Promovarea unei afaceri in segmentul online poate fi un subiect complex dar este una dintre cele mai rentabile metode prin care business-ul tau poate atinge culmile succesului si poate sa ajunga la clienti noi intr-un mod simplu si eficient, mai repede decat iti poti imagina. Asta, in cazul in care ai deslusit deja tainele functionarii mecanismului publicitatii online.
Dar ce te faci daca setarea campaniilor de publicitate iti da batai de cap? Daca optimizarile pe care ai incercat sa le faci nu au dus la o schimbare relevanta?
Daca in urma efortului si a noptilor nedormite rezultatele se lasa asteptate? Daca bugetul alocat campaniilor se risipeste fara a aduce nici pe departe rezultatele propuse?
Daca traiesti in trecut vinzi la taraba, astepti ca oamenii sa vina la tine. Dar daca vrei sa te adaptezi prezentului stii deja ca a venit timpul sa muti o parte din vanzari in online.
In ziua de azi, daca nu iti promovezi afacerea online e dificil sa ajungi la cine trebuie si sa ramai competitiv.
In plus, scopul nu trebuie sa fie doar acela de a aduce oameni pe site. Trebuie sa aduci oamenii potriviti, cu adevarat relevanti, oameni care pot fi interesati de produsele si serviciile tale, cei care ulterior pot deveni clientii tai.
Trebuie sa te asiguri ca ai un vad virtual care sa te faca vizibil pentru potentialii clientii.
Online-ul este un mediu din ce in ce mai competitiv iar platformele de publicitate Google AdWords sau Facebook Ads aduc modificari... mai mult
Luni, 19 Februarie 2018, ora 12:00
Informatizarea institutiilor din Romania merge greu si uneori da rateuri, am putea concluziona vazand ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) accepta si reclamatii depuse online, dar numai... in conformitate cu un anumit program.
Situatia incredibila a fost semnalata pe Facebook de jurnalistul Liviu Iolu, fost purtator de cuvant in Guvernul Ciolos.
"Nu stiu daca ati terminat programul online pe azi dar pentru ca lucrez ore suplimentare va supun atentiei o mostra a statului paralel cu informatizarea serviciilor publice", a scris acesta sambata seara pe Facebook, atragand atentia asupra precizarilor facute pe site de ANPC.
Intr-adevar, cine deschide site-ul ANPC dornic sa afle cum poate depune o reclamatie afla ca in zilele nelucratoare nu poate face acest lucru decat in intervalul orar 08:30-18:30.
Foto: site ANPC
Internautii n-au pierdut ocazia si s-au lansat in comentarii acide la adresa institutiei:
Victor Mihis: ce fac aia, scot modemul din priza?
Catalin Tenita: Sa se dea spor de noapte si zile suplimentare de concediu pt program in weekend serverului pe care sta site-ul. Si spor de conditii periculoase ca sta tot timpul in curent.
Andi Laslau: Chiar azi am observat, cand am vrut sa trimit o reclamatie. Nu credeam ca si netul functioneaza cu program de bugetari, dar... indraznesc sa cred. Azi-maine ne intoarcem la dosarul cu sina...
Liviu Beju: Asta e din categoria "declaratiile on-line se depun la etajul doi"... E... mai mult
Duminica, 19 Noiembrie 2017, ora 16:33
Numarul clientilor care au promovat produse si servicii in mediul online s-a dublat in 2015, comparativ cu anul anterior, conform rezultatelor unei analize BRAT.
Apetitul clientilor de publicitate pentru promovarea produselor si serviciilor in mediul online a crescut in anul 2015, fapt dovedit de cei aproximativ 2.560 de clienti de publicitate, care au investit in anul 2015 pentru promovarea online a produselor si serviciilor un numar dublu comparativ cu anul 2014.
De asemenea, numarului campaniilor publicitare desfasurate de acestia este cu 40% mai mare fata de cele desfasurate in urma cu un an, informeaza BRAT.
Analizand volumul mesajelor publicitare unice, observam ca in 2015 aproximativ 60% din totalul bannerelor au fost livrate prin intermediul Google Display Network (GDN), in crestere fata de anul trecut cu 7%, restul bannerelor fiind livrate prin celelalte adservere disponibile in piata. 27% din totalul clientilor utilizeaza exclusiv reteaua GDN pentru propriile campanii publicitare.
Chiar in contextul cresterii numarului de clienti si a mesajelor comunicate online, volumele investite in publicitatea de tip display (volume ce nu includ si publicitatea programatic, livrata prin GDN, Yahoo, Facebook) monitorizate de BRAT sunt in scadere cu aproximativ 7% fata de anul trecut si cu 19% fata de anul 2013, totalizand aproximativ 98,5 milioane de euro (RATECARD).
