Alphabet Inc, care detine Google, a devenit, luni seara, cea mai valoroasa companie americana, detronand Apple Inc pentru prima data in ultimii patru ani.
Aceasta schimbare ar putea fi un semnal al unei predari de stafeta in sectorul tehnologic, in conditiile in care valoarea Apple a depasit-o pe cea a Microsoft Corp in anul 2010, care la randul sau a devansat International Business Machines (IBM) Corp in urma cu doua decenii, informeaza Reuters.
Apple, primul declin al vanzarilor din 2003: Lumea nu mai vrea iPhone-uri?
In cursul tranzactiilor electronice care au urmat dupa inchiderea oficiala a Wall Street, titlurile Alphabet au crescut cu 6% gratie publicarii unor rezultate trimestriale peste asteptari, astfel ca valoarea combinata a actiunilor Alphabet a ajuns la 554 miliarde de dolari, comparativ cu 534 miliarde de dolari in cazul Apple.
Google si operatiunile sale de baza (cautarea si publicitatea ...citeste mai departe despre "Apple a fost detronata de un rival: Nu mai este cea mai valoroasa companie" pe Ziare.com mai mult
Marti, 02 Februarie 2016, ora 11:25
Alphabet, care detine Google, ar putea deveni cea mai valoroasa companie din lume, depasind Apple.
Vineri, la bursa de la New York, gigantul IT din spatele celui mai mare motor de cautare pe Internet a inchis sedinta de tranzactionare cu o capitalizare de piata de peste 500 de miliarde de dolari, transmite New York Times.
Cifra este cu doar 10% sub cea a Apple.
5 lucruri pe care trebuie sa le stim despre Google si Alphabet
Google a inregistrat anul trecut de doua ori mai multe venituri din publicitatea digitala decat principalul sau rival, care se chinuie sa ramana lider in piata suprasaturata a smartphone-urilor.
Vanzarile de telefoane inteligente au scazut cu 10% anul trecut, ...citeste mai departe despre "Apple ar putea pierde titlul de cea mai valoroasa companie: Cine ii sufla in ceafa" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 13:12
Grupul informatic american Apple Inc. a primit un miliard de dolari de la rivalul Google in anul 2014 pentru ca motorul de cautare al acestuia din urma sa fie instalat in mod preferential pe telefoanele iPhone.
Potrivit transcrierilor unor proceduri juridice care au avut loc saptamana trecuta intr-un dosar de incalcare a drepturilor de proprietate intelectuala demarat de Oracle Corp. impotriva Google, un martor a dezvaluit ca motorul de cautare are un acord cu Apple care ofera producatorului telefoanelor iPhone un procent din veniturile din publicitate pe care Google le realizeaza gratie cautarilor pe Internet efectuate pe dispozitivele Apple, a declarat un avocat de la Oracle, informeaza Bloomberg.
Apple calca pe urmele Google: Ce decizie a luat pentru serviciul sau de harti
Zvonurile referitoare la sumele platite de Google catre Apple pentru ca motorul sau de cautare sa fie instalat preferential pe iPhone circula de mai multi ani, insa pana acum cele doua companii nu au ...citeste mai departe despre "Apple a primit un miliard de dolari de la Google ca sa-i faca o favoare" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 22 Ianuarie 2016, ora 13:45
Tim Cook, seful Apple, a lansat o tirada impotriva guvernului american si a gigantilor IT Google si Facebook, acuzandu-i ca incalca dreptul la intimitate al cetatenilor prin folosirea datelor colectate de pe Internet.
In discursul sau, Cook a dorit sa sublinieze ca Apple se diferentiaza de companiile rivale, care si-au consolidat afacerile prin folosirea datelor utilizatorilor in scopuri comerciale, arata revista Fortune.
Direct la tinta
Desi nu a dat numele rivalilor, Cook a tintit direct spre Google, Twitter si Facebook. "Unele dintre cele mai proeminente si de succes companii din Silicon Valley si-au bazat afacerea pe momirea utilizatorilor la impartasirea informatiilor personale.
Strang orice informatie pot despre tine si apoi incearca sa o valorifice cumva. Credem ca este un lucru gresit, iar Apple nu are de gand sa se transforme intr-o astfel de companie", a punctat Tim Cook cu ocazia unui discurs sustinut in Washington.
