Grupul britanic Pearson a anuntat ca a vandut participatia pe care o detine in The Economist Group, editorul publicatiei The Economist.
Britanicii au vandut participatia de 50% grupului de investitii italian Exor, potrivit Washington Post.
Dupa Financial Times, se vinde si The Economist
Exor, care este actionarul principal al companiei Fiat Chrysler, a fost de acord sa plateasca 287 milioane de lire sterline pentru o cota de 27,8 la suta, ...citeste mai departe despre "Dupa Financial Times, s-a vandut si The Economist" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 12 August 2015, ora 15:44
Grupul britanic Pearson a decis sa renunte la publicatia The Economist, dupa ce, in urma cu cateva zile, a cedat si Financial Times.
Financial Times, cu o istorie de 127 de ani in spate, a fost vanduta zilele trecute celei mai mari companii media nipone, Nikkei, la pretul de 884 de milioane de lire sterline. Oferta japonezilor a fost peste cea a grupului media care detine tabloidul Bild, Axel Springer. Acesta oferea 750 de milioane de lire sterline.
Publicatia Financial Times a fost vanduta dupa 60 de ani (Video)
Pearson, care are 50% din actiuni la The Economist, a anuntat sambata, dupa mai multe zile de zvonuri, ca e in cautarea unui cumparator si ca va vinde publicatia pentru "pretul corect", informeaza The Guardian.
Surse familiarizate cu situatia au declarat ca printre... citeste mai departe despre "Dupa Financial Times, se vinde si The Economist" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 26 Iulie 2015, ora 19:50
Grupul britanic Pearson a decis sa vanda publicatia Financial Times (FT) unei companii digitale de stiri care opereaza la nivel mondial, dupa ce a detinut acest ziar prestigios timp de aproape 60 de ani, a dezvaluit, joi, o sursa familiarizata cu dosarul acestei tranzactii, informeaza Reuters.
Grupul Pearson, care a devenit liderul mondial in domeniul publicatiilor educationale, considera ca a sosit momentul sa isi concentreze intreaga atentie asupra strategiei sale educationale si sa nu mai vizeze sectorul mass-media, a dezvaluit acea sursa, care a preferat sa isi pastreze anonimatul.
Grupul Pearson a confirmat, ulterior, ca s-a aflat in ultimele luni in negocieri avansate care vizau o potentiala vanzare a FT, insa a refuzat sa ofere informatii suplimentare.
Financial Times Germania, inchis din cauza pierderilor
Informatii publicate anterior de alte companii de stiri sugerau faptul ca FT ar putea fi... citeste mai departe despre "Publicatia Financial Times a fost vanduta dupa 60 de ani" pe Ziare.com mai mult
Joi, 23 Iulie 2015, ora 20:58
Magnatul australiano-american Rupert Murdoch si emiratul Abu Dhabi se afla in negocieri avansate in vederea achizitionarii grupului Financial Times pentru 1,2 miliarde de dolari (n.r. 920.000 de euro), a scris vineri revista malayeziana The Edge Review.
Discutiile sunt in curs de peste o luna intre compania britanica Pearson, actualul proprietar al grupului Financial Times, si s-ar putea incheia saptamana viitoare, sustine The Edge Review, o revista regionala politica si economica in general bine informata, potrivit AFP.
Citand, fara a le nominaliza, surse apropiate de dosar, revista mentioneaza ca Murdoch si Abu Dhabi Media Group, o societate publica, intentioneaza sa cumpere impreuna grupul Financial Times, ce include cotidianul economic eponim, dar si 50% din revista The Economist si alte servicii de informatii financiare.
Abu Dhabi Media Group ar urma sa controleze circa 75% din noua entitate, iar Murdoch restul. Magnatul ar avea intentia sa cumpere 25% suplimentare, potrivit unui responsabil citat de The Edge Review.
Pretul mare al tranzactiei se datoreaza reputatiei marcii
Vanzarea Financial Times a reprezentat subiectul multor speculatii de-a lungul timpului, printre posibilii cumparatori vehiculati numarandu-se Michael Bloomberg sau magnati rusi.
Financial Times este o marca reputata, care ar oferi noilor proprietari renume si influenta, iar analistii Citigroup evaluau publicatia, anul trecut, la un pret de vanzare de un miliard de lire sterline... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2013, ora 09:10
Primarul metropolei New York, miliardarul Michael Bloomberg, fondatorul agentiei de stiri financiare care ii poarta numele, ar intentiona sa faca o oferta pentru cumpararea publicatiei Financial Times.
"Michael Bloomberg analizeaza oportunitatea de a cumpara grupul Financial Times, ce include ziarul si o parte din The Economist", scrie New York Times, citand persoane din anturajul lui Michael Bloomberg.
