Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna ianuarie 2021, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat.
La acestea se poate adauga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.
Suma, usor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.
Conform prospectului publicat in Monitorul Oficial, MFP a programat in data de 7 ianuarie o emisiune de certificate cu discont de 400 milioane de lei, cu scadenta in 10 ianuarie 2022.
De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc sapte emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de 4,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni (615 milioane de lei in total).
Emisiunile vor fi de 700 de milioane de lei (doua emisiuni), 600 milioane de lei (doua emisiuni) si 500 milioane de lei (trei emisiuni).
Citeste si:
Nicusor Dan: Conturile primariei, blocate pentru investitii. Solicitam Ministerului Finantelor cresterea gradului de indatorare ...citeste mai departe despre "Ministerul Finantelor a programat imprumuturi de peste cinci miliarde de lei in ianuarie 2021" pe... mai mult
Duminica, 03 Ianuarie 2021, ora 14:59
Ministerul Finantelor Publice a imprumutat de la banci 13,053 miliarde de lei in primele doua luni din 2020, precum si 3 miliarde de euro de pe pietele externe.
Astfel, conform calculelor Agerpres, MFP a imprumutat de la banci 5,378 miliarde de lei in luna ianuarie, echivalentul a 1,12 miliarde de euro la cursul mediu leu - euro din luna ianuarie calculat de Banca Nationala a Romaniei. La aceasta suma se adauga suma de 615 milioane de lei atrasa prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, echivalentul a 128,7 milioane de euro.
De asemenea, Romania s-a imprumutat, in 21 ianuarie, 3 miliarde de euro de pe piata externa.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) planificase in luna ianuarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se putea adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.
In luna februarie, Ministerul a imprumutat 6,585 miliarde de lei echivalentul a 1,376 miliarde de euro la cursul mediu leu - euro din luna februarie. Tot in luna februarie MFP a imprumutat de la banci 475 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, echivalentul a 99,31 milioane de euro.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) planificase in luna februarie 2020, imprumuturi de la bancile... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 12:58
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat, luni, 605 milioane de lei de la banci, printr-o emisiune de obligatiuni de stat tip benchmark cu o maturitate reziduala de 45 de luni, la un randament mediu de 3,85% pe an, potrivit datelor transmise de Banca Nationala a Romaniei (BNR).
Valoarea nominala a emisiunii de luni a fost de 500 de milioane de lei, iar bancile au subscris peste 1,1 miliarde de lei.
Marti este programata o licitatie suplimentara prin care statul vrea sa atraga inca 75 de milioane de lei la randamentul stabilit luni.
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna ianuarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.
Suma este mai mica cu 930 de milioane de lei fata de cea programata pentru luna decembrie si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat. ...citeste mai departe despre "Ministerul Finantelor a imprumutat, luni, 605 milioane de lei de la banci" pe Ziare.com mai mult
Luni, 06 Ianuarie 2020, ora 22:32
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna ianuarie 2020, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,4 miliarde de lei, din care 300 milioane de lei printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discount si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat, la care se poate adauga suma de 615 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.
Suma este mai mica cu 930 de milioane de lei fata de cea programata pentru luna decembrie si va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.
Pe 9 ianuarie este programata o licitatie pentru certificate de trezorerie cu discount, in valoare de 300 de milioane de lei, pe o perioada de 364 de zile, data scadentei fiind la 11 ianuarie 2021.
Citeste mai departe despre "Ministerul Finantelor vrea sa imprumute 4,4 miliarde lei de la banci, in ianuarie" pe Ziare.com. mai mult
Miercuri, 01 Ianuarie 2020, ora 14:02
Ministerul Finantelor Publice vrea sa obtina 1 miliard de lei de la banci, in cadrul unei licitatii pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la un an, care se desfasoara luni.
MFP si-a programat pentru martie imprumuturi de cinci miliarde de lei de la bancile locale, prin sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.
De la inceputul anului, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat 20,2 miliarde de lei pe piata locala, in conditiile in care programul indicativ anuntat pe primul trimestru este de 14-16 miliarde de lei.
In ianuarie 2012, MFP a imprumutat de la banci 9,94 de miliarde de lei, iar in februarie 8,32 de miliarde de lei. mai mult
Luni, 12 Martie 2012, ora 09:43
Ministerul Finantelor Publice a imprumutat, de la inceputul anului, 20,2 miliarde de lei pe piata locala, in conditiile in care programul indicativ anuntat pe primul trimestru este de 14-16 miliarde de lei.
