Huawei reprezinta o cale gresita pentru dezvoltarea 5G, afirma ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
Intr-un editorial remis Ziare.com, Zuckerman sustine ca "trebuie sa ne asiguram ca folosim companii care continua sa dezvolte tehnologii 5G de incredere, cum sunt Ericsson, Nokia, Samsung si Qualcomm", nu ca Huawei, care a fost pusa sub acuzare pentru fraude si complot pentru a fura secrete comerciale.
Totodata, ambasadorul SUA la Bucuresti precizeaza ca prezenta companiilor chineze in retelele 5G pericliteaza securitatea acestora, pentru ca firmele de tehnologie din China trebuie sa impartaseasca informatiile si tehnologia cu autoritatile militare sau de spionaj chineze.
Redam integral editorialul lui Adrian Zuckerman:
Huawei reprezinta o cale gresita pentru dezvoltarea 5G. Contrar marketingului si a perceptiei publice generale distorsionate, 5G nu este sinonim cu companiile chineze. Companiile americane, europene si sud-coreene conduc calea dezvoltarii 5G pe pietele din intreaga lume.
Tehnologia 5G ofera oportunitati, dar, aflata in maini gresite, ameninta securitatea nationala. Dupa cum a spus secretarul de Stat, Mike Pompeo, competitia cu China pune in discutie libertatile fundamentale pe care fiecare dintre noi le pretuieste.
O retea 5G nu este doar o retea pentru comunicatii - ea reprezinta o infrastructura esentiala pentru economia secolului XXI. La fel cum o retea de drumuri si autostrazi ajuta indivizii si marfurile sa se deplaseze... mai mult
Luni, 17 Februarie 2020, ora 11:19
SUA au deschis o ancheta penala cu privire la presupuse furturi de tehnologie de catre grupul chinez de telecomunicatii Huawei, dezvaluie in editia de miercuri Wall Street Journal (WSJ).
Potrivit cotidianului economic, procurorii federali suspecteaza grupul - oaia neagra a Washingtonului - ca a furat secrete tehnologice de la companii americane care lucreaza cu Huawei, referitoare la un aparat utilizat de operatorul american T-Mobile in vederea testarii smartphone-urilor.
Ancheta se afla intr-un "stadiu avansat" si ar putea antrena "in curand" o inculpare, dezvaluie WSJ, care citeaza surse anonime.
Intre numeroasele reprosuri din domeniul comercial adresate de Donald Trump Chinei se afla, cu regularitate, furturile de tehnologie.
Devenit unul dintre cei mai mari producatori de echipamente de telecomunicatii din lume, Huawei se afla, de asemenea, in centrul unor suspiciuni de spionaj, in mai multe tari, intre care Statele Unite, Australia si Japonia, care i-au interzis sa construiasca o retea de Internet ultrarapida 5G.
Presa a evocat si nemultumiri ale Frantei, Germaniei si Marii Britanii.
Discretul fondator al Huawei, Ren Zhengfei, un fost ofiter in armata chineza, a dezmintit, marti, aprig, orice acuzatii de spionaj.
Huawei se afla, de asemenea, in centrul unei crize diplomatice majore, dupa arestarea la 1 decembrie, in Canada, la solicitarea justitiei americane, a directoarei financiare a grupului, Meng Wanzhou, fiica lui Ren Zhengfei.
Citeste... mai mult
Joi, 17 Ianuarie 2019, ora 08:12
Autoritatile din Germania au lansat o investigatie intr-un nou dosar in care Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA e acuzata de spionaj.
Aceste informatii apar dupa ce, in iunie, acuzatiile conform carora NSA si-ar fi bagat nasul in telefonul mobil al cancelarului de la Berlin, Angela Merkel, nu au putut fi probate, aminteste Security Week.
Scandalul de spionaj SUA-Germania: Prima reactie a Angelei Merkel
De data aceasta, cotidianul german Der Spiegel informeaza ca procurorii au luat mai multe persoane in vizor pentru activitati de spionaj.
