Tjobs.ro urmareste unificarea platformelor de recrutare din Romania, Ungaria si Polonia

Luni, 22 Septembrie 2014, ora 11:45
2134 citiri
Tjobs.ro urmareste unificarea platformelor de recrutare din Romania, Ungaria si Polonia

Implementarea conceptului "No border recruitment", pe baza caruia s-a relansat platforma de recrutare online Tjobs.ro, urmareste unificarea bazelor de date ale platformelor din Romania, Ungaria - Tjobs.hu si in curand din Polonia - Tjobs.pl, eficientizand astfel procesul de recrutare la nivel european.

Tjobs s-a reinventat dupa 5 ani de activitate, 2,1 milioane de aplicari la joburi in strainatate, 810.000 de oferte de munca pentru romani si feedback constant de la cei peste 300.000 de utilizatori, fiind mult mai inovativa, functionala si cu o interfata mult mai prietenoasa pentru aplicanti si agentiile de recrutare.

De exemplu o agentie de recrutare din Romania va putea recruta un candidat din Polonia pentru un angajator din Germania.

Piata muncii, atat in strainatate cat si in Romania, este expusa schimbarilor si este influentata de mediul socio-economic-politic. Ca si consecinta, inovatia si internetul si-au pus amprenta si au influentat major modalitatile de recrutare.

Noua platforma Tjobs este gandita special pentru agentiile de recrutare care folosesc recrutarea online zilnic. Astfel, s-a pus un mare accent pe functionalitatea de cautare a CV-urilor in baza de date eficientizand munca agentiilor si marind sansele aplicantilor de a fi gasiti in baza de date.

Pentru aplicanti, accentul a cazut pe completarea CV-ului. Candidatii au acum posibilitatea sa isi completeze CV-ul in mai multe limbi (engleza, franceza, germana) si sa anexeze la CV diverse documente (certificari, atestate, autorizatii, imagini cu lucrari) printr-o interfata mult mai prietenoasa si mai intuitiva.

Libertatea miscarii pe piata muncii aduce beneficii atat pe plan personal si social pentru cei care aleg sa munceasca in strainatate, cat si pe plan economic pentru tara de origine, prin intermediul banilor care se intorc in tara. Utilizand inovatia si tehnologia pentru a traduce in realitate conceptul de recrutare fara granite, Tjobs va inlesni libertatea de miscare a muncitorilor in Europa si in lume, influentand astfel pozitiv piata muncii.

In jur de 11.000 de aplicari la joburi in Anglia in luna august

Dintr-un total de peste 30.000 de aplicari la cele 20.000 de joburi in strainatate, luna trecuta s-au inregistrat prin intermediul platformei Tjobs aproximativ 11.000 de aplicari pe joburile provenite din UK. Germania se regaseste pe locul doi cu 4.800 de aplicari, dupa care urmeaza Franta cu 2.800.

In ceea ce priveste ofertele de munca, conform datelor Tjobs.ro, in august 2014 Anglia (19.000 de pozitii), Germania (peste 5.000), Italia (peste 2.200), Danemarca (2.000) si Grecia (2.000) au oferit cele mai multe locuri de munca pentru romani. Departamentele cu cele mai multe locuri de munca pentru romani in luna august sunt Personal Medical si Sanitar (8.300), Hotel/ Turism (peste 6 mii), Ingrijire Batrani (peste 3.500).

La ce se uita angajatorii?

80% dintre angajatorii straini prefera sa angajeze persoane care cunosc o limba straina cel putin la nivel conversational, 60% cer experienta pe domeniul in care se face angajarea, 50% sunt preocupati ca noul angajat sa se adapteze la traditiile si obiceiurile din tara/zona in care urmeaza sa lucreze, 35% opteaza pentru candidati cu diploma de specializare, 30% solicita cazier judiciar curat si 20% solicita minim o recomandare de la un fost angajator.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tjobs platforma, #joburi Anglia , #Job online