Explicatia poate consta atat intr-o diminuare a investitiilor fiecarui client, cat si in... mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 13:45
1Aproape trei sferturi dintre romani cred ca sunt prea multe reclame in spatiul virtual, iar 58% le considera sacaietoare, dar cu toate acestea 28% dintre cei chestionati spun ca, desi nu le deschid, sunt influentati de mesajul transmis.
"8 din 10 romani cu acces la Internet, observa aceste reclame, chiar daca nu dau click pe ele. (...) Cu toate acestea, un sfert dintre cei chestionati declara ca le plac reclamele, iar 15% chiar au incredere in mesajele promovate prin intermediul lor", potrivit unui studiu GfK.
Companiile considerate cele mai potrivite sa comunice online prin reclame de catre mai bine de 70% dintre respondenti provin din domenii precum turism si vacante, divertisment, retail si electronice si electrocasnice.
La polul opus, produsele pentru bebelusi, bauturile alcoolice si nealcoolice, suplimentele nutritive, mancarea si accesoriile pentru animale de companie sau partidele politice se numara printre cele mai putin potrivite pentru acest gen de promovare (cu procente de sub 30%).
Studiul a fost realizat online, pe un esantion de 524 persoane utilizatoare de Internet din mediul urban, cu varsta cuprinsa intre 15 si 54 ani. mai mult
Marti, 21 Ianuarie 2014, ora 12:59
Facebook se afla in negocieri cu Microsoft pentru achizitionarea Atlas Solutions, care ofera servicii de gestionare a reclamelor online.
In cazul in care tranzactia se va finaliza, Facebook va fi in competitie directa cu Google in domeniul publicitatii online si ar putea schimba definitiv aceasta piata.
Atlas Solutions face parte din aQuantive, companie pe care Microsoft a preluat-o in 2007 pentru sase miliarde de dolari, anunta Business Insider.
Pretul pe care Facebook il va plati va fi, cel mai probabil, cu mult sub acest nivel, ultimele oferte pe care Microsoft le-a primit recent pentru Atlas cifrandu-se in jurul a 30 de milioane de dolari. Microsoft a amortizat deja cea mai mare parte a valorii de achizitie aQuantive.
Dezvoltarea sau achizitionarea de tehnologii de ad-serving (solutii tehnologice care selecteaza, distribuie si monitorizeaza anunturile publicitare electronice) este una din ultimele etape pe care Facebook trebuie sa le indeplineasca pentru a realiza propria sa retea de publicitate pe site-uri externe.
Google a achizitionat, din aceleasi motive, solutiile DoubleClick in 2007, pentru trei miliarde de dolari. mai mult
Vineri, 07 Decembrie 2012, ora 13:09
Angajatii firmelor de publicitate care lucreaza in departamentele online se afla intr-o concurenta permanenta. Bugetele pentru publicitate se revizuiesc si se schimba anual, dar cea mai noua procedura descoperita de publicitari merita toti banii.
Specialistii sunt siguri ca lumea reclamelor, asa cum este perceputa azi, va fi schimbata complet.
Salariatii firmelor de publicitate online au inceput sa experimenteze noi modalitati de utilizare a "cinemagraphs", un fel de animatie de tipul clasicelor gif-uri (Graphics Interchange Format - imagini care se misca). Acestea sunt folosite pentru a imprima dinamism bannerelor si afiselor publicitare, expuse in mediul online, potrivit Business Insider.
Din punct de vedere tehnic, inovatia cinemagraph-ului este ca un singur element se misca, in timp ce restul imaginii ramane imobila. Calitatea imaginii este mult mai mare iar efectul introducerii acestor animatii pare a fi cel scontat: nicio reclama nu trece neobservata.
Serviciul Tumblr, una dintre cele mai accesate retele sociale, are deja pregatit un system special pentru noul tip de publicitate. Sistemul se numeste Tumblr Radar, iar o zi de promovarea a spoturilor costa 25.000 de dolari.
Procedeul nu este nou, dar introducerea gifurilor in videoclipurile publicitare va influenta cu siguranta evolutia pietei de publicitate la nivel mondial, spun specialistii din domeniu. mai mult
Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 10:35
Pana in 2015 mai mult de jumatate din reclamele online vor fi in format video, mobilul va deveni interfata numarul unu pentru accesarea internetului, iar 75% dintre reclame vor fi de tip "social", sustine Alexandru Badinici, Strategic Partner Manager la Google.
