Ingrijorarile cu privire la modul in care social media ii afecteaza pe copii vin astazi la pachet cu jobul de parinte. Un nou studiu arata insa ca adolescentii sunt chiar mai ingrijorati in legatura cu modul in care parintii lor folosesc aceste canale.
In cadrul unui sondaj efectuat de Microsoft in randul a peste 12.500 de adolescenti din 25 de tari, 42% dintre acestia au afirmat ca au o problema cu ceea ce parintii lor posteaza despre ei pe Internet si mai mult de 1 din 10 a descris aceasta situatie ca fiind chiar "o mare problema".
Aproape jumatate dintre adolescentii chestionati au initiat discutii cu parintii lor in legatura cu activitatea online a acestora. Mai mult, o treime dintre ei spun ca au fost victime ale riscurilor specifice mediului online.
In acest context, cercetatorii de la Microsoft ii incurajeaza pe parinti sa acorde mai multa atentie actului de a posta informatii despre copiii lor pe Internet, intrebandu-se, de exemplu, cum si de ce fac acest lucru.
"A impartasi sau a nu imparasi este o decizie ce tine de fiecare familie, insa daca decizia este aceea de a impartasi, parintii ar trebui sa fie atenti, sa manifeste discretie si sa nu dezvaluie accidental prea mult, cum ar fi numele complet al copiilor, varsta, data nasterii, adresa, numele de fata al mamei, sporturile preferate, numele animalelor si fotografii", recomanda cercetatorii.
Potrivit acestora, "impartaseste cu grija" ar trebui sa fie mantra tuturor oamenilor, atat online, cat si... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 07:55
Fondatorul 4chan, Chris Poole, considerat un fel de Zuckerberg al online-ului underground, are un nou job in cadrul gigantului IT american Google.
Comentatorii sustin ca Poole ar putea avea un cuvant decisiv in pozitionarea Google in segmentul social media, acolo unde Facebook a adunat o cota de piata impresionanta, anunta The Guardian.
In 2003, la varsta de 15 ani, Poole a fondat canalul 4chan. Desi nu are o notorietate la fel de mare ca Facebook sau Twitter, acesta a atras atentia multor utilizatori care vor sa posteze diferite informatii, comentarii si fotografii sub masca anonimatului.
In prezent, 4chan.org reprezinta o comunitate care atrage lunar 22 de milioane de vizitatori unici. In ianuarie 2015, Poole s-a retras din pozitia detinuta in cadrul firmei care gestiona portalul 4chan, iar in septembrie acesta a fost vandut unui investitor japonez.
Porecla de "Mark Zuckerberg al internetului underground" i-a fost atribuita lui Poole de jurnalistii revistei Rolling Stone, dupa un interviu cu tanarul din spatele retelei 4chan.
Succesul 4chan are si parti intunecate, site-ul creat de Chris Poole fiind unul in care abuzurile si hartuirea sexuala sunt practici frecvente din cauza statutului anonim detinut de utilizatori.
Reprezentantii Google au anuntat inca din noiembrie 2015 ca intentioneaza sa se pozitioneze in segmentul social media prin intermediul retelei de socializare Google+, care ar urma sa beneficieze de un face-lift si o promovare mai vizibila.... mai mult
Marti, 08 Martie 2016, ora 13:20
Multi tineri din ziua astazi utilizeaza retelele social media doar ca un mod distractiv de a-si trece timpul.
Dar social media inseamna mult mai mult decat atat. Pe zi ce trece, apar tot mai multe optiuni de cariera in social media marketing. "Competentele Digitale sunt vazute si apreciate ca unul dintre cele opt competente de baza necesare unui locul de munca modern.
In cele ce urmeaza va prezentam patru lucruri pe care trebuie sa le stiti pentru a va lansa o cariera in domeniul social media.
Platformele sunt diferite, de aceea trebuie sa ai abilitati si cunostinte pentru fiecare dintre ele. Exista multe instrumente diferite de social media prin care se pot conectarea comunitatile in speranta unei cresteri de afaceri, cum ar fi Facebook, Twitter, YouTube, LinkedIn, Instagram, Pinterest, etc.
Fiecare instrument tehnic are propriile argumente pro, contra si utilizatori unici. Pentru a utiliza in mod eficient o platforma social media. Gandeste-te ca fiecare instrument este folosit pentru diferite locuri de munca.
Marketingul eficient, fie ca este vorba de retelele sociale sau traditionale, incepe cu stabilirea unui public tinta si ceea ce doriti sa furnizati utilizatorilor referitor la brand-ul promovat. Odata ce aveti un obiectiv puteti analiza si gasi platforma potrivita afacerii.
