Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministerul Finantelor a programat imprumuturi de peste cinci miliarde de lei in ianuarie 2021

Ministerul Finantelor a programat imprumuturi de peste cinci miliarde de lei in ianuarie 2021

Ministerul Finantelor Publice (MFP) a planificat, in luna ianuarie 2021, imprumuturi de la bancile comerciale de 4,5 miliarde de lei, din care 400 milioane printr-o emisiune de certificate de trezorerie cu discont si 4,1 miliarde de lei prin sapte emisiuni de obligatiuni de stat.

La acestea se poate adauga suma de 615 milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

Suma, usor sub cea din decembrie 2020 (4,985 miliarde lei), va fi destinata refinantarii datoriei publice si finantarii deficitului bugetului de stat.

Conform prospectului publicat in Monitorul Oficial, MFP a programat in data de 7 ianuarie o emisiune de certificate cu discont de 400 milioane de lei, cu scadenta in 10 ianuarie 2022.

De asemenea, pe parcursul lunii vor avea loc sapte emisiuni de obligatiuni de tip benchmark, cu o valoare totala de 4,1 miliarde de lei, urmate a doua zi de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, cu o valoare de 15% din valoarea initiala a emisiunii de obligatiuni (615 milioane de lei in total).

Emisiunile vor fi de 700 de milioane de lei (doua emisiuni), 600 milioane de lei (doua emisiuni) si 500 milioane de lei (trei emisiuni).

Citeste si:

Nicusor Dan: Conturile primariei, blocate pentru investitii. Solicitam Ministerului Finantelor cresterea gradului de indatorare ...citeste mai departe despre "Ministerul Finantelor a programat imprumuturi de peste cinci miliarde de lei in ianuarie 2021" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 735 ori