Pandemia de COVID-19 a schimbat radical felul în care românii se raportează la propria siguranță, punând mai mult accent pe securitate și protecție și fiind dispuși să investească cu mai mare ușurință pentru asta, potrivit unui sondaj online comandat de Atu Tech (a2t.ro), cel mai mare magazin online de sisteme de securitate din România, potrivit cifrei de afaceri.
Prin faptul că au petrecut mai mult timp acasă, lucrând și, acolo unde a fost cazul, asigurând cele necesare pentru copiii care au făcut școală online etc., românii au conștientizat importanța siguranței personale și implicit utilitatea unui sistem de securitate instalat în interiorul locuinței. Astfel, aproape jumătate (47%) dintre cei care dețin acum un sistem de securitate l-au instalat în ultimii doi ani, iar 20% l-au instalat în ultimul an.
În prezent, un sfert dintre români au deja instalat un sistem de securitate acasă. Mai mult, 4 din 10 români (42%) iau în calcul achiziția și montarea unui sistem de securitate în următoarele 12 luni.
„Interesul pentru siguranța personală este o consecință directă a situației epidemiologice din ultimul an și jumătate, când oamenii au devenit mai preocupați de tot ce le poate asigura un plus de confort în toate aspectele vieții lor. Această nevoie, coroborată cu percepția că a crescut numărul infracțiunilor în ultimul an – 62% dintre respondenții la sondaj sunt de această părere – trasează... mai mult
Luni, 06 Septembrie 2021, ora 15:55
Incertitudinea este sentimentul care a pus stapanire pe peisajul autohton de business in ultimul an, iar multe dintre companiile mici au devenit preocupate, mai degraba, de a supravietui. Daca multi antreprenori sunt nevoiti sa recurga la reducerea partiala a activitatii sau la trimiterea in somaj tehnic a unei parti din personal, exista si companii care au sansa de a-si optimiza costurile in timp real, pentru a nu fi nevoite sa solicite insolventa sau chiar reorganizarea judiciara. Deciziile inspirate te pot ajuta, ca manager, sa iti redresezi situatia financiara si, totodata, sa oferi oportunitati noi pentru angajati.
Externalizeaza un anumit departament
Chiar daca esti managerul unei companii medii sau mici, iar externalizarea iti pare apanajul companiilor multinationale, poti apela si tu la aceasta metoda de reducere a costurilor. Cifrele pe care firma ta le tinteste nu sunt cu nimic mai putin importante, chiar daca nu iti permiti, inca, sa tintesti la profituri de milioane de euro. Daca vrei sa scapi de povara unor activitati a caror activitate s-a dovedit destul de costisitoare pe termen lung, cum ar fi contabilitate, servicii de resurse umane sau recrutare, poti apela la serviciile unor firme care se ocupa exclusiv cu aceste activitati.
Scade costurile cu parcul auto
Este usor ca angajatii care folosesc masini de serviciu sa cada prada tentatiei de a le folosi in scopuri personale. Tinerea unei evidente a numarului de kilometri parcursi sau monitorizarea... mai mult
Marti, 02 Februarie 2021, ora 18:06
Producatorul de solutii de securitate informatica Bitdefender a anuntat ca va oferi fara costuri solutii de securitate destinate mediului de business tuturor institutiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19.
Institutiile sanitare de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice si oftalmologice pana la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit la intreg portofoliul de produse vizitand www.bitdefender.com/freehealthcaresecurity. Pentru organizatiile cu peste 1.000 de angajati, Bitdefender pune la dispozitie si un serviciu de administrare a securitatii IT, astfel incat unitatile sa poata beneficia de protectie 24/7 chiar daca nu au personal de specialitate numeros.
Datele Bitdefender arata ca numarul atacurilor informatice periculoase legate de COVID-19 a crescut cu 475% in martie fata de luna precedenta si e asteptat sa urce de pana la cinci ori pana la finalul lunii martie comparativ cu februarie. Cele mai multe raportari de atacuri informatice au fost inregistrate in Statele Unite ale Americii, Turcia, Franta, Regatul Unit, Germania, Italia, Spania, Canada, Romania si Thailanda, dupa ce campaniile de malware au tintit cu precadere tarile cu cele mai multe cazuri depistate de infectii cu coronavirus.