"Piata de publicitate si in special piata de display sunt in schimbare. Pana in 2015, mai mult de jumatate dintre reclame vor fi video, principalul indicator al succesului fiind CPV (cost per view - cat platesc companiile pentru fiecare utilizator unic care urmareste reclama)", a precizat Badinici, in cadrul conferintei RoNewMedia, potrivit gandul.info.
Mai mult, CPC-ul (cost per click - tariful platit de companii pentru fiecare utilizator care acceseaza o reclama), un indicator folosit la scara larga in prezent pentru a masura succesul unei reclame online, va fi inlocuit de alti cinci indicatori, sustine reprezentantul Google.
Acesti indicatori sunt impresiile video (numarul de oameni care urmaresc reclama), conversiile impresiilor video (cati dintre cei care vad reclama dau click pe afisul publicitar), gradul de implicare al utilizatorului cu reclama, efectul viral (cat de repede se propaga in randul internautilor) si impactul publicitatii de tip display.
Peste 75% dintre reclame si 50% dintre reclamele de brand vor fi de tip "social", mai exact, concepute pentru utilizatorii care folosesc retelele de socializare, a mai precizat Bandici. mai mult
Joi, 17 Mai 2012, ora 15:16
Tehnologia schimba modul in care oamenii interactioneaza, dar este oare si o cauza a degradarii umanitatii? Aceasta-i premisa din spatele unei campanii Skype, in valoare de 12 milioane de dolari, care ataca Facebook si Twitter.
Campania, numita "It's time for Skype", identifica prin intermediul reclamelor sale retelele Facebook si Twitter ca inamici virtuali si sugereaza ca acestea "degradeaza umanitatea", potrivit Mashable.
Daca reteaua Twitter este cunoscuta pentru cele maxim 140 de caractere pe care le poate contine un mesaj, iar Facebook pentru mesajele publicate pe ceea ce se numeste "wall", autoritatea Skype sta in faptul ca ofera conferinte video si, cu acest lucru, adevaratele emotii pe care le exprima oamenii si care-i situeaza intr-o lume mult mai apropiata de cea reala.
Reclamele Skype, publicate in Marea Britaine in data de 2 aprilie si asteptate si pe piata din Statele Unite in lunile urmatoare, includ urmatoarele sloganuri:
"Cand a inlocuit LOL-ul sunetul rasului?"
"Cand a devenit in regula sa-i trimiti mamei mesaj cu "la multi ani!"?"
"Oamenii au fost facuti sa priveasca, sa asculte si sa simta"
"140 de caractere nu egaleaza pastrarea legaturilor"
"Biletul tau catre umanitate"
"Fa trecerea de al un wall post al o conversatie de prima clasa"
"Fara intarzieri in conversatiile umane".
Reclamele sunt insotite de un text ingrosat care spune "It's time for Skype".
mai mult
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 09:16
Site-urile americane care si-au bazat initial planurile pe continut gratuit si audienta cat mai mare, monetizarea fiind realizata prin reclama afisata, acum schimba foaia si introduc multe functii cu plata, care suna interesant pentru utilizator, dar nu mai pot fi utilizate gratis.Cel mai recent plan de acest gen a fost anuntat de LinkedIn, dupa evolutii similare din partea Skype, Monster sau ESPN, scrie Bloomberg. LinkedIn tocmai a introdus o taxa pentru companiile de recrutare pentru a putea gasi mai precis candidatii dupa CV si alte detalii personale din profilele de pe site.
Skype a lansat un nou serviciu cu plata, prin care utilizatorii pot sa sune pe fix si sa seteze o casuta vocala pentru mesaje, totul cu un abonament lunar. Site-ul de sport ESPN a combinat acum continutul media cu serviciul premium Insider, care ofera mai multe informatii pentru 6,95 dolari lunar.
Cele trei anunturi aproape succesive ilustreaza tendinta generala din online de a monetiza in diverse moduri audienta foarte mare in lipsa reclamelor relevante. De asemenea pretul reclamelor atat display advertising (bannere) cat si search engine marketing (SEM) s-a ieftinit pe parcursul anului 2009, datorita crizei economice.
In schimb incasarile din industria "serviciilor freemium" este pe un tred pozitiv. Per-total, industria incaseaza mai mult decat in 2008, respectiv 8,55 miliarde de dolari, plus 13%, conform Forrester Research. "Sunt chestii utile pe care internautii le considera relevante si... mai mult
Duminica, 20 Decembrie 2009, ora 23:10