Apple ar vrea Bing in loc de Google pe iPhone

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 23:27
2250 citiri
Apple ar vrea Bing in loc de Google pe iPhone

Apple poarta discutii cu Microsoft pentru a inlocui motorul de cautare Google pe care il foloseste la iPhone. Doua persoane apropiate apropiate discutiilor spun ca cele doua companii negociaza deja de cateva saptamani.

Totusi, e putin probabil ca Apple si Microsoft sa ajunga la o concluzie prea curand si sunt sanse ca negocierile sa esueze, spun cele doua surse citate de  Bloomberg.

Discutiile privind folosirea Bing pe iPhone reflecta rivalitatea tot mai puternica dintre Apple si Google. Cele doua companii colaborau candva si chiar aveau persoane comune in conducere, dar au inceput sa concureze dupa ce Google a intrat pe piata de smartphone-uri.

Apple cauta, de asemenea, o solutie pentru a introduce reclame pe iPhone, lucru care va pune la incercare sistemul folosit de Google pentru publicitate.

In prezent, motorul de cautare folosit automat de iPhone este Google, iar utilizatorii care doresc sa foloseasca Bing trebuie sa il acceseze singuri prin browser sau saisi instaleze o aplicatie separata.

Pentru ca este motor de cautare automat la iPhone, Google are de castigat de pe urma reclamelor care se gasesc printre rezultatele unei cautari. Microsoft ar putea sa ofere o mai mare parte din castigurile obtinute astfel pentru a convinge Apple.

Miscarea ar creste cota de piata a Bing in randul celor care folosesc Internetul de pe telefonul mobil. In prezent, 86% din ei folosesc Google, in timp ce Bing e preferat doar de 11%.

Reprezentantii Apple, Microsoft si Google au refuzat sa comenteze pentru Bloomberg noile zvonuri.

#apple, #bing, #iphone , #stiri Apple