"Hackerii actioneaza oportunist si lipsit de orice etica si profita de aceste vremuri de incertitudine ca sa infecteze cele mai vulnerabile tinte cu amenintari informatice, tentative de... mai mult
Sambata, 21 Martie 2020, ora 00:14
Conceptul de securitate a afacerii nu este despre garduri, paznici si sisteme de supraveghere. Este despre resursele de putere intangibile ale unei companii, cum ar fi cunoasterea si strategia.
Securitatea afacerii este un capitol omis din cartile de economie pentru ca mediile academice nu fac diferenta intre teoretic si practic, la nivel de abordare. Dar deciziile unui manager sau ale unui general de armata sunt evaluate numai si numai dupa criteriul practic, adica in dihotomia: profit-pierdere, victorie-infrangere. Nu exista jumatati de victorie si nici criterii morale sau estetice. In razboi si in business, totul se judeca in functie de rezultat.
Principiul fortei din razboiul militar a fost preluat si rafinat de razboiul economic. Primele economii ale lumii au in "spate" cele mai puternice armate. Cele mai puternice multinationale au in "spate" departamente de securitate si intelligence de dimensiunile serviciilor de informatii ale unei tari. Astfel, in business ca si in razboi, principiul fortei dicteaza regulile. Este o lupta teribila in care nu mai exista granite, nu se mai respecta regulile si cu cat esti mai mic cu atata o patesti mai rau.
Lupta, in acest razboi economic global, este peste tot: multinationalele lupta pentru a-si pastra pozitia dominanta, antreprenorii locali lupta pentru a cuceri sau pastra diverse sectoare de piata, in vreme ce o mare parte a antreprenorilor lupta sa supravietuiasca.
Daca forta dicteaza totul si in economie, atunci ne... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2019, ora 10:55
Tranzitia catre lumea digitala spre care tindem aduce dupa sine aparitia unor noi amenintari, mai complexe, greu de inteles si de acceptat.
Internetul, despre care se stie ca are multe vulnerabilitati, este integrat in aproape orice forma de tehnologie deoarece dorim sa beneficiem la maxim de avantajele interconectarii. Din anumite puncte de vedere este minunat sa avem viata, casa, familia si slujba conectate si sa le controlam pe toate de la distanta, dar ce se intampla cand cineva reuseste sa patrunda in acest univers al nostru nostru virtual?
Din cauza nivelului ridicat al informatiilor personale, private, care se transfera dinspre noi in Internet prin intermediul diverselor dispozitive "inteligente" pe care le utilizam pentru a ne administra bunurile, cumparaturile, locuintele si datorita utilizarii retelelor sociale, atunci cand cineva reuseste sa obtina acces la informatiile noastre putem spune ca are acces la tot. Incepem sa constientizam aceste pericole si le gasim... citeste mai departe despre "Securitatea companiilor - un job cu program 24/7. Cum pot baga hackerii in faliment afaceri intregi - Interviu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 24 Februarie 2016, ora 08:00
Multe dintre cele mai mari companii din SUA cauta sa angajeze experti in securitatea cibernetica si sa aduca "tehnicii" in consiliile de conducere, semn ca America corporatista este tot mai ingrijorata de amenintarile cibernetice.
JPMorgan Chase & Co, PepsiCo Inc, Cardinal Health Inc, Deere & Co si The United Services Automobile Association (USAA) se numara printre companiile din Fortune 500 care cauta cei mai buni ofiteri de securitate a informatiilor (CISO), dar si personal pentru echipele de securitate cibernetica, conform Reuters
De obicei, CISO este subordonat direct Chief Information Officer al unei companii (CIO), insa acestia urmeaza, in noua abordare, sa raporteze direct CEO-ului si consiliului de conducere, conform informatiilor din piata.
