Milionarii britanici sunt increzatori in sansele lor de a-si spori averile in urma separarii Marii Britanii de blocul comunitar, arata un sondaj efectuat de managerii bancii UBS.
Din 400 de milionari in dolari din Marea Britanie, care si-au plasat averea in grija bancii UBS, 78% sunt de parere ca Brexit reprezinta un moment in care pot miza pe o crestere a veniturilor, anunta The Guardian.
Daca majoritatea clientilor UBS sunt nelinistiti in privinta perioadei care va urma dupa invocarea Articolului 50 si separarea Regatului Unit de UE, nu acelasi lucru se poate spune despre cei mai bogati dintre ei, recunoaste Nick Tuckerm, seful sucursalei britanice a bancii.
"Noi nu avem un punct de vedere politic asupra Brexitului. Insa, conversatiile cu clientii nostri din toata tara arata un nivel mare de neliniste. Situatia este mai complicata la cei cu averi mari, care pe termen lung dau dovada, totusi, de optimism", spune Tucker.
Milionarii tineri sunt cei mai increzatori in sansele lor de a-si spori averea pe termen lung in urma beneficiilor aduse de divortul de Uniunea Europeana.
83% dintre milionarii cu varste intre 18-34 de ani chestionati de UBS au manifestat o incredere neclinitita in aceasta privinta, in timp ce doza de optimism prezenta la alte categorii de varsta este de 70% in randul boagatilor cu varste intre 35-44 ani si de 74 de procente la cei trecuti de 64 de ani.
In ciuda unei increderi masive in sansele economiei locale de a performa dupa momentul... mai mult
Miercuri, 22 Martie 2017, ora 17:34
Economia Marii Britanii isi va reduce ritmul de crestere cu 40%, in 2017, au anuntat expertii Comisiei Europene intr-un raport emis miercuri, 9 noiembrie.
Cresterea de 1,8% prognozata anterior de Bruxelles a fost inlocuita cu una mult mai modesta, de numai 1%, informeaza The Independent.
Expertii organismului european au invocat "incertitudinea" provocata de Brexit ca principala cauza a deteriorarii prognozei de crestere economica a Regatului Unit. In acelasi timp, analiza lor indica o crestere a inflatie de la 0,8% la 2,5%, ca urmare a deprecierii lirei sterline cu 20 de procente in fata dolarului si a monedei euro.
Prognoza emisa de europeni este mai pesimista decat ultima analiza facuta publica de Banca Angliei, in care echipa guvernatorului Carney spera la o crestere de 1,4%.
"O scadere a nivelului investitiilor este de asteptat in trimestrele urmatoare, iar aceasta va atarna greu asupra cresterii economice din Marea Britanie in cursul anului viitor", au mentionat reprezentantii CE.
Unele efecte vor fi sesizate inca de pe acum, prognoza Comisiei indicand o reducere a cresterii economice pe anul in curs de la 2,3% (estimare facuta in luna mai), la 1,9 procente.
Abia in 2018 se va inregistra o usoara repornire a motoarelor economiei britanice, prognoza de acum dand o rata de crestere de 1,2%.
O analiza a Ministerului de Finante din Marea Britanie este de asteptat sa fie prezentata pe 23 noiembrie, odata cu raportul de toamna al Cabinetului May,... mai mult
Miercuri, 09 Noiembrie 2016, ora 17:22
1Marile proiecte de infrastructura din Regatul Unit risca sa fie puse in pericol de decizia britanicilor de a parasi Uniunea Europeana.
Finantarea privata a acestor lucrari a scazut cu aproximativ 20% in luna iulie, analistii punand teama investitorilor pe seama rezultatului obtinut in cadrul referendumului din iunie si de incertitudinea atrasa automat de acesta, relateaza The Guardian.
Doar 1,5 miliarde lire sterline au fost investite in proiectele majore din infrastructura Marii Britanii, in total, contractele incheiate pentru construirea unor noi obiective atingand o valoare de 5,8 miliarde lire, tot in scadere, dupa cum reflecta calculele Barbour ABI, consultantii care furnizeaza date si Biroului National de Statistica din regat.
Incertitudinea care planeaza asupra economiei britanice pare sa cantareasca destul de mult in ochii investitorilor, dupa cum sustine Michael Dall, economist sef la Barbour.
"In prima luna de la votul care a decis despartirea de Uniunea Europeana, valoarea proiectelor din constructii care au ajuns sa fie semnate este in scadere, dar acesta nu este un fapt surprinzator, tinand cont de incertitudinea economica existenta.
