Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Elefant.ro a primit o amenda de 10.000 de lei pentru ca a trimis mailuri nesolicitate unui client

Elefant.ro a primit o amenda de 10.000 de lei pentru ca a trimis mailuri nesolicitate unui client
Retailerul online elefant.ro a fost amendat de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) pentru incalcarea Legii nr. 506/2004, dupa ce a transmis mesaje comerciale prin e-mail si nu a dovedit ca avea acordul.

Practic, autoritatea a transmis ca Elefant Online S.A. "nu a facut dovada obtinerii consimtamantului prealabil expres si neechivoc pentru transmiterea de mesaje comerciale prin e-mail incalcandu-se dispozitiile referitoare la comunicarile nesolicitate prevazute de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice".

Astfel, retailerul a fost sanctionat contraventional cu amenda in cuantum de 10.000 lei.

Autoritatea Nationala de Supraveghere a aplicat sanctiunea ca urmare a unei plangeri prin care se reclama faptul ca operatorul Elefant Online S.A. a transmis petentului mesaje comerciale nesolicitate pe adresa de e-mail a acestuia fara consimtamantul sau.

Astfel, desi petentul se dezabonase atat pe site-ul operatorului, cat si prin link-urile de dezabonare din newslettere, acesta a continuat sa primeasca din partea Elefant Online S.A. mesaje comerciale nesolicitate pe adresa sa de e-mail.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 816 ori