei surse, 30.990 de persoane au murit in tara de la inceputul pandemiei. SUA sunt tara cea mai indoliata din lume din cauza pandemiei, inaintea Italiei (cu 21.645 morti), Spaniei (19.130 morti) si Franta (17.167 morti).
Intre timp, Reuters a anuntat joi un bilant propriu de peste 31.000 de morti in SUA. Potrivit sursei citate, in SUA s-au raportat peste 635.000 de cazuri confirmate de COVID-19, numar care a crescut miercuri cu 30.000, cea mai mare crestere din ultimele cinci zile.
Intre timp, scrie Reuters, presedintele Donald Trump se pregateste sa anunte o serie de linii directoare pentru redeschiderea economiei.
Suspendarea activitatilor a afectat economia SUA la un nivel fara precedent de la marea criza din urma cu aproape un secol, in contextul in care peste 20 de milioane de americani au solicitat ajutor de somaj.
"Efectuam o ancheta exhaustiva"
SUA nu par sa excluda ca noul coronavirus aflat la originea pandemiei care a ucis deja peste 137.000 de persoane in lume ar putea sa provina dintr-un laborator chinez din Wuhan si evoca de acum o "ancheta" pentru a face lumina asupra originii acestuia, transmite joi France Presse.
"Efectuam o ancheta exhaustiva asupra a tot ceea ce putem afla despre modul in care acest virus s-a propagat, a contaminat lumea si a provocat o asemenea tragedie", a declarat seful... mai mult
Joi, 16 Aprilie 2020, ora 20:12
Un barbat care candva recruta soldati pentru al Qaida, tineri care acum lupta alaturi de Statul Islamic, tocmai a fost angajat la o universitate de prestigiu din America, la departamentul de cercetare.
Jesse Morton, cunoscut sub numele de Younus Abdullah Muhammad, in trecut critica SUA si ii ameninta pe producatorii celebrului serial South Park, pentru ca l-au infatisat pe profetul Mohamed imbracat intr-un costum de urs, relateaza The Independent.
Acum a fost angajat de Universitatea George Washington, la departamentul de cercetare antitero, la care va contribui cu o "perspectiva unica", dupa cum sustine Seamus Hughes, director adjunct al programului pe extremism de la centru de securitate interna si cibernetica.
"Inca nu ne-am dat seama cum sa ajungem la un individ aflat pe calea radicalizarii. Jesse a fost in acea lume si a iesit din ea", a declarat Hughes.
Directorul adjunct spune ca a discutat despre Morton cu cei de la FBI, cu liderii din securitate si cu anchetatorii ...citeste mai departe despre "Povestea unui fost islamist care recruta pentru al Qaida, proaspat angajat al unei universitati prestigioase din SUA" pe Ziare.com mai mult
Joi, 01 Septembrie 2016, ora 12:30