In SEO, ca in orice alta tehnica de marketing online, continutul este cel care poate face diferenta intre succes si insucces.
Altfel spus, cuvintele "care vand" reprezinta sufletul comertului / al promovarii in cazul oricarui brand. Acest aspect este valabil indiferent ca ne referim la mediul online sau la formele clasice de publicitate (radio, TV, campanii de brand awareness desfasurate stradal, materiale tipizate distribuite outdoor sau indoor etc.).
Puterea cuvantului este, in principal, cea care converteste potentialii clienti, transformandu-i in clienti efectivi si, eventual, fidelizandu-i. Un slogan cu rezonanta sau titlul atractiv al unei oferte poate capta atentia publicului tinta instantaneu.
Dar, pe langa textele de marketing, imaginile (statice sau dinamice) sunt si ele un element central al strategiei de promovare. O fotografie aleasa in mod inspirat, un material video relevant sau o melodie potrivita poate completa cu succes un text reusit, in functie de specificul campaniei.
In marketingul online, astfel de elemente sunt cunoscute sub denumirea de rich media. Conceptul desemneaza totalitatea elementelor multimedia care pot imbunatati promovarea pe Internet. Dintre acestea, video marketingul se pare ca este "pe val" la ora actuala mai mult ca oricand. In ultima vreme, "febra" TikTok-urilor sau a story-urilor de pe retelele de socializare precum Instagram si Facebook, printre altele, contribuie tot mai mult la setarea unui nou trend inclusiv in... mai mult
Miercuri, 16 Septembrie 2020, ora 11:50
Romanii au cautat cel mai des pe Google, in acest an, informatii despre serialul "Game of Thrones", despre Facebook, Simona Halep sau Liviu Dragnea, potrivit unui studiu realizat de o agentie de profil.
Alte cautari frecvente au vizat modul de calcul al somajului sau cazul de la Caracal.
"Analiza se refera la cuvintele pe care le-au cautat romanii pe Google.ro in perioada ianuarie 2019 - noiembrie 2019. TargetWeb a identificat astfel unele pattern-uri interesante despre comportamentul pe care il au romanii in mediul online, care sunt cele mai folosite retele sociale, ce au intrebat, care sunt cele mai cautate evenimente, filme, vedete sau festivaluri", precizeaza autorii.
Din punct de vedere al cuvintelor, volumul mediu lunar al celor mai cautate cuvinte pe Google este Facebook (16.600.000), Youtube (9.140.000), Meteo (7.480.000), Google (4.090.000) si Emag (3.350.000).
"Dinamica trendurilor in ceea ce priveste cautarile fluctueaza foarte mult si in functie de perioada anului. Un exemplu foarte bun in acest sens este reprezentat de luna iulie, cand in general multi utilizatori cauta rezultatele examenului de Bacalaureat, astfel ca este de asteptat ca volumul de cautari sa creasca substantial, dupa care sa scada repede. Exista insa si o serie de cautari mai generaliste, pentru care volumul de cautari se pastreaza ridicat pe intreg parcursul anului. Tot mai multi internauti folosesc telefoanele mobile si multi dintre acestia adreseaza intrebari pe Google direct... mai mult
Vineri, 22 Noiembrie 2019, ora 10:45
Google lansat un nou update important in ceea ce priveste motorul de cautare online, implementand un nou algoritm de notare a site-urilor, ce a adus schimbari majore in topul celor mai vizibile site-uri in cautari.
Update-ul este inca in derulare si va mai dura cateva saptamani pentru a putea fi implementat la nivel global, asa ca vor mai aparea fluctuatii in perioada imediat urmatoare, se arata intr-in comunicat de presa remis Ziare.com.
Ovidiu Joita, fondatorul si CEO-ul agentiei de SEO si marketing online iAgency, ne explica impactul acestor schimbari si cum pot site-urile sa ocupe pozitii cat mai bune in topul cautarilor pe Google, in urma acestui update.
