4 idei esențiale de îmbunătățire a afacerii

Luni, 09 Octombrie 2023, ora 18:41
0 citiri
4 idei esențiale de îmbunătățire a afacerii
FOTO: mready.net

Întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) se confruntă cu o multitudine de provocări.

Statisticile arată că, în timp ce 80% dintre IMM-uri împlinesc prima aniversare, doar jumătate o văd a cincea.

Pentru a vă asigura că afacerea dvs. prosperă dincolo de acești indicatori, creșterea și îmbunătățirea continuă sunt esențiale. Iată opt strategii eficiente de luat în considerare:

Promovează recenziile clienților

Consumatorii ezită să cumpere produse fără recenzii. Pentru a vă face afacerea distinctă:

  • Cereți recenzii de la clienți pe site-ul vostru, pe pagină de Facebook sau pe contul vostru de Google My Business
  • Dacă puteți, cereți recenzii video, acestea oferă mai multă credibilitate
  • Oferiți beneficii pentru recenziile primite, un discount la următoarea comandă poate încuraja clienții să ofere o recenzie pozitivă

Scrie pe blog

Noile companii pot crea un blog, pentru a ranka articole în căutările Google. Articolele educative, în care compari diferite produse sau educi clienții pe topicuri adiacente business-ului tău pot aduce trafic organic din căutările Google.

Astfel, dacă oferi servicii medicale, poți scrie articole educaționale legate de tratamente, boli sau medicamente iar pentru cei care vând produse home & deco, ghidurile legate de amenajarea casei pot convinge un utilizator să ia contact cu brandul tău.

Asigură-te că oferi informații valide. Google poate verifică calitatea conținutului și va decide să nu aducă trafic pe articolele care nu sunt de calitate sau care sunt copiate.

Promovează-ți business-ul prin reclame

Poți promova business-ul prin reclame targetate pe Facebook sau Instagram. Prin crearea unei campanii de tip PPC (pay per click), un business poate decide să afișeze video-uri sau bannere promoționale utilizatorilor de pe Facebook.

Desigur, este important să îți selectezi bine targetul. În cazul în care decizi să afișezi reclamă ta tuturor, s-ar putea să realizezi că banii vor fi utilizați mult prea repede și că ai o campanie care nu aduce rezultate.

Încearcă să te gândești ce fel de client vrei să-ți vadă reclamele și folosește tool-urile din Facebook Business Manager pentru a targeta persoanele potrivite. Poți filtra după locație, interese, nivel al educației sau carierei.

De asemenea, poți decide să arăți reclamele tale persoanelor care au intrat deja pe site-ul tău, astfel că poți combină traficul adus pe blog din articole cu cel remarketat pe Facebook.

Astfel, dacă ai un restaurant nou deschis, poți arată reclame cu meniul de prânz doar persoanelor care se află în imediată apropiere a restaurantului cu una sau 2 ore înainte de ora prânzului. De asemenea, dacă ai un site de produse de pescuit și lumea intră să citească informații pe blog, pot să îi targetezi pe cititori și să le afișezi noile tale oferte și pe Facebook.

Desigur, pentru a evita situațiile în care bugetele sunt irosite, asigură-te că faci un curs specializat în PPC sau colaborează cu o persoană sau agenție specializată în domeniu.

Creează o aplicație care să te apropie de clienții tăi

Dezvoltarea unei aplicații mobile poate ajuta la deschiderea unei noi linii de business dar și la retenția clienților. O clinică de terapie poate furniza servicii de terapie online prin intermediul aplicației.

De asemenea, un business de închiriere de spații de birouri pentru freelanceri poate prezența birourile libere în cadrul aplicației, permițând oricărei persoane să închirieze pentru o zi sau o luna, un birou.

Beneficiile sunt destul de mari în zona aplicațiilor mobile. Poți trimite notificări oricărui utilizator care are aplicația instalată în mod gratuit și poți verifică întreaga activitate a utilizatorilor pentru a culege date care să te ajute în a crește afacerea ta.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#afacere, #imbunatatire afacere , #Stiri Companii