Dupa atacurile puternice din ultimul timp, cum ar fi cel de anul trecut asupra retailerului american Target, se asteapta ca noul CISO sa aiba cunostinte nu doar despre tehnologie, ci si despre conducerea si riscurile afacerilor.
"Tendinta pe care o vedem arata ca organizatiile vor sa ridice pozitia CISO pana la nivelul CIO, cu acelasi drepturi cand este vorba de prioritatile resurselor si deciziile de risc", a spus Barry Hensley, director executiv la SecureWorks' Counter Threat Unit a Dell.
Asa cum multe companii cauta directori de securitate cu experienta militara, cei care se incadreaza in cerintele companiilor pot cere salarii din ce in ce mai mari.
Marile corporatii au angajat recent CISO cu salarii anuale... mai mult
Sambata, 31 Mai 2014, ora 11:34
Cea mai mare parte a companiilor din Europa de Est, respectiv 87%, s-au confruntat cu un incident de securitate intern care a dus la pierderea de informatii, potrivit studiului Global Corporate IT Security Risks 2013.
Cele mai comune trei tipuri de amenintari interne sunt vulnerabilitatile sau defectele din software-ul existente, bresele de securitate cauzate de o eroare umana si pierderea sau furtul dispozitivelor mobile, potrivit studiului realizat de B2B International in parteneriat cu Kaspersky Lab.
Majoritatea companiilor din lume inteleg importanta masurilor preventive de securitate IT si le pun in aplicare. Pentru a minimiza riscurile la adresa securitatii interne, 57% dintre organizatiile intervievate au structuri de retea care separa retelele de tip "mission-critical" de alte retele, iar 51% dintre companii au implementat diferite niveluri de acces la sistemele IT.
Angajatii nu respecta intotdeauna politicile existente de securitate ale companiei
Cu toate acestea, multe companii considera ca masurile existente sunt insuficiente si pun in aplicare tot mai multe noi solutii de securitate, care sa implementeze politicile de securitate si sa ofere protectie suplimentara impotriva scurgerilor de informatii.
De exemplu, mai putin de jumatate dintre companiile intervievate folosesc solutii pentru controlul aplicatiilor, controlul dispozitivelor sau programe anti-malware pentru dispozitivele mobile. Un numar si mai mic de organizatii au implementat o... mai mult
Luni, 20 Ianuarie 2014, ora 16:48
Specialistii in securitate de la firma FireEye au descoperit un nou tip de amenintare persistenta avansata (advanced persistent threat sau APT), care foloseste multiple tehnici de spionaj, inclusiv prin monitorizarea clicurilor sau miscarilor mouse-ului atasat unui PC.
Acest lucru inseamna ca malware-ul poate determina tipul de interactiune pe care il are un user cu PC-ul infectat, mai exact, poate urmari pas cu pas activitatea unui utilizator.
Potrivit FireEye, amenintarea informatica a fost identificata ca Trojan.APT.BaneChant si infecteaza computerele cu ajutorul unui fisier Word ce insoteste anumite mesaje de posta electronica.
Citeste mai multe despre A aparut un nou malware care spioneaza dupa clicurile mouse-ului pe HIT.ro. mai mult
Luni, 08 Aprilie 2013, ora 11:50
Cei mai multi dintre utilizatorii de PC-uri folosesc acelasi laptop si acasa si la serviciu si nu fac o departajare intre informatiile personale si datele provenite de la locul de munca, arata un studiu realizat de compani O+K Researck pentru Kaspersky Lab.
Kaspersky avertizeaza ca un laptop personal, care nu este protejat corespunzator de amenintarile din mediul cibernetic, precum si un laptop al companiei, care este folosit in scop personal, pot duce la o scurgere de informatii confidentiale ale organizatiei.
Citeste mai multe despre Studiu Kaspersky: practici care pot dauna securitatii companiei pentru care lucrezi pe Hit.ro mai mult
Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 13:40