Eric Schmidt, Google: Steve Jobs este eroul meu

Vineri, 03 Octombrie 2014, ora 16:20
2053 citiri
Eric Schmidt, Google: Steve Jobs este eroul meu
Sursa foto: Getty Images

Rivalitatea dintre Apple si Google nu este pentru cei slabi de inima. Presedintele executiv Google, Eric Schmidt, a declarat saptamana trecuta ca, intre cele doua companii, concurenta este mai "brutala" decat oricand, firmele luptand peste suprematia propriilor sisteme de operare pentru mobile.

Tim Cook si Schmidt s-au "intepat" reciproc. Cook a criticat recent companiile ca Google in legatura cu politica privind datele clientilor, scrie cnet.

In replica, Schmidt a spus ca Google a fost "intotdeauna lider in securitate si criptare". Iar in ceea ce-l priveste pe Cook, "cineva nu-l informeaza corect cu privire la politicile Google", a declarat Schmidt pentru CNNMoney.

Dar, in ciuda concurentei acerbe, cand a fost intrebat care sunt eroii sai din industria de tehnologie, Schmidt a avut un singur raspuns: "Pentru mine, eroul e Steve Jobs. Cu totii putem spera sa avem un mic procent din Jobs", a spus el.

Declaratiile au avut loc in ziua lansarii cartii "How Google Works", apartinand lui Schmidt si fostului vicepresedinte Google, Jonathan Rosenberg.

Sentimentele lui Schmidt fata de Jobs nu sunt suprinzatoare - prietenia dintre ei este bine cunoscuta, insa afirmatia este interesanta avand in vedere conflictele dintre cele doua companii din ultimii ani.

Apple si Google au fost adversarii in disputele brevetelor propriilor sistemele de operare. Iar rivalitatea a luat o alta intorsatura cand ambele firme s-au aratat interesate de "smartwatch" si de dispozitivele portabile.

"Merita sa te 'agati' de oamenii valorosi", a spus Schmidt. "Pentru ca exista o buna sansa ca acestia sa schimbe lumea."

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Schmidt Steve Jobs erou, #rivalitate Google Apple, #Schmidt despre Steve Jobs , #stiri Google