Ludovic Orban: Planuiesc realizarea a 19 parcuri in Bucuresti

Marti, 20 Mai 2008, ora 17:58
2285 citiri
Ludovic Orban: Planuiesc realizarea a 19 parcuri in Bucuresti

Reducerea poluarii, curatenia, infrastructura rutiera, traficul si parcarile din Capitala. Acestea sunt directiile pe care se centreaza strategia de dezvoltare a Bucurestiului a candidatului PNL, Ludovic Orban. Ce intentioneaza Orban sa faca la Primarie aflati dintr-un interviu acordat in exclusivitate pentru Bloombiz.ro.

In primul rand, spune Orban, trebuie rezolvate probleme pe care le are infrastructura Bucurestiului. Candidatul liberal spune ca, in acest sens, trebuie efectuate lucrari la centura Capitalei si trebuie inchise cele doua inele circulare ale orasului.

De asemenea, trebuie decongestionat si fluidizat traficul prin pasaje atat subterane, cat si supraterane, prin instalarea de semafoare moderne si prin reorganizarea traficului in intersectii. Tot la capitolul trafic, Orban spune ca acesta ar putea fi redus prin construirea de parcari la marginea orasului, pentru cei veniti din afara Capitalei, precum si prin instituirea unei posibile taxe de intrare in Bucuresti.

In legatura cu o posibila construire a unei autostrazi de tranzit in Capitala, Orban este de parere ca acest proiect ar fi mult prea costisitor si dificil de realizat.

Un alt punct important al agendei lui Ludovic Orban este reducerea poluarii cu praf din Capitala. “Durata de viata in Capitala este cu 3 ani mai mica decat in restul Romaniei, iar acest lucru se datoreaza in principal poluarii.”

In acest sens, candidatul liberal spune ca doreste sa construiasca in Bucuresti 19 parcuri. De asemenea, acest vorbeste despre constuirea unui “inel verde al Capitalei”, care sa protejeze orasul de praf.

Nu in ultimul rand, Orban spune ca, pentru a sprijini mediu de business bucurestean, doreste sa scada birocratia cu care antrprenorii locali se confrunta.

 Prima parte a interviului cu Ludovic Orban

 A doua parte a interviului cu Ludovic Orban