Facebook a integrat o serie de instrumente care-l transforma (si) intr-un site de joburi, devenind astfel concurent direct pentru Linkedin si pentru toate site-urile actuale cu oferte de locuri de munca.
Compania americana a inceput sa testeze inca din noiembrie anul trecut o serie de optiuni care vizeaza slujbele si care vor putea fi folosite de ambele parti angrenate in procesul de angajare. Incepand de joi, aceste optiuni sunt lansate in mod oficial.
In principiu, vorbim de doua optiuni.
Pe de o parte, va exista un nou tip de postare, care le va permite paginilor de Facebook sa publice un format de posturi creat special pentru joburi. Companiile vor folosi acest nou tip de posturi pentru a-si face cunoscute joburile disponibile.
Pe de alta parte, companiile care listeaza un numar mai mare de joburi vor beneficia de un tab special in cadrul propriei pagini de Facebook, unde se vor regasi toate slujbele disponibile.
Postarile de joburi, pe langa descrierea de rigoare, vor avea si un buton ce va putea fi folosit pentru a aplica. In cadrul procesului de aplicare pentru un job, care va folosi aplicatia Messenger pentru a face legatura dintre cele doua parti, Facebook va completa automat datele personale ale utilizatorului, simplificand astfel procesul, dar creand si preocupari legate de intimitate.
Apar insa probleme
Aceasta abordare ar putea crea reticente in a folosi Facebook ca un site de joburi in randul utilizatorilor. Multi dintre acestia nu doresc... mai mult
Joi, 16 Februarie 2017, ora 09:28
ProWorkers, companie construita in jurul unei platforme online de promovare a fortei de munca in strainatate, anunta deschiderea unor locuri de munca in Marea Britanie. Pozitiile se adreseaza indeosebi candidatilor cu experienta dovedita in domeniul constructiilor - inginerie civila, dar si celor incepatori.
Plecari imediate pentru salarii de peste 32.000 lire sterline pe an
Ca urmare a cresterii ridicate a cererii de ingineri civili de pe piata din Marea Britanie, multe companii de constructii intampina dificultati de recrutare a personalului necesar dezvoltarii afacerilor proprii.
Din acest motiv, acestea isi extind activitatile de recrutare si in afara granitelor. Fiind cunoscuta pentru calitatile deosebite ale resurselor umane, Romania reprezinta o resursa importanta pentru satisfacerea acestei nevoi.
De cealalta parte, Marea Britanie reprezinta un loc extraordinar pentru orice profesionist.
Mai mult, in functie de experienta si specializare, un inginer in constructii civile poate avea garantat un venit cuprins intre 32.000 si 45.000 lire sterline pe an. Dincolo de beneficiul financiar, in functie de companie, exista si multe alte beneficii suplimentare.
In vederea acoperirii urgente a necesarului de ingineri in contructii civile, ProWorkers vine in intampinarea companiilor straine si a persoanelor calificate in domeniul constructiilor civile interesate de dezvoltare si beneficii crescute.
ProWorkers sustine persoanele interesate de dezvoltarea... mai mult
Marti, 27 Octombrie 2015, ora 13:55
1Zeci de barbati, inclusiv un roman, tropaie de frig si asteapta intr-o piata, in sud-vestul Madridului, sa primeasca o oferta de munca la negru, cu ziua, o practica tot mai extinsa intr-o Spanie in criza, in care economia subterana reprezinta un sfert din PIB, relateaza, intr-un reportaj, AFP.
"Multi dintre noi aveam contracte la firme bune, dar acum asta e ceea ce ne-a mai ramas", se lamenteaza un peruan, Carlos Gonzalez, in varsta de 35 de ani, care a venit in 2004 in Spania, unde a muncit in constructii pana in 2008, cand piata imobiliara s-a prabusit, aruncand sectorul in marasm.
Carlos vine zilnic, la ora sase dimineata, in Piata Eliptica, punctul de intalnire al zidarilor, electricienilor sau instalatorilor care spera sa gaseasca ceva de lucru.
"Te iau si te platesc cu ziua, nu exista un contract fix", declara un faiantar roman, Viorel Draghici, in varsta de 40 de ani, care afirma ca a efectuat recent lucrari de renovare in valoare de 1.000 de euro si ca a fost platit cu 50 de euro pe zi, "la negru", timp de patru zile, fara contributii la sistemul de securitate sociala si ajutorul de somaj.
Romanul a fost norocos, deoarece, "in general, te platesc cu 25-30 de euro pe zi", deplange un marocan, Gani Saroj, in varsta de 40 de ani, de langa un barbat care vinde muncitorilor, cu 50 de eurocenti, pahare cu cafea calda.
