Germania a iertat NSA, in ciuda scandalului de spionaj: Ce schimburi de informatii face cu americanii

Sambata, 09 Ianuarie 2016, ora 13:40
1314 citiri
Germania a iertat NSA, in ciuda scandalului de spionaj: Ce schimburi de informatii face cu americanii
Foto: Arhiva Ziare.com

Agentia germana de informatii BND a reluat cooperarea cu Agentia de Securitate Nationala (NSA) din Statele Unite, careia ii furnizeaza informatii despre conflictele din Orientul Mijlociu, in pofida scandalului de spionaj de anul trecut.

Mai multe ziare germane au relatat ca supravegherea comuna a site-urilor de Internet a fost reluata la baza Bad Aibling din Bavaria, al carei sistem IT este considerat central pentru monitorizarea statelor din Orientul Mijlociu aflate in criza, precum Siria, Afganistan, Irak si Libia, potrivit Deutsche Welle.

Echipele serviciilor germane de informatii au tehnologia necesara pentru a procesa cantitati mari de comunicatii internationale prin satelit si Internet la baza Bad Aibling.

Cooperarea a fost reluata dupa mai mult de opt luni de suspendare, in urma dezvaluirilor conform carora BND a ajutat NSA sa spioneze oficiali si companii europene.

Un acord a fost incheiat in urma cu cativa ani intre cele doua agentii, in baza caruia SUA obtineau ...citeste mai departe despre "Germania a iertat NSA, in ciuda scandalului de spionaj: Ce schimburi de informatii face cu americanii" pe Ziare.com

#scandal spionaj SUA Germania, #Germania SUA informatii Orientul Mijlociu , #Stiri International