Cu toate acestea, segmentul de investitii in infrastructura a avut cea mai slaba evolutie, ceea ce reflecta necesitatea unor stimuli fiscali mai mari decat cei prognozati de guvern", apreciaza Dall.
In ciuda promisiunilor facute de premierul Theresa May privind concentrarea atentiei asupra proiectelor de... mai mult
Luni, 22 August 2016, ora 17:09
Iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana (UE) se afla pe agenda Consiliului European, ce are loc joi si vineri, in contextul in care un referendum pe aceasta tema ar urma sa fie organizat la inceputul verii. Dar ce efecte va avea Brexit-ul?
Ministrii din Guvernul lui David Cameron au avertizat ca daca populatia va fi de acord cu parasirea UE, atunci se va produce un efect de tip domino, in timp ce Opozitia trage semnale de alarma in legatura cu valul de imigranti si considera ca ar fi mai bine protejati de acestia in afara UE.
Pe de alta parte, prim-ministrul britanic a transmis ca nu va accepta sa incheie un acord cu UE "care sa nu raspunda nevoilor tarii noastre".
Brexit: Liderii europeni nu sunt multumiti de "frana de urgenta" propusa de Consiliul European (surse)
In acest context, care ar putea fi efectele unui Brexit asupra Marii Britanii, UE si asupra Romaniei? Exista vreo sansa ca investitorii sa-si intoarca privirea catre noi? Cine are cel mai mult de ...citeste mai departe despre "Brexit: Exista sanse ca investitorii sa lase Marea Britanie pentru Romania?" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 19 Februarie 2016, ora 07:09
Marea Britanie este principala destinatie a investitorilor americani in active financiare, in valoare de 1.129 de miliarde de dolari la sfarsitul anului trecut, urmata de Canada si Insulele Cayman, conform datelor Trezoreriei SUA.
Majoritatea acestor plasamente sunt sub forma de actiuni (758 miliarde dolari), iar restul de obligatiuni pe termen scurt si mediu.
Canada, plasata pe locul al doilea, a atras investitii financiare de 808 miliarde de dolari din partea americanilor, iar Insulele Cayman, care si-au castigat statutul de paradis fiscal datorita marilor grupuri care detin filiale acolo in cautarea unor impozite mai mici, de 784 miliarde de dolari.
Japonia se afla pe pozitia a patra, cu investitii financiare americane de 521 miliarde de dolari, urmata de Franta, cu active de 375 miliarde de dolari din partea cetatenilor SUA.
China se afla pe locul 17 in acest clasament, iar Rusia abia pe 28.
Potrivit Trezoreriei SUA, valoarea totala a activelor detinute in strainatate de investitorii americani a crescut cu 16,9% in intervalul decembrie 2011-decembrie 2012, la 7.941 miliarde de dolari. mai mult
Duminica, 01 Septembrie 2013, ora 16:47
Chiar daca Marea Britanie este reticienta in a primi imigrantii romani, nume mari de companii cu capital britanic, precum British American Tobacco sau Vodafone, au considerat tara noastra drept o buna oportunitate pentru investitii.
Marea Britanie ocupa, la sfarsitul lui august 2012, locul 13 in topul investitorilor straini in Romania, potrivit Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.
Astfel, numarul societatilor cu capital britanic a fost la acea data de 4572, adica 2,48% din totalul companiilor cu capital strain. La nivel de capital subscris, investitiile britanicilor s-au cifrat la 665,84 milioane euro sau 2,07% din totalul investitiilor straine.
De ce sunt interesati investitorii britanici in Romania
Faptul ca Romania este a doua tara ca marime din Europa Centrala si de Est, dupa Polonia, a fost unul din motivele principale care au facut British American Tobacco sa investeasca in tara noastra, spune Adrian Popa, Corporate, Legal & Regulatory Affairs Director al acestei companii.
Un alt motiv important pentru investitia companiei a fost orientarea pro-europeana a tarii noastre si faptul ca, la acel moment, eram in negocieri de aderare la Uniunea Europeana.
Ulterior, datorita succesului companiei pe piata romaneasca, investitiile au continuat. De altfel, BAT a demarat in 2012 noi investitii in capacitatea de productie, in valoare de aproximativ 40 de milioane de euro, investitia urmand sa fie finalizata in 2013.... mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 09:18
Lantul american de cafenele Starbucks a amenintat ca-si va suspenda programul de investitii in Marea Britanie, considerand ca practicile sale fiscale au fost criticate in mod incorect de premierul britanic, David Cameron, informeaza cotidianul Sunday Telegraph, preluat de AFP.