O camioneta se opreste, iar candidatii se apropie. Negocierea dureaza cateva secunde. Doi barbati urca in vehicul.
Ceilalti asteapta in... mai mult
Joi, 06 Februarie 2014, ora 15:35
Aproape 10.500 de locuri de munca sunt vacante, la nivel national, cele mai multe fiind pentru persoanele cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati, in Capitala si in judetele Cluj, Arad si Prahova, informeaza, vineri, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM).
Potrivit datelor centralizate de ANOFM, la nivel national sunt inregistrate 10.496 locuri de munca.
Cele mai multe oferte de munca sunt in Bucuresti (1.071) si in judetele: Cluj (1.756), Arad (609), Prahova (606), Sibiu (555), Brasov (518), Harghita (399), Timis (391) si Satu Mare (374).
Judetele cu cele mai putine locuri de munca sunt: Caras-Severin si Mehedinti (cate patru), Covasna (16), Ialomita (23), Buzau (27), Braila (37) si Salaj (41).
La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt inregistrate 1.212 locuri de munca, cele mai multe pentru: proiectanti de software (172), ingineri mecanici (96), ingineri electronisti (61), specialisti in domeniul politicilor administrative (61), directori generali, directori executivi si asimilati (61), agenti de vanzari (44) si economisti (42).
Pentru persoanele cu studii medii, profesionale si lucratori necalificati sunt disponibile 9.284 locuri de munca, cele mai multe pentru: muncitori necalificati in industria prelucratoare neclasificati in grupele de baza anterioare (1.222), asamblori neclasificati in grupele de baza anterioare (837), operatori la masini si utilaje pentru industria confectiilor (344), soferi... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 15:32
Primele oferte cu locuri de munca in strainatate publicate de reteaua europeana Eures in acest an vizeaza personalul medical, educatoarele si lucratorii in agricultura, cel mai bine remunerate fiind posturile de medic, pentru care se ofera salarii de 4.000 de euro pe luna.
Prin reteaua europeana de ocupare, Danemarca cauta 35 de lucratori in agricultura- culegatori de capsuni, acestora oferindu-li-se contracte determinate, de sase - sapte saptamani.
Angajatorul danez precizeaza in anuntul de angajare ca munca pentru care se face recrutarea de paersonal se va desfasura la o ferma ecologica, in aer liber.
Candidatii trebuie sa aiba cel putin 18 ani si sa fie pregatiti pentru o munca fizica grea, fiind preferati lucratorii cu experienta in acest domeniu.
De asemenea, lucratorii trebuie sa fie motivati si flexibili in privinta programului si trebuie sa vorbeasca limba engleza la nivel mediu.
Angajatorul precizeaza ca poate oferi si cazare (cu spatii pentru prepararea mancarii, internet wireless, dusuri, TV, masini de spalat) contra unei taxe de opt euro pe zi.
Durata contractului este de sase - sapte saptamani cu un prgram de lucru de sase zile/saptamana (in medie 25 - 30 ore/saptamana).
Irlanda cauta personal medical
Irlanda cauta personal medical, fiind disponibile 10 posturi de medic psihiatru, unul de medic oftalmolog si 14 de asistente medicale.
Pentru cele 10 posturi de medici psihiatri, angajatorul precizeaza ca se lucreaza in spitale din... mai mult
Joi, 09 Ianuarie 2014, ora 17:47
In urma cu mai putin de zece zile, Norvegia a anuntat ca a ridicat restrictiile de acces pe piata muncii pentru cetatenii romani si bulgari, cu aproape doi ani mai devreme decat termenul anuntat initial.
Chiar daca piata muncii din Norvegia nu poate absorbi nici pe departe numarul de romani care ar vrea sa migreze dinspre economiile cu probleme ale Uniunii Europene, precum Spania sau Italia, cu siguranta liberalizarea aduce cu sine noi oportunitati pentru cei aflati in cautarea unui job in afara tarii.
Potrivit Eurostat, rata somajului in Norvegia la sfarsitul primului trimestru din 2012 era de doar 3%, mult sub ceea ce se regaseste in statele Uniunii Europene precum Spania (24,1%), Grecia (21,9%), Letonia (15,2%), Portugalia (15,1%), Irlana (14,4%), Slovacia (13,9%), Litiuania (13,6%) sau Ungaria (12,5%).
Cand vrei sa gasesti usor un loc de munca in Norvegia poti incepe prin accesarea EURES, portalul mobilitatii europene pentru ocuparea fortei de munca.
Citeste mai multe despre Ce locuri de munca sunt in Norvegia, ultima piata liberalizata pentru romani pe Ziare.com mai mult
Duminica, 24 Iunie 2012, ora 16:13
In Romania, sunt disponibile peste 11.000 de locuri de munca, in perioada 1-7 iunie. Vezi ce se cauta!
