Nissan, investiții de 1,4 miliarde de dolari în Marea Britanie. Marca va construi două noi modele de mașini electrice

Vineri, 24 Noiembrie 2023, ora 10:43
0 citiri
Nissan, investiții de 1,4 miliarde de dolari în Marea Britanie. Marca va construi două noi modele de mașini electrice
Foto: Arhiva Facebook/ Nissan

Nissan a anunţat vineri că va investi 1,12 miliarde lire sterline (1,4 miliarde de dolari) pentru a construi versiuni electrice ale modelelor Qashqai şi Juke la uzina sa din Marea Britanie, o veste bună pentru industria auto britanică în contextul tranziţiei la vehiculele electrice, transmite Reuters.

Constructorul auto nipon a precizat că planurile sale pentru versiunile electrice ale Qashqai şi Juke, care în prezent sunt produse la uzina de la Sunderland, vor necesita alte investiţii de până la două miliarde de lire sterline în cea de a treia uzină de baterii din Marea Britanie, precum şi în proiecte de infrastructură. Nissan nu a oferit detalii suplimentare cu privire la aceste investiţii.

Al treilea mare producător japonez de automobile a precizat că va dezvălui numele noilor modele electrice şi calendarul privind debutul producţiei la o dată ulterioară.

"Prin versiunile electrice ale principalelor noastre modele europene, accelerăm tranziţia spre o nouă eră pentru Nissan", a declarat directorul general Makoto Uchida, într-un comunicat de presă.

Nissan produce de mai mulţi ani modelul său electric Leaf la uzina de la Sunderland şi va continua să facă acest lucru.

De asemenea, producătorul auto a japonez a anunţat în 2021 o investiţie de 1,4 miliarde de dolari pentru a construi cea de a doua uzină de baterii, cu o capacitate de 9 Gigawaţi-oră (GWh), la Sunderland, împreună cu partenerul chinez Envision AESC. Aceasta în condiţiile în care Nissan are deja o mică uzină de baterii în Marea Britanie, care furnizează bateriile utilizate de modelul Leaf.

Premierul Rishi Sunak a spus că investiţia celor de la Nissan este "un important vot de încredere pentru industria auto britanică".

"Transformarea Marii Britanii în cel mai bun loc pentru a face afaceri este în centrul planului nostru economic", a adăugat premierul Rishi Sunak.

Obiectivul Nissan este ca în 2030 să ofere numai modele electrice în Europa. La începutul acestui an constructorul japonez şi-a îmbunătăţit ţintele privind modelele electrice, anunţând ca va lansa 19 noi modele electrice până în 2030.

Anunţul celor de la Nissan privind producţia versiunilor electrice ale modelelor Qashqai şi Juke vine la câteva luni după ce grupul indian Tata Motors a informat că va investi patru miliarde de lire sterline pentru a construi o uzină de baterii în Marea Britanie, care va aproviziona uzinele sale Jaguar Land Rover. Experţii au salutat planurile Tata, dar au precizat că Marea Britanie are nevoie de capacităţi de producţie mult mai mari în domeniul bateriilor dacă vrea să menţină o industrie auto viabilă.

...citeste mai departe despre "Nissan, investiții de 1,4 miliarde de dolari în Marea Britanie. Marca va construi două noi modele de mașini electrice" pe Ziare.com

Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Cum va fi revoluționată piața de mașini electrice de producătorii chinezi. „O cursă pe viață și pe moarte”
Producătorii chinezi își prezintă cele mai noi modele la Auto China, care a început joi, 25 aprilie, la Beijing. O "cursă pe viață și pe moarte" a început să se desfășoare pe cea...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#nissan, #masini electrice, #investitii, #auto , #Stiri Auto