Se pare ca laptopul unui sef al unui ...citeste mai departe despre "Tensiuni intre SUA si Germania? Noile acuzatii de spionaj pun in pericol relatia dintre cele doua super-puteri" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 25 Octombrie 2015, ora 09:31
Gigantii tehnologici din Silicon Valley si serviciile de informatii americane care preluau datele clientilor de pe piata europeana si le analizau in interes propriu sunt loviti de cea mai noua decizie a Curtii Europene de Justitie.
Magistratii europeni au decis ca transferul datelor personale intre Uniunea Europeana si Statele Unite, cunoscut si sub numele de pactul Safe Harbor, sa fie declarat invalid imediat, anunta ziarul New York Times.
Restrictii aspre
Desi multe dintre companiile multinationale si-au construit in spatele prevederilor din pactul Safe Harbor diverse intelegeri cu guvernele nationale din statele UE, noua hotarare emisa de Curtea Europeana de Justitie poate rasturna tot acest esafodaj complex.
Decizia judecatorilor imputerniceste organismele cu rol de reglementare din fiecare stat european sa supravegheze modul in care se efectueaza transferul de date din tarile lor catre piata digitala din SUA.
De asemenea, autoritatile au dreptul de a impune restrictii si mai aspre in acest domeniu. Piata digitala de date din UE este gestionata in mod diferit, in functie de interesul fiecarei agentii nationale care actioneaza in domeniu.
Guvernele din Franta si Germania, unde Google si Facebook au o cota de piata majoritara in randul utilizatorilor de internet, au impus deja regului stricte in domeniul datelor cu caracter personal, oferind un grad de protectie sporit pentru cetatenii lor.
In schimb, Marea Britanie, Irlanda, dar si alte state... mai mult
Marti, 06 Octombrie 2015, ora 17:46
1Spionajul practicat pe Internet de catre Statele Unite este o amenintare grava, care ar putea sa conduca la "spargerea Internetului", a avertizat miercuri Eric Schmidt, presedintele Consiliului de Supraveghere al Google.
"Impactul este grav si se inrautateste", a apreciat el. "Rezultatul cel mai simplu este ca vom ajunge sa spargem Internetul", a avertizat el, citat de Mediafax.
Schmidt a facut aceasta declaratie in cursul unei dezbateri asupra consecintelor in sectorul tehnologiei a spionarii pe Internet intreprinse de catre servicii americane de informatii (NSA), un eveniment organizat de catre presedintele Comisiei pentru Finante din cadrul Senatului Ron Wyden.
Participantii au relevat aparitia unor bariere comerciale deghizate, unele tari cerand de-acum grupurilor cu activitate in domeniul Internetului sa le gazduiasca serviciile sau datele mai degraba pe servere locale si nu in Statele Unite.
"Ideea de a fi nevoiti sa instalam centre de date si datele-insele la nivel regional se opune in mod fundamental modului in care este structurat Internetul", a subliniat Colin Stretch, insarcinat cu Afaceri Juridice la Facebook.
Startup-urile, afectate
Omologul sau de la serviciul de stocare online Dropbox Ramsey Homsany a evidentiat, la randul sau, dificultatile pe care acest lucru le poate crea startup-urilor, care se afla la baza faimei Silicon Valley.
"Imaginati-va ce s-ar fi intamplat daca (fondatorii Google) Larry (Page) si Serghei (Brin), in garajul... mai mult
Joi, 09 Octombrie 2014, ora 13:05
Impactul dezvaluirilor facute de Edward Snowden cu privire la extinsele operatiuni de spionaj ale NSA asupra intereselor SUA este analizat intr-un nou raport, realizat de organizatia neguvernamentala New America Foundation.
Autorii studiului arata ca erodarea increderii ce a urmat actiunilor fostului consultant al Agentiei Nationale de Securitate (NSA) are consecinte serioase asupra companiilor americane din domeniul tehnologiei si submineaza credibilitatea SUA in lume, scrie Wall Street Journal.
