Cele mai multe joburi disponibile la inceput de an sunt pentru candidatii cu experienta in domeniul IT, in vanzari si retail, in domeniul economic si in cel al transporturilor, potrivit unei analize realizate de o companie de recrutare online.
Inceputul de an vine cu o oferta numeroasa de locuri de munca la nivel national. Comparativ cu luna ianuarie a anului trecut, oferta a crescut de la 7.650 anunturi de angajare la aproximativ 11.400 de anunturi, din partea companiilor care sunt in cautare de angajati in mai multe orase din tara.
Capitala se afla pe primul loc in topul oraselor cu cele mai multe locuri de munca disponibile (6.067 de joburi), urmata de Timisoara (2.060), Cluj Napoca (2.008), Brasov (1.476), Iasi (1.436) si Sibiu (910). De top se apropie si Arad (835), Constanta (808), Oradea (775), Ploiesti (711) si Targu Mures (758). De asemenea, ofertele companiilor includ si posturi pentru cei dispusi la relocare.
In domeniul IT sunt 2.516 anunturi pentru programatori/developeri si 1.947 pentru manageri IT. In domeniul medical, cele mai multe oferte sunt pentru asistenti medicali (150 anunturi), pentru reprezentanti medicali (108 anunturi) si pentru farmacisti (103 anunturi), potrivit analizei realizate de Bestjobs.eu.
Pe partea financiara, se cauta contabili (458 anunturi) si economisti (259 anunturi). In constructii, cele mai multe anunturi sunt pentru ingineri proiectanti (330) si arhitecti (83), iar in ceea ce priveste transporturile oferta se... mai mult
Marti, 09 Ianuarie 2018, ora 15:32
Dupa un an si jumatate in care au fost invinuiti ca le fura locurile de munca localnicilor in Marea Britanie, polonezii vor sa-si ia revansa pe seama Brexitului si sa "sufle" Londrei zeci de mii de joburi din sectorul financiar.
Pe fondul temerilor manifestate de marile banci cu privire la pierderea accesului la piata unica europeana, in urma divortului Marii Britanii de UE, Polonia intentioneaza sa atraga in tara cel putin doua mari companii din sector, relateaza Bloomberg.
Goldman Sachs si HSBC ar putea sa-si mute sucursalele londoneze in Varsovia, sustine vicepremierul Mateusz Morawiecki, care a confirmat ca guvernul polonez este in proces de negociere cu cele doua institutii financiare.
Un milion de polonezi au emigrat in Marea Britanie dupa aderarea tarii la UE, dar negocierea Brexitului intre Londra si Varsovia este plina de asperitati, dupa cum recunoaste Morawiecki.
"Nu vrem sa aplicam pedepse, dar vom fi duri in negocierea Brexitului. Vrem sa protejam unitatea Europei prin apararea celor 4 drepturi fundamentale", a precizat vicepremierul polonez, facand referire la libertatea de circulatie a persoanelor, marfurilor, serviciilor si capitalului in interiorul UE.
Cea mai mare tara din fostul bloc comunist este si principalul beneficiar al fondurilor de dezvoltare alocate din bugetul comun al UE, la care Marea Britanie este al patrulea mare contribuabil, cu o suma de 107 miliarde euro alocata pentru 2014-2020.
Tactica premierului britanic Theresa May... mai mult
Miercuri, 15 Februarie 2017, ora 18:00
10Implementarea conceptului "No border recruitment", pe baza caruia s-a relansat platforma de recrutare online Tjobs.ro, urmareste unificarea bazelor de date ale platformelor din Romania, Ungaria - Tjobs.hu si in curand din Polonia - Tjobs.pl, eficientizand astfel procesul de recrutare la nivel european.
Tjobs s-a reinventat dupa 5 ani de activitate, 2,1 milioane de aplicari la joburi in strainatate, 810.000 de oferte de munca pentru romani si feedback constant de la cei peste 300.000 de utilizatori, fiind mult mai inovativa, functionala si cu o interfata mult mai prietenoasa pentru aplicanti si agentiile de recrutare.
De exemplu o agentie de recrutare din Romania va putea recruta un candidat din Polonia pentru un angajator din Germania.
Piata muncii, atat in strainatate cat si in Romania, este expusa schimbarilor si este influentata de mediul socio-economic-politic. Ca si consecinta, inovatia si internetul si-au pus amprenta si au influentat major modalitatile de recrutare.
