Cat costa un loc in parcarea subterana de la Universitate

Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 13:33
4804 citiri
Cat costa un loc in parcarea subterana de la Universitate

Parcarea subterana de la Universitate a fost joi inaugurata, acesta fiind primul obiectiv de acest fel construit in Bucuresti in parteneriat public-privat, avand o capacitate de 425 de locuri pentru autoturisme si 21 pentru motociclete.

Intrarea in parcare se va face prin strazile Academiei si Caragiu, iar iesirea pe la Muzeul de Istorie al Municipiului Bucuresti, pe bd. I.C. Bratianu.

"O sa urmeze zeci de alte parcari. Sa fie clar pentru toata lumea ca intram intr-o ordine normala prin construirea parcarilor subterane. In acest fel strazile raman libere, trotuarele de asemenea si cu spatii pedestriene corespunzatoare", a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

El a avertizat insa ca masinile parcate neregulamentar vor fi ridicate.

Tariful pe ora in aceasta parcare va fi de 2,5 lei, maximum zilnic - 25 de lei, cu mentiunea ca in primele doua saptamani de la inaugurare parcarea va fi gratuita, iar in luna urmatoare perioadei de promotie primele doua ore, de asemenea, vor fi gratuite.

In cazul abonamentelor, costul pe o luna pentru un autoturism este de 499 lei, iar pentru motociclete 199 lei.

De asemenea, mai exista posibilitatea incheierii unor abonamente pe 10 ore/zi urmand ca pe luna sa se plateasca 349 lei, iar cei care doresc sa-si parcheze masina noaptea timp de 10 ore costul unui astfel de abonament va fi 149 lei.

Sorin Oprescu a mai precizat ca in Centrul Istoric urmeaza sa fie construita o a doua parcare in partea de sud spre Cheiul Dambovitei, pe str. Nicolae Tonitza.

De asemenea, a mentionat Oprescu, vor incepe lucrarile la parcarea subterana de pe str. Edgar Quinet care va avea o capacitate de 320 de locuri si care va fi legata de cea de la Intercontinental, urmand ca si aceasta sa fie administrata de societatea belgiana Interparking.

Edilul-sef a spus ca are in vedere in urmatoarea perioada fluidizarea circulatiei in zona Splaiul Independentei unde in fiecare sfarsit de saptamana se inregistreaza blocaje in trafic.

Toate rampele sunt prevazute cu sistem de degivrare automat si, de asemenea, exista patru automate de plata monitorizate ce permit plata cash sau cu carduri bancare.

Parcarea este dispusa pe trei niveluri si este dotata cu tehnologie de ultima ora, precum detectia locurilor ocupate, sistem de citire automata a placutelor de inmatriculare, sistem de automate de plata, de detectie a emisiilor de carbon, a incendiilor, locuri de parcare pentru vehicule electrice si pentru persoane cu dizabilitati. Parcarea mai este prevazuta cu doua ascensoare, sistem de evacuare rapida a noxelor si a fumului.

Costul lucrarii se ridica la 10 milioane de euro suportati integral de catre constructor. Parcarea a fost concesionata pentru 39 de ani de catre societatea Interparking.

Cat priveste piateta de la Universitate aceasta a fost amenajata, potrivit primarului general, prin respectarea planului arhitectural din perioada interbelica. Astfel, au fost plantati mesteceni si stejari, iar la amenajarea acesteia s-au utilizat betonul alb si piatra cubica, urmand ca in aproximativ doua luni sa fie creat si un spatiu expozitional in aer liber.

Oprescu a mai spus ca in piateta urmeaza sa fie amenajata o cafenea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#parcare subterana Universitate, #foto parcare subterana Universitate, #preturi parcare subterana Universitate , #Stiri Administratie