De exemplu, ati putea alege Twitter pentru a comunica fragmente rapide de informatii convingatoare, insa atunci cand doriti o abordare vizuala mai buna, utilizati Instagramul.... mai mult
Joi, 19 Noiembrie 2015, ora 13:58
Expansiunea retelelor sociale din ultimii ani i-a determinat pe anagajatori sa ia in considerare profilele potentialilor candidati in procesul de recrutare. Social Media a devenit nu numai un loc destinat conexiunilor intre oameni si prietenii sau rudele acestora, ci si o punte de legatura intre candidati si companii, respectiv angajatori.
Facebook si Linkedin, dar si Google sunt principalele canale care pot determina chemarea la un interviu, in mod deosebit Linkedin, CV-ul virtual pe care angajatorii nu-l ocolesc.
Ce urmaresc angajatorii in procesul de recrutare
Prin intermediul retelelor sociale, angajatorii pot creiona in mod rapid profilul potentialului candidat. Retelele sociale sunt cele care ofera o viziune de ansamblu asupra personalitatii si experientei, angajatorii luand in considerare hobby-urile, pasiunile, dar si trasaturile morale pe care le detin candidatii, in special companiile, care doresc oameni ce se potrivesc cu misiunea si valorile acestora.
Pentru industriile creative precum marketing-ul, publicitatea sau PR-ul, angajatorii pun accent pe conceptul de "out of the box" si influenta sociala a candidatului. Domeniul comunicarii prezinta cea mai mare flexibilitate, unde CV-ul poate genera "word of mouth" si poate fi chiar transpus pe retele care nu sunt dedicate recrutarii, si anume Tumblr.
Cum poate ajuta Social Media la gasirea unui job
Facebook, Twitter, si recent, blogurile personale sau nisate pe resurse umane reprezinta adevarate... mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 08:31
Retelele sociale schimba "fata" recrutarii, iar multe voci spun ca nu o schimba in bine, dar cifrele sunt mai relevante: 89% dintre companii au folosit social media pentru recrutare in 2011, fata de numai 6% in 2010.
In sprijinul argumentului ca mediul online nu mai poate fi ignorat nici de catre companii, nici de catre cei care isi cauta un job, vine si urmatoarea cifra: unul din trei angajatori au respins un candidat in urma informatiilor pe care le-au aflat despre acesta din mediul online, potrivit statisticilor compilate de catre portalhr.ro.
Ce ar trebui sa insemne canalul de comunicare social media pentru cei care isi cauta un job si pentru firmele care vor sa-si pastreze o reputatie de bun angajatori, dar si cum ar trebui folosite uneltele social media, iata doua dintre temele de discutie pe care Madalina Uceanu, care lucreaza in domeniul resurselor umane de 18 ani si care a fondat website-ul portalhr.ro, a fost de acord sa le discute cu Business24.
Cum s-a schimbat paradigma de cautare a unui job in era "social media"?
"Social Media" inseamna, de fapt, o vitrina noua, in care, fie ca ne dorim sau nu, sunt expuse elemente care ne-ar putea caracteriza. Automat asta aduce cu sine o abordare diferita, la care se adauga usurinta cu care putem comunica prin intermediul acestor canale. Intr-un studiu realizat in 2011 impreuna cu Cristi Manafu, in mediul online, 95% dintre candidati mentioneaza Social Media ca sursa catre care s-ar indrepta daca ar fi sa isi... mai mult
Miercuri, 19 Decembrie 2012, ora 13:18
Social media marketing manager, blogger social media, online comunity, social media specialist, brand manager social media, social media strategist. Suna cunoscut? Sunt joburi din social media.
Acestea sunt doar cateva din joburile care exista in acest mediu, in Statele Unite, iar salariile variaza de la 22.000 de dolari pe an, la 77.000 de dolari, potrivit unui infografic realizat de catre Onward Search.
"La noi cred ca variaza intre 2.000 si 3.000 de lei pe luna, pragul de sus fiind mai degraba salariul unui social media manager. E posibil insa sa fiu un pic optimist", crede Cristian Manafu, blogger, consultant in social media si organizator de evenimente de profil.
Potrivit graficului, cel mai intalnit job este cel de social media copywriter, care administreaza si furnizeaza continut pentru canalele din social media prin care comunica o companie.
"In acest caz, cred ca salariul la noi este intre 1.400 si 1.700 de lei pe luna", spune Manafu.
In Statele Unite, un social media copywriter castiga intre 14.000 si 60.000 de dolari pe an.
