Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Amenda de 1.000 de lei aplicata unui roman care a parcat pe locul pentru persoane cu handicap, considerata "excesiva"

Amenda de 1.000 de lei aplicata unui roman care a parcat pe locul pentru persoane cu handicap, considerata "excesiva"
Un sofer din Bucuresti, amendat cu 1.000 de lei pentru ca a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilitati, a obtinut in instanta transformarea amenzii in avertisment. Judecatorii au considerat ca in cazul soferului o amenda de 1.000 de lei este "excesiva".

Tribunalul Bucuresti a pronuntat la inceputul lunii decembrie 2020 sentinta finala intr-un proces in care un sofer din Bucuresti a contestat o amenda de 1.000 de lei primita din partea politistilor de la DGPMB pentru ca a parcat pe un loc dedicat persoanelor cu dizabilitati.

In proces, judecat in prima instanta la Judecatoria Sectorului 2, soferul a cerut anularea amenzii sau transformarea amenzii in avertisment, invocand faptul ca "s-a uitat pe trotuar pentru a vederea semnele de circulatie care-i interzic parcarea in acea zona si nu a observat nimic care sa-l incrimineze".

Soferul a mai aratat ca s-a uitat sub masina, dar "din cauza zapezii care acoperea asfaltul nu se putea observa daca au fost trasate insemne specifice unei astfel de parcari". Barbatul a mai aratat ca a considerat ca amenda de 1.000 de lei este "foarte mare", acesta fiind si motivul pentru care a cerut sa fie mentionat in procesul-verbal ca "nu este de acord cu aceasta amenda intrucat in zona nu sunt amplasate semne distinctive, iar din cauza zapezii necuratate din parcare nu a avut cunostinta ca acele locuri sunt rezervate persoanelor cu handicap".

A convins judecatorii ca un avertisment este suficient


Judecatoria Sectorului 2 a transformat amenda in avertisment considerand ca "petentul a afirmat si dovedit buna sa credinta, in sensul ca a recunoscut savarsirea faptei, insa a invocat drept cauze exoneratoare de raspundere conditiile meteo si inexistenta indicatoarelor pentru persoanele cu handicap".

"Buna sa credinta s-a mentinut si cu ocazia promovarii prezentei plangeri contraventionale, ocazie cu care petentul nu a incercat sa induca in eroare instanta de judecata si nu si-a exercitat abuziv dreptul recunoscut de legiuitor de a contesta procesul-verbal de contraventie intocmit pe seama sa.

Luand in considerare imprejurarile in care fapta a fost savarsita (lipsa informarii participantilor la trafic in legatura cu locurile de parcare rezervate persoanelor cu handicap in conditiile acoperirii cu zapada sau gheata a semnelor internationale pentru persoane cu handicap), instanta apreciaza ca fiind excesiv cuantumul amenzii de 1.000 lei aplicate petentului pentru fapta savarsita", se arata in sentinta pri ...citeste mai departe despre "Amenda de 1.000 de lei aplicata unui roman care a parcat pe locul pentru persoane cu handicap, considerata "excesiva"" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 282 ori