"Conditiile favorabile de piata au creat premisele unor imprumuturi mai mari decat cele programate, ca urmare a tendintei de scadere accentuata a randamentelor titlurilor de stat, pe fondul reducerii ratei de politica monetara de catre BNR si a lichiditatii existente pe piata interbancara.
Am decis sa profitam de conditiile bune de piata, pentru a realiza o parte mai mare a programului anual, inca de pe acum. Nu este vorba de necesitati urgente, intrucat avem asigurat in Trezorerie buffer-ul (fondul-tampon n.a.) de lichiditate, echivalent a cel putin patru luni de finantare, agreat cu Fondul Monetar International", a declarat joi, pentru AGERPRES, secretarul de stat in MFP Cristian Sporis.
In ceea ce priveste finantarile de pe piata interna, randamentul a scazut, in februarie, la cel mai mic nivel din istorie, 5,22%, in cazul emisiunii de certificate de trezorerie pe sase luni. In ianuarie, randamentul a fost 5,87%. In acelasi timp, obligatiunile la doi ani au fost vandute la un randament mediu de 6,36% in februarie, in coborare de la 6,87% in ianuarie.
In ianuarie 2012, MFP a imprumutat de la banci 9,94 de miliarde de lei, iar in februarie 8,32 de miliarde de lei.
De pe piata externa, MFP a imprumutat in ianuarie 1,5 miliarde de dolari, in prima... mai mult
Joi, 08 Martie 2012, ora 15:44
Ministerul Finantelor Publice organizeaza o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la sase luni, in valoare de 500 milioane de lei.
Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute cinci miliarde de lei de la bancile locale in februarie, prin sapte emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat.
In ianuarie, MFP a imprumutat de la banci 9,94 miliarde lei, desi isi programase imprumuturi de 4,5 miliarde lei prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni.
In 2011, Trezoreria a imprumutat de la bancile locale 51,5 miliarde lei fata de 41 miliarde lei in 2010 prin titluri de stat in lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a imprumutat in acest an 1,4 miliarde euro fata de 2,5 miliarde euro in 2010. mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 09:34
Ministerul Finantelor Publice organizeaza, luni, o licitatie pentru o emisiune de certificate de trezorerie cu discount, cu scadenta la un an, in valoare de 1,5 miliarde de lei.
Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 4,5 miliarde de lei de la bancile locale in ianuarie, prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.
In 2011, Trezoreria a imprumutat de la bancile locale 51,5 miliarde lei fata de 41 miliarde lei in 2010 prin titluri de stat in lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a imprumutat in acest an 1,4 miliarde euro fata de 2,5 miliarde euro in 2010. In decembrie, MFP a imprumutat de la banci 5,35 miliarde lei. mai mult
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 09:07
Ministerul Finantelor Publice vrea sa imprumute 4,5 miliarde de lei de la bancile locale in ianuarie, prin sase emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, potrivit datelor publicate pe site-ul MFP.
Prima licitatie de titluri de stat din 2012 va avea loc joi, 5 ianuarie, pentru o emisiune de obligatiuni benchmark, in valoare de 700 milioane lei si scadenta la doi ani.
Anul viitor, Ministerul Finantelor Publice trebuie sa refinanteze emisiuni de titluri de stat de 46 miliarde lei, dupa ce in 2011 a imprumutat de la bancile locale aproximativ 51,5 miliarde lei. Romania trebuie sa gaseasca, in anul 2012, resurse financiare de 57 miliarde lei si 2,4 miliarde euro, pentru finantarea deficitului bugetar si a serviciului datoriei publice.
Autoritatile trebuie sa finanteze un deficit de bugetar de 11 miliarde de lei si sa 'rostogoleasca' emisiunile de titluri de stat care ajung la scadenta in 2012.
In 2011, Trezoreria a imprumutat de la bancile locale 51,5 miliarde lei fata de 41 miliarde lei in 2010 prin titluri de stat in lei. Tot de pe piata interna, Trezoreria a imprumutat in acest an 1,4 miliarde euro fata de 2,5 miliarde euro in 2010.
In decembrie, MFP a imprumutat de la banci 5,35 miliarde lei, desi isi programase imprumuturi de 4,5 miliarde lei prin emisiuni de certificate de trezorerie si obligatiuni.
Joi, la ultima emisiune de titluri de stat din 2012, Ministerul Finantelor Publice a imprumutat 405 milioane de lei de la bancile... mai mult
Luni, 02 Ianuarie 2012, ora 13:47