Noua platforma Tjobs este gandita special pentru agentiile de recrutare care folosesc recrutarea online zilnic. Astfel, s-a pus un mare accent pe functionalitatea de cautare a CV-urilor in baza de date eficientizand munca agentiilor si marind sansele aplicantilor de a fi gasiti in baza de date.
Pentru aplicanti, accentul a cazut pe completarea CV-ului. Candidatii au acum posibilitatea sa isi completeze CV-ul in mai multe limbi (engleza, franceza, germana) si sa anexeze la CV diverse... mai mult
Luni, 22 Septembrie 2014, ora 11:45
Numarul muncitorilor straini a crescut pana la aproape 400.000 in Belgia in ultimii patru ani, iar cel al romanilor a inregistrat cea mai mare crestere procentuala, de 400%.
Ziarul care apare la Bruxelles scrie in editia sa de sambata ca numarul muncitorilor straini din Belgia, care era de 381.193 de persoane la inceputul anului, a cunoscut o crestere de peste 70% in raport cu sfarsitul anului 2008, ceea ce reprezinta un boom spectaculos in patru ani, scrie luni publicatia La Capitale.
Cea mai mare crestere procentuala s-a inregistrat in randul cetatenilor din tarile din estul Europei, aceasta fiind de 400% in cazul muncitorul romani, urmati de cei din Ungaria (170%) si Polonia (110%).
Cei mai multi muncitori straini din Belgia provin in continuare din Olanda, Polonia si Germania, chiar daca numarul muncitorilor germani a scazut cu 16% in perioada de referinta. Criza pare sa provoace mari probleme si in sud, noteaza La Capitale, intrucat numarul muncitorilor portughezi a crescut cu 90% in ultimii patru ani.
'Legiunea straina' reprezinta aproape 10% din populatia totala activa a Belgiei, de peste patru milioane de muncitori. Daca sunt luati in considerare si strainii naturalizati, proportia creste pana la 13%, noteaza La Capitale. Majoritatea muncitorilor straini provin din statele UE, in timp ce lucratorii de pe alte continente reprezinta 2% din populatia activa. mai mult
Luni, 03 Iunie 2013, ora 10:53
Problemele de la periferia zonei euro inverseaza fluxul imigrantilor din Europa. Daca Polonia a fost cunoscuta in urma cu doar cativa ani pentru fluxuri masive de lucratori care au emigrat din tara, acum spaniolii, portughezii si italienii sunt tentati de Europa de Est, relateaza Financial Times (FT).
"Casa mea este acum aici. Ma gandesc la Portugalia in principal legat de eventualitatea retragerii la pensie langa mare", spune Hugo Varzielas, 33 de ani, originar din Portugalia si in prezent lucrand ca analist de afaceri pentru centrul de externalizare a proceselor de afaceri Global Business al HP, in orasul Wroclaw, din vestul Poloniei.
"Daca privesti situatia pe termen lung, in Polonia lucrurile merg tot mai ascendent, in timp ce in alte tari din Europa de Vest nu atat de mult", adauga el.
Varzielas nu este singurul care procedeaza asa. Zece la suta din cele 100.000 de persoane care lucreaza acum in sectorul de externalizare a proceselor de afaceri sunt cetateni straini, potrivit lui Jacek Levernes, seful Asociatiei Liderilor de afaceri din Polonia, un grup de lobby care reprezinta sectorul cu crestere rapida. Industria de externalizare a Poloniei este de asteptat sa se extinda cu aproximativ 20% in acest an.
Statisticile oficiale arata ca aproximativ 7.000 de cetateni ai UE s-au deplasat in Polonia intr-un anumit an, dar datele nu sunt foarte solide, deoarece imigrantilor nu li se cere sa se inregistreze la autoritatile poloneze, a declarat Krystyna Iglicka,... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 11:09
Sistemul de asistenta sociala din Marea Britanie face din aceasta tara o destinatie foarte atragatoare pentru est-europeni, dar pune o presiune considerabila pe serviciile publice si risca sa compromita tintele de imigratie ale guvernului, potrivit unui studiu realizat de Migration Watch UK.
Studiul se axeaza pe cea mai numeroasa comunitate de muncitori veniti din Europa de Est, dupa aderarea acestor tari la Uniunea Europeana.
In Marea Britanie muncesc aproximativ 750.000 de imigranti.
Perioada de tranzitie pentru statele care au aderat la UE in mai 2004 a luat sfarsit la 1 mai 2011, ceea ce inseamna ca cetatenii acestor tari au acum acces deplin la statul social din Marea Britanie. Imigrantii romani si bulgari vor avea acces similar incepand din ianuarie 2014, cand se incheie perioda de tranzitie care se aplica acestor state.
