Saptamana aceasta, pe 10-11 iunie, la Hotel Sheraton din Bucuresti are loc Think Leadership. In cadrul evenimentului, participantii vor invata cum sa devina lideri autentici, cum sa conduca si sa comunice cu echipa pentru a trece de la performanta individuala la performanta de grup.
Evenimentul este adresat profesionistilor cu 4-7 ani experienta in vanzari, marketing, finante, logistica si IT, iar la eveniment participa lideri din mediul business care vor pune la dispozitia participantilor resurse pe care le pot accesa, in cadrul companilor.
Anul acesta, evenimentul Think Leadership are ca tema principala conceptul de Humanification, concept care joaca un rol din ce in ce mai important in procesele de learning & development din companiile de top.
Este demonstrat faptul ca oamenii motivati si pasionati de ceea ce fac, au rezultate remarcabile, motiv pentru care ar trebui sa punem pe primul loc oamenii din jurul nostru sau din echipa, sa-i ajutam sa invete, sa-i incurajam si sa ii sustinem in atingerea rezultatelor dorite.
Think Leadership se desfasoara pe parcursul a doua zile, oferind participantilor posibilitatea de a interactiona cu profesionisti ce au o experienta remarcabila de leadership, dispusi sa impartaseasca din provocarile lor.
5 motive pentru care le recomandam profesionistilor sa participe la Think Leadership:
1. Vor intalni si interactiona cu oameni cu o experienta remarcabila de leadership;
2. Vor descoperi care sunt resursele pe care le... mai mult
Marti, 06 Iunie 2017, ora 16:14
Cumpararea unei afaceri existente reprezinta o alta modalitate de lansare in afaceri.
Ca si in cazul deschiderii unei afaceri de la zero, inainte de a lua decizia privind cumpararea acesteia este necesara o analiza detaliata a avantajelor si dezavantajelor pe care le va obtine noul proprietar.
Avantajele cumpararii unei afaceri
- Durata de lansare este relativ mai mica, deoarece o intreprindere existenta dispune de utilajele necesare, de personal calificat, de relatii stabilite cu furnizorii si clientii;
- Obtinerea unor venituri imediate, deoarece nu se incepe de la zero;
- Existenta unei amplasari favorabile, care in cazul inceperii afacerii de la zero ar fi dificil de obtinut;
- Folosirea experientei si a relatiilor vanzatorului, deoarece intreprinderea are un nume cunoscut pe piata, are stabilite relatii cu furnizorii de materii prime si materiale;
- Existenta personalului calificat (daca el exista), astfel nu va fi nevoie de a recruta si selecta personalul;
- Reducerea riscului, deoarece, in comparatie cu intreprinderile nou-create, aceasta are o piata de desfacere si experienta in domeniul respectiv.
Exista desigur si dezavantaje:
- Posibilitatea procurarii unei intreprinderi neprofitabile;
- Existenta unui personal necalificat, pentru a carui instruire sunt necesare cheltuieli financiare, cat si de timp;
- Personalul calificat nu doreste sa lucreze pentru noul proprietar;
- Mostenirea unei reputatii indoielnice. Chiar daca are... mai mult
Vineri, 06 Februarie 2015, ora 11:00
Este inceput de an, si cu totii ne facem planurile si ne stabilim obiectivele.
Daca aveti in plan, in 2015, sau in viitorul apropiat, deschiderea unei afaceri, ar fi de folos sa luati in calcul si urmatoarele erori ce pot sa apara in managementul unui start-up.
Lipsa planificarii si a unui minim studiu de fezabilitate: este indicat sa alocati timp schitarii unui plan de afaceri, a catorva scenarii - cel putin unul optimist si unul pesimist si stabilirii obiectivelor si indicatorilor de performanta.
Tratarea superficiala a responsabilitatilor legaleasumate pe parcursul afacerii, atat de catre asociati, cat si de catre administratorii afacerii, precum si lipsa de interes sau neclaritatea in ceea ceea ce priveste responsabilitatile, implicatiile si optiunile actionarilor.
Aroganta: convingerea ferma ca nu are nevoie de ajutor il poate face pe tanarul antreprenor sa intre intr-un cerc vicios: nu intreaba la timp, apoi regreta ca nu a facut-o, nu ii este usor sa recunoasca faptul ca a gresit si evita sa-si repare greseala.
Ofertarea ineficace: de multe ori, antreprenorul aflat la inceput de drum este nerabdator si accepta cu greu dimensiunea afacerii sale si faptul casuccesul nu apare din primele zile. Multi se demoralizeaza dupa 3, 5 sau 7 incercari nereusite.
Slabiciunea fortei de vanzare: de cele mai multe ori, tanarul antreprenor nu are capacitatea financiara, stiinta sau rabdarea sa investeasca in pregatirea si echiparea minimala a unei forte de vanzari... mai mult
Miercuri, 07 Ianuarie 2015, ora 09:20
Inca de la inceput, vreau sa spun ca acest articol nu pledeaza pentru a porni o afacere sau pentru a urma o anumita cariera. Acestea sunt alegeri personale, nu poate decide altcineva in locul fiecaruia dintre voi.
In activitatea mea am intalnit multi oameni care spun: "vreau sa incep o afacere, dar nu acum, poate mai tarziu", altii care prefera sa inceapa o afacere, dar se gandesc ca, daca nu vor reusi sa aiba succes, le va fi foarte greu, daca nu imposibil, sa mai gaseasca apoi un loc de munca, fiindu-le teama ca nimeni nu ii va mai angaja. Oamenii gasesc tot felul de motive pro sau contra inceperii unei afaceri pe cont propriu, in egala masura cu pregatirea lor psihica si profesionala necesara start-up-ului unui business. Nu este alt moment mai bun pentru a incepe o afacere decat acum, acum fiind momentul in care fiecare se simte cu adevarat pregatit sa faca fata unei astfel de provocari.
"Ziua in care vei fi responsabil si nu vei mai cauta scuze, aceea este ziua startului care te va purta spre success" - spune O.J. Simpson
Acest articol se adreseaza si celor care au deja o afacere si care se gandesc de doua ori inainte sa angajeze pe cineva care a incercat sa porneasca o afacere.
Experienta imi spune ca primul tau gand va fi ca persoana respectiva va pleca repede din companie, ca este greu de gestionat, ca isi va dori mai multa libertate de actiune. Uiti insa sa iei in calcul ca aceasta poate avea abilitati la fel de bune ca ale tale si ca, este... mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 08:32