Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa revin in forta, la costuri atragatoare

Marti, 25 Mai 2021, ora 08:30
973 citiri
Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa revin in forta, la costuri atragatoare
Foto: Pixabay.com

Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa aproape ca diparusera de pe piata din Romania, finantatorii preferand sa apeleze la produse cu dobanda variabila. Cu toate acestea, dupa primele semne ca pandemia ar putea sa dea inapoi, au aparut din nou si aceste tipuri de imprumuturi.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Banii tai,despre creditele de nevoi personale cu dobanda fixa.

Avantajul dobandei fixe este ca pe toata perioada unui astfel de credit nu te mai stresezi ca ai putea sa platesti mai mult decat ti-ai calculat. Iar bancile, pe aceasta linie de finantare, sunt destul de generoase, avand oferte cu imprumuturi de pana la 90.000 de lei.

Mai mult, asa cum au obisnuit clientii, daca ai salariul la banca ofertanta, dobanda la credit este mai mica, in general, chiar si cu un procent.

Sa luam cu titlu de exemplu un astfel de credit. Daca aveti nevoie de 25.000 de lei pe 5 ani, atunci, la un credit cu o dobanda fixa de 8%, DAE ajunge undeva la 10%. Iar in aceste conditii, rata va ajunge undeva la 527 de lei pe luna. Pana la final veti avea de achitat un total de 31.600 de lei.

Daca preferati sa luati creditul pe o perioada de timp mai scurta, sa spunem de 3 ani, atunci rata va fi de 800 de lei, dar la final veti da bancii inapoi nu mai putin peste 28.000 de lei.

CEC Bank te incurajeaza sa fii responsabil cu banii tai.

Capcana "cantecului sirenelor" in investitii

Cum iti calculezi ajutorul de somaj, daca ai ramas fara loc de munca

Trei solutii dupa amanarea ratelor ...citeste mai departe despre "Creditele de nevoi personale cu dobanda fixa revin in forta, la costuri atragatoare" pe Ziare.com

#credit de nevoi personale, #credit de nevoi personale cu dabanda , #Stiri Credite