Directorul Apple si-a continuat tirada aratand ca nu este normal ca utlizatorii de Internet si gadgeturi smart sa fie pusi sa aleaga intre intimitate si securitate.
"Putem si trebuie sa le asiguram pe ambele in mod egal. Publicul are drepul fundamental la intimitate. Este cerut de public, de Constitutie si de moralitate", a afirmat Cook.
O sageata directa a fost trimisa catre noul serviciu de stocare a fotografiilor lansat de Google, despre care se spune ca are rolul de a analiza fotografiile de familie ale utilizatorilor in... mai mult
Miercuri, 03 Iunie 2015, ora 16:25
1Un oficial al Google si-a criticat rivalii de la Apple pentru ca produsele lor sunt foarte scumpe, preturi care nu se justifica, in opinia sa.
Sundar Pichai, seful diviziei de productie a companiei din spatele celui mai mare motor de cautare, a acordat un interviu revistei Forbes, transmite CNet.
El a explicat diferentele dintre Android, sistemul de operare al Google, si cel realizat de Apple, iOS.
Surpriza pregatita de Apple pe 9 martie
"Utilizatorii folosesc serviciile noastre cu buna stiinta. Sunt produse foarte apreciate. Avem multe, chiar foarte multe produse care au mai mult de un miliard de utilizatori. Ele ofera o calitate superioara. Iar cele mai multe sunt gratuite", a mentionat Sundar Pichai.
Insa el a criticat modelul de business al rivalilor de la Apple.
"E putin cam iresponsabil sa spui ca totul ar trebui sa coste multe sute de dolari", a punctat Pichai.
Oficialul Google nu este ...citeste mai departe despre "Google critica preturile exorbitante practicate de Apple: E iresponsabil!" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 10:12
Apple ia in calcul sectoarele automobilelor si al echipamentelor medicale pentru a-si diversifica sursele de venituri, dupa ce ritmul de crestere vanzarile iPhone si iPad s-a incetinit, se arata intr-un articol publicat de San Francisco Chronicle.
Adrian Perica, directorul de fuziuni si preluari al Apple, s-a intalnit cu fondatorul Tesla Motors, Elon Musk, anul trecut, in perioada in care se presupune ca firma americana a achizitionat producatorul de automobile electrice Model S, conform unor surse citate de San Francisco Chronicle, a anuntat Reuters.
Pe langa segmentul auto, compania s-a orientat si catre echipamente medicale si senzori ce pot prevedea atacurile de cord, mai nou studiind sunetul facut de sange in sistemul circulator.
Unul dintre vicepresedintii companiei, Jeff Williams, s-a intalnit cu seful admisitratiei pentru alimente si medicamente al SUA (FDA) Dr. Margaret Hamburg si cu Dr. Jeffrey Shuren, care supravegeaza autorizatiile acordate de agentie pentru echipamentele medicale, pentru a discuta despre "aplicatii medicale mobile", a mai spus publicatia, citand un raport al FDA.
Apple nu a comentat informatiile aparute.
Si Google, unul dintre rivalii Apple, cauta noi surse de venituri
Rivalul Apple, Google, a preluat, recent, producatorul de termostate Nest Lab pentru 3,2 miliarde de dolari, producatorul de roboti Boston Dynamic si dezvoltatorul de inteligenta artificiala DeepMind Technologies. Compania a mai fost implicata si in alte... mai mult
Miercuri, 19 Februarie 2014, ora 14:18
Microsoft lucreaza la un smartwatch, au declarat furnizori ai grupului american, care se pregateste astfel sa intre in concurenta pe o noua piata cu rivalii Apple, Samsung si Google, companii cu proiecte similare in derulare.
In primele luni ale acestui an, Microsoft a cerut furnizorilor din Asia sa livreze componente pentru un eventual dispozitiv care s-ar incadra in categoria smartwatch, au declarat persoane din conducerea companiilor furnizoare, citate de cotidianul Wall Street Journal. Unul dintre directorii citati a afirmat chiar ca s-a intalnit cu echipa de cercetare&dezvoltare a Microsoft.
Pentru prototip, grupul american a cerut furnizorilor ecrane de 1,5 inci (3,8 centimetri).
