Huawei baga zazanie intre marile puteri: Noi discutii intre SUA si Germania, dupa avertismentul privind echipamentele 5G

Joi, 14 Martie 2019, ora 09:26
1186 citiri
Huawei baga zazanie intre marile puteri: Noi discutii intre SUA si Germania, dupa avertismentul privind echipamentele 5G
Foto: Arhiva Facebook/ Huawei Mobile

O scrisoare a ambasadorului Statelor Unite adresata Germaniei, in care avertizeaza Berlinul sa nu utilizeze echipamentele Huawei pentru viitoarele retele 5G, a dus la declansarea unor noi discutii pe aceasta tema, a declarat miercuri un purtator de cuvant al guvernului.

Purtatorul de cuvant Ulrike Demmer a afirmat, in timpul unei conferinte de presa sustinuta la Berlin, ca guvernul vrea sa se asigure ca infrastructura sa de telecomunicatii respecta cele mai inalte standarde de securitate, transmite Reuters.

Statele Unite si-au avertizat aliatii ca echipamentele produse de compania chineza Huawei implica riscuri de securitate din cauza legaturii apropiate cu guvernul de la Beijing si a legislatiei chineze care obliga firmele sa colaboreze cu agentiile de spionaj.

"Nu voi prezenta lista concreta a discutiilor pe care le avem, dar suntem in contact strans cu partenerii nostri in domeniul securitatii, intre care se afla, in mod natural, si Statele Unite", a spus Demmer.

Ministrul german de Interne, Horst Seehofer, a avertizat insa ca excluderea Huawei de la constructia retelelor 5G ar putea afecta economia germana, cea mai mare din Europa.

Seehofer, un conservator din Bavaria, a cerut dialog cu China si gasirea unei solutii tehnice care sa raspunda ingrijorarilor legate de securitate.

Grupul Huawei, suspectat de spionaj, contraataca si depune plangere contra SUADepartamentul american al Justitiei a pus sub acuzare Huawei pentru furt de tehnologiePNL solicita anchetarea activitatii Huawei si sa i se interzica participarea la dezvoltarea retelei 5G in RomaniaUniversitatea Oxford nu mai accepta finantare de la Huawei ...citeste mai departe despre "Huawei baga zazanie intre marile puteri: Noi discutii intre SUA si Germania, dupa avertismentul privind echipamentele 5G" pe Ziare.com

#SUA Germania Huawei 5G , #Stiri Internet