"Din statisticile analizate de noi din ultimele zile, pe proiectele noastre, am observat ca s-au produs schimbari in ceea ce priveste vizibilitatea site-urilor. Aceste schimbari au venit ca urmare a reajustarii ponderii indicatorilor, dupa care este stabilita 'nota finala' a unui site. Indicatorii analizati raman aceiasi, insa de acum incolo Google acorda mai multa importanta altor aspecte decat a facut-o pana in prezent.
Este poate cel mai important update Google de la cel prin care a trecut site-urile la indexarea diferita pe Mobile vs Desktop, Primary Indexed Mobile", declara Ovidiu Joita.
CEO-ul iAgency a punctat cele mai importante elemente de care site-urile trebuie sa tina cont de acum incolo, pentru a se mentine cat mai sus in cautarile de pe Google.
1. Valoarea brandului, mai importanta... mai mult
Marti, 26 Martie 2019, ora 18:35
In fiecare secunda, 3,5 persoane cauta termenul "SEO" pe Google, potrivit unui infografic realizat de compania spaniola BlueCaribu.
"SEO" este cautat de 9,1 milioane de utilizatori in fiecare luna.
Ultizatorii primesc informatii legate de Search Engine Optimization (SEO) din mai multe surse. Exista 863 milioane de site-uri in intreaga lume, iar 164.000 de videoclipuri pe YouTube au ca tema metode de optimizarea SEO, scrie Mashable.
Los Angeles este orasul care este cel mai interesat de SEO din SUA, dupa numarul utilizatorii care au cautat termenul pe motoarele de cautare. India este tara in care utilizatorii sunt interesati de strategii SEO, urmata Pakistan si Filipine. SUA se gaseste pe locul al patrulea, pe cand Canada abia pe locul al cincilea.
Cele mai multe cautari ale termenului SEO s-au facut in luna martie, iar la nivelul zilelor saptamanii, joia.
Cei mai interesati sunt barbatii, din cei 5,24 milioane de americani interesati de SEO, 52% sunt barbati.
13 milioane de posturi pe bloguri au termenul "SEO" in titlu. Pe Amazon.com se gasesc peste 2.696 de carti despre SEO.
mai mult
Luni, 09 Iulie 2012, ora 08:31
Google a facut saptamana aceasta una din cele mai mari schimbari la rezultatele sale, ceea ce a avut un efect vizibil asupra multor companii web care se bazau pe motorul de cautare pentru a le genera trafic. Gigantul web a dorit sa mute continutul de calitate in topul cautarilor. Schimbarile vor afecta 12% din rezultatele Google, a declarat compania pe blog, potrivit CNNMoney.com."Scopul nostru este sa oferim utilizatorilor cele mai relevante rezultate la cautari cat mai repede cu putinta. Acest lucru necesita verificarea algoritmilor. Recent, am auzit de la userii nostri ca vor mai putine site-uri de calitate joasa in rezultatele noastre", a declarat Gabriel Stricker, purtatorul de cuvant al Google.
De obicei, schimbarile algoritimilor Google sunt atat de subtile incat putine persoane le pot observa, insa efectele isi vor face simtita prezenta in randul companiilor.
Cum puteti testa schimbarea: adresa de IP 64.233.179.104 afiseaza rezultatele de cautare Google care ar fi aparut inainte ca aceasta schimbare sa aiba loc, potrivit expertilor citati de CNNMoney.com.
Google nu a confirmat faptul ca aceasta adresa ar folosi algoritmii clasici, insa comparand rezultatele celor mai cautate subiecte de pe google.com cu rezultatele aparute pe aceasta adresa de IP, vei vedea in ce mod favorizeaza Google un alt tip de content.
Schimbarile par sa afecteze asa numitele “ferme de continut”, site-urile care aduna continut bazat pe termenii cei mai cautati din ziua... mai mult
Marti, 01 Martie 2011, ora 17:59