Cele mai multe sunt in Bucuresti (1.749) si judetele Cluj (1.082), Hunedoara (574), Iasi (552), Timis (507), Sibiu (469), Constanta (431), Arad (429) si Bihor (371), informeaza Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM), preluata de Mediafax.
Cele mai putine oferte de munca sunt inregistrate in judetele Mehedinti (sapte), Caras-Severin (23), Covasna (41), Giurgiu (45), Ialomita (63), Prahova (69), Suceava (73) si Botosani (74).
La nivel national, pentru persoanele cu studii superioare sunt oferite 885 de locuri de munca, cele mai multe pentru ingineri si subingineri, director magazin (111), programator (51), consilier financiar-bancar (27), farmacist (22), jurisconsult (11), inspector asigurari si asistent comercial (cate zece).
Pentru studii medii, profesionale si lucratori necalificati sunt disponibile 10.135 de locuri de munca, dintre care 630 pentru confectioner-asamblor articole din textile, 617 pentru operator confectioner in industria de imbracaminte-tesaturi, tricotaje, materiale sintetice.
De asemenea, sunt disponibile 603 posturi pentru lucrator comercial, 326 pentru agent de interventie paza si ordine, 245 pentru agent securitate, 180 pentru operator vanzari prin telefon, 178 pentru vanzator, 170 pentru agent vanzari, 161 pentru ospatar (chelner), 153 petnru agent de asigurare, 137 pentru bucatar si 128 pentru ambalator... mai mult
Sambata, 02 Iulie 2011, ora 11:04
Perspectivele pentru cei care isi cauta de munca sunt cele mai optimiste din ultimii trei ani, conform unui studiu Manpower, citat de NewsIn. "Studiul la care au participat 765 de angajatori romani din cele zece sectoare de activitate din opt regiuni indica un ritm activ al angajarilor pentru trimestrul urmator, 28% dintre angajatori anticipand cresteri de personal. Doar 8% dintre ei se asteapta la diminuari in ceea ce priveste numarul de angajati, iar un procent semnificativ, 63%, nu anticipeaza nicio schimbare. Previziunea Neta de Angajare, de 20%, este cea mai optimista din trimestrul 4 2008 pana in prezent si una din cele mai puternice din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa)", se arata intr-un comunicat al companiei.Directorul de tara al Manpower Romania, Valentin Petrof, a declarat ca perspectivele optimiste au fost determinate de asteptarile angajatorilor din industria prelucratoare si constructii."Se observa semne de imbunatatire a activitatii de angajare la nivel regional si la nivel de sectoare, indicand ca angajatorii sunt din ce in ce mai increzatori in revenirea pietei fortei de munca. Dat fiind acest context, ne asteptam sa vedem din ce in ce mai multe miscari pe piata, intrucat foarte multi inidivizi au asteptat semne de revenire inainte de a reincepe cautarea unui loc de munca ori a unor noi oportunitati", a afirmat el.Previziunea Neta de Angajare este calculata ca diferenta intre procentul de angajatori care anticipeaza o crestere a... mai mult
Marti, 14 Iunie 2011, ora 09:40
Pe o piata marcata de criza si somaj, peste jumatate dintre companiile din Romania nu reusesc sa ocupe locurile vacante, conform Mediafax. Peste jumatate dintre angajatorii din Romania (53%) intampina dificultati in ocuparea posturilor vacante, in principal din cauza lipsei de experienta a candidatilor, iar cel mai greu de gasit sunt muncitorii calificati, inginerii si persoanele pentru functiile de conducere, potrivit Manpower.
Studiul anual Manpower privind deficitul de talente a fost realizat prin intervievarea a aproximativ 40.000 de angajatori din 39 de tari si teritorii pe parcursul primului trimestru, pentru a determina gradul in care deficitul de talente afecteaza piata muncii la nivel global.
"In comparatie cu rezultatele studiului din 2010, in clasamentul cu pozitiile cel mai greu de acoperit, pozitia «ingineri» a coborat de pe primul pe al doilea loc, in timp ce muncitorii calificati au urcat pe primul loc in topul pe Romania. Spre deosebire de rezultatele de anul trecut, managerii/functiile de conducere au fost mentionate de mai multi angajatori, urcand pe locul trei fata de pozitia a cincea ocupata cu un an inainte", potrivit Manpower.
Printre posturile greu de ocupat se numara si cele de mecanici, personal din domeniul financiar si contabil, bucatari, directori de vanzari, masinisti/operatori masini, operatori productie si muncitori necalificati.
Astfel, prin acest rezultat Romania se pozitioneaza peste media globala (34%).
Angajatorii locali... mai mult
Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 09:51