Cristian Manafu a lucrat in pozitia de consultant social media pentru diverse branduri care activeaza pe piata locala. In ultimii trei ani, Manafu a sustinut cursuri in-house pentru companii si agentii si a creat programe personalizate in peste 15 organizatii.
mai mult
Luni, 20 Februarie 2012, ora 07:44
Facebook nu este singurul mediu care ii determina pe oameni sa se exprime liber si neingradit, uitand sau ignorand repercursiunile unei astfel de comportament. Chiar si Twitter a facut cateva "victime" care au sfarsit prin a ramane fara job, din cauza afirmatiilor nepotrivite din tweet-urile lor. Iata cateva situatii reale de evitat, prezentate de Business Insider, in care postarile pe Twitter i-au costat pe autori propriul loc de munca:
Credea ca posteaza de pe contul personal de Twitter
Scott Bartosiewicz, social media strategist la o companie new media contractata de Chrysler pentru promovarea online, a postat un tweet de pe contul corporate de Twitter al Chrysler, crezand ca era logat in contul personal.
In acest tweet, angajatul sublinia agresiv ironia faptului ca Detroit se numeste “orasul motoarelor” si nimeni de acolo nu are habar sa conduca.
Bartosiewicz a fost concediat si Chrysler nu si-a mai reinnoit contractul cu New Media Strategies.
Concediat pentru glume despre japonezi
Comedianul Gilbert Gottfried, vocea mascotei de la cea mai mare companie de asigurari din Japonia, Aflac, a fost concediat dupa ce a facut glume nepotrivite despre tsunami-ul care a lovit Japonia.
“Japonia este o tara foarte avansata. Japonezii nu se duc la plaja. Plaja vine la japonezi”, glumea el, pe Twitter.
Jucator de fotbal american, curios sa afle “si cealalta varianta” a mortii lui bin Laden
“Ce fel de oameni pot face un eveniment din... mai mult
Marti, 17 Mai 2011, ora 11:50
Prezenta pe retelele sociale a devenit obligatorie pentru toate companiile. Acestea au inceput sa inteleaga ca este nevoie de o persoana dedicata care sa stabileasca o strategie pentru a promova brandul in mod unitar pe Facebook, Twitter, LinkedIn sau Youtube. Iata cateva sfaturi pentru managerii de comunitate, date de expertii Mashable.com. Fii evanghelist pentru produsele taleNu este de ajuns sa cunosti toate aspectele produselor si companiei pe care o reprezinti. Trebuie sa fii cu adevarat pasionat de ceea ce reprezinti.Fii avocatul utilizatorilorPotrivit unuia dintre managerii LinkedIn, trebuie sa iubesti produsul companiei pe care o reprezinti dar acest lucru nu trebuie sa te impeidice sa intelegi plangerile utilizatorilor. Un manager de social media ar trebui sa fie empatic si sa incerce sa ajute utilizatorii care cer acest lucru. Dezvolta-ti abilitatile de comunicareUn bun manager de comunitate trebuie sa fie in stare sa angajeze utilizatorii in dialoguri interesante. Pentru a face acest lucru, managerul trebuie sa fie logic in gandire si exprimare. Fii autenticNu este de ajuns sa ai o voce pe retelele sociale. Trebuie ca acea voce sa fie autentica. Construieste-ti un brand personal puternic pe care sa-l asociezi cu brandul de care ai grija, pe social media.
Utilizeaza umorul atunci cand este cazul, fii umil si lasa munca ta sa vorbeasca pentru tine. Foloseste-ti toate talenteleUn manager de comunicare ar trebui sa aiba cunostinte in web-design, jurnalism, si... mai mult
Luni, 23 August 2010, ora 15:05
Cei mai multi manageri considera ca social media distrag atentia angajatilor si reduc productivitatea la locul de munca. Iata cateva avantaje ale activitatii pe retelele sociale, pe care acestia le trec cu vederea.Socializarea scalabila
Cu zece ani in urma, socializarea se facea in restaurante, la receptii si la conferinte. Astazi, cea mai mare parte a networking-ului are loc online, prin statusuri, tweet-uri si e-mailuri. Timpul pierdut cu activitatile conexe intalnirii propriu-zise este redus la maximum.Poti sa intri in discutie cu un utilizator interesant, posibil client, comentandu-i pe blog. Daca acest comentariu este relevant, interactiunea si-a atins scopul. Acces la informatii valoroaseFolosind Twitter, Yahoo Pipes, readere RSS sau alertele Google vei descoperi continutul relevant pentru jobul tau, in cel mai scurt timp. Utilizatorii consuma si catalogheaza o cantitate imensa de informatii intr-o perioada foarte scurta de timp.Cheia productivitatii sta in capacitatea de a deosebi timpul petrecut pe retelele sociale in scopuri personale de cel petrecut, pentru job.Motorul de cautare al Google furnizeaza linkuri relevante, de cele mai multe ori, dar nu informatii in adevaratul sens al cuvantului. Utilizatorii sunt cei care impartasesc informatiile cele mai importante, iar retelele sociale sunt mediul cel mai folosit. Colaborarea utilizatorilorDesi in teorie, colaborarea mai multor oameni duce la o productivitate mai mare, in practica, nivelul productivitatii... mai mult
Vineri, 30 Iulie 2010, ora 17:50