Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

MFP a vandut obligatiuni pe 15 ani, in valoare de 100 milioane lei

MFP a vandut obligatiuni pe 15 ani, in valoare de 100 milioane lei


Ministerul Finantelor Publice /MFP/ a imprumutat joi 100 de milioane de lei de la bancile locale, prin obligatiuni pe 15 ani, cu scadenta reziduala la 13 ani si jumatate, la un randament mediu de 5,41%.

MFP a redeschis o emisiune de obligatiuni din februarie 2012, iar scadenta este pe 26 iulie 2027.

La licitatia de obligatiuni au participat opt banci, cu oferte care au totalizat 151,48 milioane lei.

Licitatia va fi urmata vineri de o sesiune suplimentara de oferte necompetitive, prin care MFP vrea sa mai imprumute inca 10 milioane de lei.

Ministerul Finantelor Publice a anuntat un program de imprumuturi de 4,03 miliarde de lei de la bancile comerciale, in luna ianuarie, din care 3,8 miliarde de lei prin sapte licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, iar 230 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.

De la inceputul anului, MFP a imprumutat de la bancile locale peste 2,55 miliarde de lei, la care se adauga o suma de doua miliarde de dolari atrasa de pe pietele internationale.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1943 ori