Popularitatea lui Trump e in cadere libera. A ajuns la un nou minim

Joi, 23 Martie 2017, ora 23:18
993 citiri
Popularitatea lui Trump e in cadere libera. A ajuns la un nou minim
Foto: Facebook/Donald TRump

Rata de popularitate a presedintelui american Donald Trump a scazut la 37%, un nou minim pentru liderul de la Casa Alba, care pierde in mare viteza simpatia electoratului.

Un sondaj realizat de Universitatea Quinnipiac pe 1.056 de votanti de pe intreg teritoriul SUA a aratat ca Trump se bucura de din ce in ce mai putina aprobare din partea barbatilor republicani care nu sunt de culoare - exact cei care l-au ajutat sa obtina victoria in alegerile de anul trecut, arata Business Insider.

In randul votantilor republicani, cei care il dezaproba au ajuns intr-o proportie de 14% (de la 5%, cat arata un sondaj realizat de aceeasi universitate in urma cu doua saptamani).

In randul celor care l-au votat in cea mai mare proportie pe Trump - barbati caucazieni - se observa cea mai mare nemultumire, spun cei care au realizat sondajul. Doar 43% dintre barbati, in general, mai sunt de acord cu deciziile sale, fata de 49%, in urma cu doua saptamani. Iar din randul populatiei caucaziene numai 44% il mai aproba, fata de 49%.

"Cel mai alarmant pentru presedintele Donald Trump e ca grupul demografic care i-a oferit sprijinul - republicani, caucazieni, mai ales barbati si cei fara facultate - incepe sa aiba dubii", explica una dintre persoanele implicate in realizarea sondajului, Tim Malloy.

Majoritatea celor chestionati, 70%, nu crede in acuzele lui Trump vizavi de Obama, care ar fi pus sa-i fie inregistrate telefoanele inainte de alegeri.

Administratia Trump continua sa-si sustina (fara dovezi) acuzatiile, chiar daca directorul FBI, James Comey, a spus Congresului luni ca FBI "nu are informatii" ca asa au stat lucrurile.

73% dintre cei chestionati cred ca Trump si administratia sa fac afirmatii fara dovezi "foarte des" sau "oarecum frecvent".

Sondajul a mai aratat ca 60% dintre respondenti cred ca Trump e mincinos (fata de 55% la sondajul din 7 martie), iar 57% afirma ca nu cred ca presedintelui ii pasa de americanul de rand.

Despre astfel de sondaje Trump spune ca sunt "false". Asa s-a intamplat in februarie, cand un sondaj arata ca Trump este presedintele cu cea mai mica rata a popularitatii din istoria moderna la o luna de la instalarea la Casa Alba. ...citeste mai departe despre "Popularitatea lui Trump e in cadere libera. A ajuns la un nou minim" pe Ziare.com

#Trump rata popularitate, #Trump pierde sustinatori, #Trump simpatizanti profil , #Stiri International