Un muncitor polonez cu salariu minim in Marea Britanie, cu o sotie si doi copii, va castiga de aproape patru ori mai mult decat in Polonia cu salariul minim, tinand cont de costul vietii. mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 13:46
Datorita cererii si tipului de proiecte solicitate de clienti, KPMG a inceput sa angajeze mai multi IT-isti si ingineri decat contabili si economisti."Si in trecut cautam absolventi de la alte facultati, dar ca masa de canalizare erau facultatile economice. In prezent, datorita cererii si tipului de proiecte solicitate de clienti, avem o diversificare mult mai mare pe profil politehnic, IT, matematica, pe care, din punct de vedere istoric, nu le asociezi cu Big 4.
Este o necesitate a economiei si a ceea ce se intampla pe piata", a declarat pentru Ziarul Financiar Ada Palea, director al departamentului People, Perfor mance& Culture din cadrul KPMG Romania.
Situatia nu este una noua, in state precum Polonia sau Cehia KPMG avand angajati un numar mare de ingineri, IT-sti sau matematicienti.
KPMG este una dintre companiile membre ale gigantului in audit si consultanta Big 4, care mai cuprinde Deloitte, Ernst&Young si PricewaterhouseCoopers.
"Recrutari am facut intotdeauna si continuam sa facem. Din octombrie pana in prezent am angajat 230 de oameni, de la pozitii pentru programe de internship pana la pozitii pentru specialisti cu experienta", a mai Palea.
Reprezentantul KPMG mai spune ca pentru un post se primesc zilnic sute de CV-uri, dar ca procesul de gasire a canditatului potrivit este din ce in ce mai dificil.
Pentru tinerii absolventi, procesul de recrutare incepe cu aproximativ un an in urma, iar in perioada verii acestia au trei luni la dispozitie in care li se... mai mult
Luni, 20 Iunie 2011, ora 11:24
Germania si Austria si-au deschis duminica piata muncii pentru cetatenii din opt state din centrul si estul Europei care au aderat la UE in 2004, dupa ce sindicatele si partidele de opozitie si-au exprimat teama ca masura ar putea duce la o scadere a salariilor informeaza NewsIn. Incepand de la miezul noptii de sambata spre duminica, cetatenii din Estoania, Letonia, Lituania, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia au dreptul sa lucreze in Germania si Austria fara sa mai aiba nevoie de permise de munca."Din pacate exista angajatori germani care spera la forta de munca ieftina din Est si care cred ca isi pot evita indatoriile de a pregati angajatii si de a le oferi salarii corecte", a declarat presedintele Confederatiei germane al Sindicatelor, Michael Sommer.La un eveniment organizat cu ocazia zilei de 1 mai, la Kassel, Sommer si-a reiterat apelul pentru un salariu minim legal.Sindicatele austriece au adoptat o pozitie mai blanda, spunand ca, in mare, sunt satisfacute de noile legi care prevad amenzi pentru companiile care ofera salarii sub cele minime stabilite de sindicate si patronat.Potrivit estimarilor, circa 100.000 de imigranti ar urma sa intre anual in Germania, dupa ridicarea restrictiilor. In ceea ce priveste Austria, estimarile se ridica la 20.000 de imigranti.Guvernele din ambele tari considera aceasta ridicare a restrictiilor o sansa de a acoperi lipsa de mana de lucru calificata si au incercat duminica sa linisteasca temerile populatiei.Autoritatile... mai mult
Duminica, 01 Mai 2011, ora 22:17
Google a venit in Romania pentru a angaja programatori care vor lucra in sucursalele din Europa. Cu cat esti mai bine pregatit, cu atat sansele de a face parte din echipa Google sunt mai mari, spun reprezentantii companiei. De recrutare se ocupa chiar o romanca, Gabriela Dan, care este angajata in cadrul departamentului de resurse umane din sucursala Google Polonia, cu biroul la Cracovia, potrivit Mediafax, care citeaza Stirile Pro Tv.
"Cautam programatori foarte buni, oameni pasionati de calculatoare, care ar putea lucra in birourile noastre din Europa. Cei mai buni vor fi angajati.
De altfel, acesta este si unul din principiile Google, oamenii buni vor intalni alti oameni foarte bine pregatiti", a spus Gabriela Dan. mai mult
Duminica, 20 Februarie 2011, ora 23:28