Raportul mentioneaza un studiu din 2013 al Information Technology&Innovation Foundation, care a aratat ca dezvaluirile ar putea costa industria americana de cloud computing intre 22 si 180 de miliarde de dolari pana in 2016.
Rusia cere Apple codul sursa al programelor sale, de teama spionajului
De asemenea, este citat un sondaj mai recent efectuat in randul a 300 de multinationale britanice si canadiene, care a relevat ca un sfert dintre respondenti isi tranfera datele in afara ...citeste mai departe despre "Scandal de spionaj: Ce s-a intamplat cu SUA si companiile sale dupa deconspirare" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 03 August 2014, ora 13:40
Germania a anuntat ca renunta la contractul cu Verizon Communications, ca urmare a seriei de dezvaluiri facute de fostul analist NSA Edward Snowden cu privire la practicile agentiilor americane de informatii de a accesa datele globale furnizate de companiile telecom.
Acesta este unul dintre primele semne cu privire la consecintele pe care scandalul de spionaj centrat in jurul Agentiei Nationale de Securitate (NSA) le are asupra afacerilor din Europa ale companiilor americane, scrie New York Times.
Acuzatiile lansate de Snowden au avut un impact puternic in special in Germania, dupa aparitia zvonurilor cu privire la interceptarea convorbirilor telefonice ale cancelarului Angela Merkel de catre agentiile de informatii din SUA.
Atat companiile de telecomunicatii ca Verizon, cat si gigantii din domeniul Internetului precum Google au asigurat ca nu au participat in mod activ la astfel ...citeste mai departe despre "Germania pedepseste SUA pentru spionaj. Semne rele pentru companiile americane" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 28 Iunie 2014, ora 14:13
Agentia Nationala de Securitate (NSA) din SUA intercepteaza "milioane de imagini pe zi" pentru a le folosi intr-un program de recunoastere faciala, relateaza The New York Times, pe baza unor documente prezentate de fostul analist NSA Edward Snowden.
Pe langa utilizarea imaginilor pentru urmarire si identificare, o prezentare secreta in PowerPoint publicata de sursa mentionata, citata de Business Insider, arata ca NSA are in vedere si alte elemente de identificare: scanarea irisului, amprentele, vocea sau mersul.
NSA versus Snowden: Cine minte?
Nu este clar daca in baza de ...citeste mai departe despre "NSA aduna milioane de poze pe zi de pe Net. Ce face cu ele" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Iunie 2014, ora 15:57
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook s-a plans presedintelui american Barack Obama de "amenintarea" practicilor Guvernului american pe Internet, dupa ce au aparut tot mai multe informatii despre vaste programe de spionaj.
"L-am sunat pe presedintele Obama pentru a-mi exprima frustrarea cu privire la pagubele create de catre Guvern pentru viitorul nostru al tuturora", a anuntat joi Mark Zuckerberg pe pagina personala de Facebook. "Din pacate, se poate spune ca va fi necesar mult timp pentru o reforma reala", a adaugat el, citat de Mediafax.
"Guvernul american ar trebui sa fie un campion (in promovarea) Internetului, nu o amenintare. Este necesar ca ei sa fie mai transparenti cu privire la ceea ce fac, altfel oamenii isi vor imagina ceea ce este mai rau", avertizeaza el.
Tensiunile dintre sectorul tehnologic si Guvernul SUA sunt tot mai mari
Furia fondatorului celei mai importante retele de socializare online releva tensiunile tot mai mari dintre sectorul tehnologic si Guvern, in urma unei serii de dezvaluiri despre programe de supraveghere create de catre agentii americane de informatii, ca de exemplu NSA.
Glenn Oswald, un fost jurnalist la The Guardian, a scris miercuri pe site-ul revistei online Intercept despre utilizarea la scara mare a unor virusuri informatice pentru extragerea unor date din retele telefonice sau pe Internet, pe baza unor documente transmise de catre fostul consultant al Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA) Edward... mai mult
Vineri, 14 Martie 2014, ora 08:49