Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu va renunta la benzile unice pentru RATB si spune ca aglomeratia de pe strazi este cauzata si de inmatricularea a zeci de mii de masini noi.
"Nu se pune in niciun caz problema sa renuntam la culoarele unice. Planul de Mobilitate Urbana Durabila, un document strategic de planificare a transportului in regiunea Bucuresti-Ilfov, realizat sub coordonarea BERD, precizeaza clar ca una dintre masurile care duc la cresterea mobilitatii este realizarea acestor benzi destinate transportului public.
(...) Din orice perspectiva am privi insa problema traficului, realitatea este una singura: avem inmatriculate in Bucuresti, la final de aprilie, 1,274 milioane de autovehicule, plus alte 155.000 inmatriculate in Ilfov.
Fata de finalul anului trecut se inregistreaza, in doar 4 luni, o crestere a parcului auto din zona metropolitana Bucuresti de peste 30.000 de unitati. La acestea se adauga autovehiculele, deloc putine, care tranziteaza zilnic Bucurestiul, precum si cele inmatriculate in alte judete sau alte tari ale caror proprietari locuiesc, de fapt, aici", spune Firea, citata intr-un comunicat al Primariei Capitalei remis miercuri Ziare.com.
Edilul sustine masurile care sa-i descurajeze pe bucuresteni sa mearga cu propriile masini. Iar daca acestea nu vor avea efect, PMB pregateste si unele mai dure.
"Prin urmare, fara masuri de descurajare a traficului rutier, vom avea in foarte scurt timp un oras complet blocat. Pentru inceput avem... mai mult
Miercuri, 24 Mai 2017, ora 11:20
Descurajarea transportului cu autoturismul in oras este marea provocare pentru imbunatatirea circulatiei din Capitala. Specialistii propun multe masuri in acest sens, ramane de vazut pe care le vor adopta autoritatile.
Alternativa unui transport public accesibil si de calitate este principala modalitate de a reduce numarul masinilor care circula pe strazi. Dar pentru un transport public rapid este nevoie sa mai scada din presiunea traficului actual, astfel ca trebuie luate masuri in paralel, explica pentru Ziare.com Sorin Lenus Negrea, unul dintre autorii Planului de Mobilitate Urbana Durabila (PMUD) Bucuresti - Ilfov.
Sa-si lase masina la periferie. Dar cum?
"Ce se poate face imediat este sa creezi acele parcari de tip park-and-ride, unele la nivelul soselei de centura, altele in interior, in vecinatatea anumitor noduri de transport importante, unde cei care vin zilnic din afara orasului sa poata sa-si lase masinile in siguranta si sa continue calatoria cu un vehicul de ...citeste mai departe despre "Cum scapam de traficul de cosmar din Bucuresti: Mereu verde la semafor pentru RATB si impozit redus daca n-ai masina" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 17 Iunie 2016, ora 07:07
Bucurestiul este un oras foarte aglomerat, iar parcarile ne dau adesea o mare bataie de cap, fie ca nu gasim loc unde sa ne lasam masina, fie ca arterele sunt blocate de autoturismele stationate pe carosabil. Insa care ar fi solutia pentru decongestionarea traficului din Capitala?
Gabriela Firea, candidatul PSD care a castigat Primaria Generala, a prezentat in programul sau de campanie cateva propuneri in acest sens. Iata planurile privind parcarile:
Pentru parcarile publice de suprafata vom introduce sistemul de taxare automata, cu plata online sau prin SMS.Vom demara un amplu program, impreuna cu primariile de sector, de amenajare si construire de locuri de parcare de resedinta, astfel incat sa fie descongestionate arterele de circulatie.Vom continua proiectul parcarilor de tip Park&Ride, amplasate la toate portile de intrare in oras, unde cei care fac naveta in Bucuresti sa-si poata lasa autoturismele pe timpul zilei, avand la dispozitie mijloace de transport in comun (ideal ...citeste mai departe despre "O solutie paradoxala pentru traficul de cosmar din Bucuresti: Mai putine parcari" pe Ziare.com mai mult
Joi, 09 Iunie 2016, ora 09:27
Lucrarile la trei parcari subterane din centrul Bucurestiului ar putea incepe toamna aceasta, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.
Primarul Sorin Oprescu a mentionat ca este vorba de parcarile subterane din Piata Valter Maracineanu, strada Edgar Quinet si din spatele Spitalului Coltea.
Sorin Oprescu a spus joi ca, daca vremea va permite, lucrarile la cele trei parcari subterane ar putea incepe dupa ce sunt finalizate lucrarile la parcarea de la Universitate.
Edilul sef al Capitalei a precizat ca parteneriatele public-private pentru aceste parcari au fost semnate, iar autorizatiile de construire sunt in curs de elaborare.
Parcarea subterana de la Universitate va fi functionala in cursul lunii septembrie, anunta in august primarul Capitalei.
Parcarea de la Universitate are trei niveluri si o capacitate de 420 de locuri pentru autoturisme si 21 de locuri speciale pentru motociclete. Aceasta are o intrare din strada Academiei, o iesire langa Muzeul de Istorie si inca o intrare "interschimbabila" in dreptul strazii Toma Caragiu, acolo unde va fi amplasat si liftul pentru soferii care parcheaza.
Sorin Oprescu spunea, inainte de alegerile locale din iunie, ca in programele pentru dezvoltarea Bucurestiului pe care vrea sa le initieze in al doilea mandat intra si constructia unor noi parcari subterane, printre care indica parcajele din Piata Valter Maracineanu, din Piata Edgar Quinet si de la Coltea.
Oprescu preciza ca parcarea subterana din... mai mult
Joi, 13 Septembrie 2012, ora 16:25