SEO si avantajele Pozitionarii in Topul Motoarelor de Cautare

Luni, 10 Iunie 2019, ora 15:26
2055 citiri
SEO si avantajele Pozitionarii in Topul Motoarelor de Cautare

In ziua de azi, motoarele de cautare au devenit o parte normala a vietii noastre, si sunt folosite zilnic de milioane de utilizatori. Google detine 90% din piata motoarelor de cautare si inregistreaza 5,6 miliarde de cautari pe zi (63,000 pe secunda).

Google analizeaza mai mult de 200 de factori atunci cand ofera un rezultat, si face asta intr-o fractiune de secunda. Este clar ca motoarele de cautare ne fac viata mai usoara, si ne ajuta sa aflam absolut orice informatie din orice domeniu.

Ele nu doar ca fac mai usoara viata utilizatorilor, dar ajuta foarte mult si afacerile de orice marime. Companiile mari platesc sume exorbitante pentru a se promova pe Google, dar cum ar fi sa apari in cautari, fara sa platesti nimic de fiecare data cand cineva da click pe site-ul tau?

Cu siguranta este un mare beneficiu, iar in acest articol vom vedea avantajele seo si de pozitionare in topul motoarelor de cautare.

1. Mai Mult Trafic Organic pe Site

In ziua de azi este esential pentru orice afacere din orice domeniu sa aiba un site de prezentare al produselor sau serviciilor oferite. Iar daca acest site nu este bine pozitionat in motoarele de cautare (SERPS), atunci potentialii clienti pur si simplu nu vor afla de acea companie. Astfel firma pierde clienti si pierde bani. Dar daca exista o pozitionare buna pe Google, atunci mai multi oameni afla de companie si apoi devin clienti fideli.

2. O Mai Buna Reputatie a Firmei

Poate ca un client a vazut o companie prin oras, sau a vazut o reclama pe un panou sau la televizor. Apoi, el va vrea sa afle mai multe despre acea firma inainte sa apeleze la produsele sau serviciile oferite de aceasta. El va cauta pe Google unde va spera sa gaseasca site-ul firmei si mai multe informatii. O buna prezenta online este benefica pentru cei interesati de companie si va creste reputatia acesteia.

3. Mai Multi Clienti, Mai Mult Profit

Studiile arata ca site-urile ce apar cel mai sus in cautari sunt cele mai de incredere pentru clienti. Optimizarea site-ului pentru anumite cuvinte cheie cautate de utlizatori duce la mai multi clienti bine targetati. Iar asta inseamna mai multe conversii, deci mai mult profit.

4. O Mai Mare Recuperare a Investitiilor

Banii investiti acum in SEO vor duce la rezultate constante pe termen lung, spre deosebire de reclamele platite pe Google care ofera rezultate doar cat timp se plateste. Daca intr-o luna investiti 1.000 de lei in reclame Google, sa zicem ca aduceti pe site 1.000 de utilizatori. Dar daca in luna urmatoare nu mai investiti nici un leu in reclame platite, nici nu veti mai obtine vreun nou utilizator pe site. Dar daca acum investiti 1.000 de lei in SEO si cresteti in mod organic in cautarile pe Google, sute sau chiar mii de utilizatori pot sa ajunga pe site, multe luni sau chiar ani de acum inainte.

Iata deci cateva dintre avantajele pozitionarii in topul motoarelor de cautare. Domeniul SEO (optimizarea in motoarele de cautare) este un domeniu foarte vast si intr-o continua schimbare. Dar nu este nevoie sa va ocupati singur de asta, atata timp cat poti apela la un specialist.

Plum Media este o agentie interactiva specializata in furnizarea de solutii profesionale pentru dezvoltarea afacerilor pe internet. Aflati mai multe despre serviciile noastre, accesand acum acest link.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#strategii SEO, #promovare motoare cautare, #search ingineering optimization , #Stiri Companii