Firea vrea 19 firme la Primarie ca sa rezolve gropile, traficul de cosmar si lipsa de parcari. Nu ne spune si cum

Vineri, 24 Februarie 2017, ora 13:52
852 citiri
Firea vrea 19 firme la Primarie ca sa rezolve gropile, traficul de cosmar si lipsa de parcari. Nu ne spune si cum
Foto: Facebook/Gabriela Firea

Primarul general, Gabriela Firea, sustine ca prin crearea celor 19 societati comerciale pe actiuni, in privinta carora urmeaza sa se pronunte Consiliul General al Capitalei (CGMB) in sedinta de marti, municipalitatea va reusi sa administreze eficient patrimoniul public, sa furnizeze servicii la standarde europene si sa deruleze proiecte de investitii care vor duce la cresterea calitatii vietii bucurestenilor.

Firea spune ca pana acum asta nu se putea, pentru ca Primaria nu avea instrumentele legale, insa si le va crea gratie acestor firme.

Primaria Capitalei a informat, vineri, prin intermediul unui comunicat, ca in sedinta CGMB vor fi supuse aprobarii mai multe proiecte de hotarare prin care se solicita acordul pentru infiintarea de firme pe actiuni detinute in proportie de 100% de municipalitate, care urmeaza sa desfasoare activitati in domeniul serviciilor publice si al altor activitati de interes public.

"S-au cheltuit in ultimii ani zeci, sute de milioane de euro din banii bucurestenilor care nu s-au regasit in sporirea confortului bucurestenilor. Avem, din pacate, o capitala sufocata de trafic, cu strazi pline de gropi, cu prea putine parcari fata de necesar, cu obiective turistice nepromovate. Voi schimba toate aceste neajunsuri, dar am nevoie de instrumente legale pentru a putea reorganiza administratia.

Asigur bucurestenii ca, prin crearea acestor societati comerciale pe actiuni, municipalitatea va reusi sa administreze eficient patrimoniul public, sa furnizeze servicii publice la standarde europene si sa deruleze mari proiecte de investitii care vor duce la cresterea calitatii vietii bucurestenilor", a declarat Gabriela Firea.

Primarul a spus ca bucurestenii vor beneficia, in cel mai scurt timp, "pe langa cresterea calitatii serviciilor publice, si de reducerea substantiala a costurilor pentru acestea".

"In plus, aceasta reorganizare nu presupune niciun fel de disponibilizare din randul personalului aflat acum in cadrul structurilor PMB, ci, din contra, preluarea acestuia in cadrul societatilor nou infiintate si crearea de noi locuri de munca", a precizat Firea.

Firmele vor fi verificate anual

Activitatea societatilor va fi supusa controlului anual al Curtii de Conturi. In realizarea serviciilor publice, CGMB va delega gestiunea societatilor nou-infiintate, cu respectarea prevederilor legale.

Primaria sustine ca prin infiintarea de societati comerciale pe actiuni de catre CGMB va creste calitatea serviciilor publice, ia ...citeste mai departe despre "Firea vrea 19 firme la Primarie ca sa rezolve gropile, traficul de cosmar si lipsa de parcari. Nu ne spune si cum" pe Ziare.com

#Primaria Capitalei firme, #Firea firme Capitala , #Stiri Administratie