Nu este inca sigur daca Microsoft va decide sa duca proiectul pana la capat, au spus sursele.
Piata gadget-urilor ce pot fi purtate ar putea atinge 10 miliarde de dolari pana in 2016
Presa internationala a scris in ultima perioada ca Apple, Samsung, Google, dar si alte companii mai mici ar dezvolta astfel de produse.
O parte a investitorilor si companiilor din IT mizeaza pe o dezvoltare puternica a pietei dispozitivelor care pot fi purtate de utlizator. Noua piata ar fi sustinuta de evolutia tehnologiei senzorilor, care pot detecta temperatura corpului, locatia geografica si pot executa comenzi vocale.
Unele astfel de gadget-uri, precum FuelBand de la Nike, masoara activitatea fizica, in timp ce altele asigura o completare a functiilor smartphone-urilor, precum... mai mult
Luni, 15 Aprilie 2013, ora 10:55
Cand Apple trimite invitatii la evenimentele sale, un singur CEO se afla pe ultima varianta a listei de invitati: Jeremy Stoppelman, director executiv la Yelp, o retea sociala unde postezi pareri despre un restaurant, un film sau oricare alt produs.
Cofondatorul si directorul executiv de la Yelp nu a participat niciodata la intalnirile Apple, insa compania sa a devenit o arma importanta din intregul arsenal al celor de la Apple, pregatit sa ia cu asalt rivalii de la Google.
Yelp, alaturi de o sumedenie de alte servicii consumer, vor ajuta Siri, serviciul de asistenta vocala de la Apple iPhone si iPad, in noua versiune a sistemului de operare iOS6.
Instrument cheie in cautari de baza pe mobil
Relatia dintre Apple si Yelp ilustreaza lupta pentru putere asupra modului in care oamenii cauta pe Internet. Mai mult decat o simpla caracteristica inteligenta, Siri este pe cale sa devina un instrument-cheie pentru ceea ce unii numesc, in industria de "cautare casual" - gasirea rapida a informatiilor de rutina, cum ar fi un bar sau un restaurant.
Astfel de persone, cu siguranta ca nu vor apela la serviciul clasic de cautare de la Google, asa ca, Apple a vazut o oportunitate pe acest segment, de pe urma caruia vrea sa genereze venituri din publicitate.
Siri poate sa devina un colac de salvare pentru servicii precum Yelp, dar si pentru alte companii de content care duc o batalie crancena cu gigantul Google.
Motorul de cautare Google este liderul incontestabil al... mai mult
Vineri, 22 Iunie 2012, ora 08:30
Biografia lui Steve Jobs a fost lansata luni, sub semnatura lui Walter Isaacson. Cartea scoate la iveala conflictele pe care Steve Jobs le avea cu rivalii sai, Google si Microsoft, dar si respectul pe care il purta pentru fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg.
"Vorbim despre retelele sociale la plural, dar eu nu vad pe altcineva acolo decat Facebook. Facebook domina mediul de social networking. Il admir pe Mark Zuckerberg pentru ca nu a vandut nimic si pentru ca si-a dorit sa faca o companie de succes. Admir asta foarte mult", spunea Steve Jobs in interviurile sale cu Walter Isaacson, potrivit TechCrunch.
Cuvintele de lauda pentru Google lipsesc complet, in biografia lui Steve Jobs
El era suparat pe Google pentru tentativa lor de a copia sistemul de operare al iPhone prin sistemul Android. Dar, in momentul in care Larry Page a devenit CEO, Jobs a acceptat o intrevedere personala cu el, in care i-a dat o serie de sfaturi: "Nu lua modelul Microsoft, ci invata sa te concentrezi asupra produselor tale. Si nu te chinui sa fii prea bun ca CEO", spunea Jobs pe atunci.
Windows, "marul discordiei" intre Apple si Microsoft
Relatia lui Jobs cu Bill Gates, co-fondatorul Microsoft, a avut o istorie destul de complicata, insa cei doi s-au intalnit pentru ultima data chiar inainte ca Steve Jobs sa moara, si au stat de vorba pret de cateva ore.
In aceasta ultima intalnire Gates i-a spus lui Jobs ca modelul sau de a controla toate produsele de computing de la un capat la... mai mult
Luni, 24 Octombrie 2011, ora 17:22