10 ani de iPhone. Cum a transformat smartphone-ul intreaga lume

Sambata, 01 Iulie 2017, ora 17:07
1580 citiri
10 ani de iPhone. Cum a transformat smartphone-ul intreaga lume
Foto: Apple

Apple nu a inventat smartphone-ul, dar a fost compania care l-a transformat intr-o senzatie.

Acum zece ani, oamenii foloseau iPod-uri pentru a asculta muzica, aparate foto compacte pentru a face poze si telefoane cu clapeta pentru a comunica. Pentru a se deplasa dintr-un loc in altul consultau harti sau intrebau pur si simplu alti oameni.

Apoi a aparut iPhone-ul, un dispozitiv elegant care le inlocuia pe toate de mai sus si multe altele.

"Cred ca oamenii au inteles ca iPhone-ul va fi un proiect important, dar nu cred ca a inteles cineva cat de revolutionar va fi", a spus Fred Vogelstein, care a scris o carte ("Dogfight") despre competitia dintre Apple si Google si modul in care rivalitatea dintre cele doua companii a dus la ceea ce este astazi smartphone-ul, pentru CNN.

Saptamana aceasta, pe 29 iunie, s-a implinit un deceniu de la lansarea primului iPhone. Telefonul Apple deschidea era smartphone-ului modern, care avea sa devina pentru o buna parte din populatia globului un bun indispensabil, transformand industrii de miliarde de dolari si generand altele noi.

La zece ani de iPhone facem un bilant al impactului pe care smartphone-ul l-a avut asupra lumii.

A facut Internetul accesibil oriunde si oricand

De la aparitia iPhone-ului, traficul de date pe dispozitive mobile a explodat la nivel global si continua sa creasca in ritm galopant. De exemplu, anul trecut a inregistat o crestere de peste 63%. (CISCO)

A redefinit industria de software

Lumea a devenit cu adevarat constienta de potentialul smartphone-ului odata cu lansarea App Store, care avea la inceput doar 500 de aplicatii. In prezent, in magazinele Apple si Google sunt disponibile, in total, peste 5 milioane de aplicatii si tot atatea lucruri pe care le poti face cu un telefon.

In primul trimestru din 2017, veniturile combinate generate de App Store si Google Play au fost de 10,5 miliarde de dolari.

A transformat fotografia intr-o activitate de zi cu zi

Se estimeaza ca in acest an vor fi facute 1,2 mii de miliarde de fotografii digitale la nivel global. Cea mai mare parte dintre ele (85%) vor fi facute cu telefoanele.

A schimbat modul in care oamenii muncesc

In prezent, doar in SUA exista patru milioane de angajati on-demand la companii precum Uber si Airbnb, iar numarul ar urma sa se dubleze in urmatorii patru ani.

A rescris regulile in industria de publicitate

Cheltuielile de publicitate pe dispozitive mobile le vor depasi anul acesta pe cele pentru publicitate p ...citeste mai departe despre "10 ani de iPhone. Cum a transformat smartphone-ul intreaga lume" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Ce este RAM Plus, funcția disponibilă pentru utilizatorii Android
Tehnologia de suplimentare a memoriei RAM, cunoscută sub numele de RAM Plus la telefoanele Samsung și RAM Boost pentru alte dispozitive cu sistem Android, este promovată ca o soluție...
#iPhone impact lume, #aniversare iPhone, #smartphone , #Stiri Internet