Citand surse din interiorul companiei, Sunday Telegraph sustine ca sefii de la Starbucks au cerut sa se intalneasca cu premierul David Cameron, dupa ce acesta a spus ca firmele care beneficiaza de scutiri de impozite "trebuie sa se trezeasca la realitate". Potrivit presei, aceste comentarii vizeaza in special companiile americane care nu platesc suficiente taxe in Marea Britanie.
"Premierul a lansat atacuri ieftine impotriva companiei noastre, care - sa nu uitam - a promis ca-si va plati impozitele atat in prezent cat si in viitor", a declarat o sursa din interiorul companiei Starbucks.
Sunday Telegraph sustine ca directorul Starbucks pentru Marea Britanie, Kris Engskov, este ingrijorat de politizarea subiectului taxelor si vineri s-a intalnit cu o serie de responsabili la biroul primului ministru.
Starbucks, dar si Amazon, si Google au fost criticate in Marea Britanie dupa publicarea unor informatii care arata ca aceste mari companii straine au platit taxe foarte mici, sau deloc, pentru profiturile pe care le realizeaza gratie unor artificii contabile.
De exemplu, Starbucks a confirmat ca, in ultimii trei ani, n-a platit impozite pentru companii in Marea Britanie, desi in aceasta... mai mult
Duminica, 27 Ianuarie 2013, ora 12:21
Investitorii britanici nu cunosc suficient oportunitatile de afaceri din Romania, iar cei prezenti pe piata acuza lipsa de transparenta din achizitii publice, avand insa printre avantaje forta de munca inalt calificata si relativ ieftina, apreciaza ministrul britanic pentru comert si investitii.
"Investitorii britanici au afaceri foarte bune aici, este o piata profitabila, in care apreciaza cateva avantaje specifice pe care Romania le are, in special in privinta fortei de munca inalt calificate, cu aptitudini lingvistice foarte dezvoltate, ceea ce britanicii nu prea au, si cu calificari tehnice foarte bune.
Au de-a face cu un grad de stabilitate si loialitate foarte mare din partea angajatilor si, desigur, comparativ cu alte state europene, costul fortei de munca este relativ scazut", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul britanic pentru comert si investitii, Stephen Green, aflat intr-o vizita in Romania.
El a aratat ca investitorii din Marea Britanie, dar si din alte tari, invoca pe piata romaneasca dificultati precum lipsa de transparenta in domeniul achizitiilor publice si procedurilor aferente.
"Este o problema pe care Guvernul o recunoaste si, desi s-au facut progrese importante in ultimii doi, trei ani, mai sunt multe lucruri de facut", a spus el.
In general investitorii isi doresc in administratie proceduri transparente, cu modalitati clare si inteligibile de a se ajunge la un anumit rezultat, intr-un interval de timp bine precizat.
Intrebat de ce... mai mult
Duminica, 18 Martie 2012, ora 15:15
Investitorii inregistrati in Marea Britanie au realizat anul trecut cele mai mari tranzactii cu actiuni la Bursa de la Bucuresti, cu rulaje de peste 120 milioane euro atat pe partea de cumparare, cat si la vanzare.
Acestia au cumparat anul trecut actiuni de 521,5 milioane lei (123 milioane euro) si au cedat titluri de 536,5 milioane lei (126,6 milioane euro). Astfel, achizitiile au reprezentat 28,54% din valoarea cumulata a transferurilor de pe partea de cumparare, iar vanzarile au reprezentat 36,7% din total, potrivit statisticilor publicate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM).
Fondul american de hedging Elliottt Associates a fost cel mai activ cumparator de actiuni Fondul Proprietatea si a ajuns sa controleze la finalul anului trecut 12,57% din titluri.
In anul 2010, investitorii inregistrati in Marea Britanie au cumparat actiuni de 95,8 milioane lei (22,7 milioane euro) si au vandut titluri de 138,1 milioane lei (32,8 milioane euro). Ei au asigurat atunci 10,32% din totalul achizitiilor si 15% din totalul vanzarilor.
Pe pozitia a doua in functie de achizitiile realizate anul trecut s-au clasat investitorii inregistrati in Germania, care au cumparat actiuni de 236,8 milioane lei (55,8 milioane euro) si au asigurat 12,96% din total. Investitorii din aceasta tara nu au cedat multe titluri anul trecut, astfel ca nu s-au clasat intre primele noua locuri in topul vanzarilor.
Jucatorii inregistrati in Insulele Bermude s-au plasat pe locul al... mai mult
Luni, 12 Martie 2012, ora 11:32