El ar fi vorbit "deschis cu prietenii si colaboratorii sai despre beneficiile si dificultatile potentiale ale unei achizitii atat de costisitoare intr-un sector pe care il admira profund ca cititor, dar fata de care este precaut ca om de afaceri", adauga publicatia americana.
"Este singurul ziar pe care l-as cumpara", a afirmat Bloomberg, potrivit surselor citate. mai mult
Luni, 10 Decembrie 2012, ora 10:05
Posibilitatea vanzarii grupului Financial Times a aparut din nou in atentia investitorilor, dupa retragerea lui Marjorie Scardino, care s-a aflat timp de 16 ani la conducerea companiei. Desi valoarea sa de piata nu este foarte clara, reputatia si popularitatea sa ar putea duce pretul de vanzare la peste un miliard de euro, potrivit analistilor Citigroup.
Scardino a fost inlocuita de John Fallon, presedintele diviziei internationale de educatie a gigantului Pearson, relateaza Bloomberg.
Fallon, spre deosebire de predecesoarea lui, nu este atasat de Financial Times Group, care detine ziarul cu acelasi nume si 50% din The Economist.
Valoarea FT Group nu este clara in acest moment. Potrivit analistilor companiei de consultanta Liberum, el are o valoare de aproximativ 961 milioane de euro, sau 770 milioane de lire sterline, desi, conform performantelor financiare, Citigroup ii confera o valoare de aproximativ 600 milioane de lire sterline.
Financial Times este insa o marca reputata, care ar oferi noilor proprietari renume si influenta, de aceea Citigroup considera ca pretul de vanzare s-ar putea chiar apropia de 1 miliard de lire sterline (adica 1,248 miliarde de euro), comenteaza The Guardian.
Posibilii cumparatori vehiculati pe piata sunt de la Bloomberg sau Reuters la magnati rusi.
Deocamdata Fallon a declarat ca "Financial Times este o parte foarte valoroasa din Pearson", fara sa precizeze vreo intentie clara cu privire la viitorul acestuia.
Cel... mai mult
Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 17:30
Privatizarea controversata a combinatului Oltchim dauneaza programului de privatizari derulat de Guvern, iar situatia de acum risca sa devina un exemplu negativ pentru investitorii interesati de alte companii, precum operatorul aerian Tarom sau de compania de transport feroviar, CFR Marfa
Reputatia programului de privatizare din Romania ar putea avea de suferit din cauza scandalului iscat in jurul combinatului Oltchim, se arata intr-un comentariu postat pe Financial Times.
Dan Diaconescu, despre privatizarea Oltchim: Avem de-a face cu un "vanzator ostil".
"Vanzarea de urgenta a combinatului Oltchim reprezinta un alt exemplu tipic pentru privatizarile din Romania, caraterizate de confuzie si controverse", scrie publicatia amintita, care face o retrospectiva a ultimelor evenimente legate de cazul Oltchim.
In aceasta situatie, avem "o companie de stat cu pierderi semnificative, presiuni exercitate de institutiile internationale pentru un acord rapid, un om de afaceri controversat si acum, indoieli referitoare la capacitatea acestuia de a face plata", conform Financial Times.
Pe 21 septembrie, jurnalistul si magnatul media Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru achizitia unui pachet de 54,8% din actiunile combinatului Oltchim, unul dintre cele mai mari producatoare de elemente chimice din Europa de Sud Est. mai mult
Luni, 01 Octombrie 2012, ora 13:27
BCE si toata constructia bancara au intrecut masura, i-ar spune Mugur Isarescu unui oficial bancar european de rang inalt, nemultumit de impactul crizei din zona euro. Replica este cuprinsa intr-o transpunere a filmului "Dreptate pentru toti", unde Al Pacino a fost inlocuit de Mugur Isarescu, film postat pe blogul Financial Times.
In scop ilustrativ, rolul lui Al Pacino din "Dreptate pentru Toti" din 1979 va fi jucat de Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, intr-o adaptare a filmului pentru a doua runda a crizei datoriilor suverane din Europa, scrie pe blogul Financial Times jurnalistul Sid Verma.
Jurnalistii FT au modificat coperta DVD-ului filmului, inlocuind imaginea lui Al Pacino cu cea a lui Isarescu.
O scena foarte cunoscuta, la finalul filmului, in care personajul lui Al Pacino reactioneaza la atentionarea judecatorului si striga in sala de tribunal ca totul a intrecut masura, este transpusa in prezent intr-o confruntare fictiva intre un bancher din Europa Centrala si de Est (ECE) si un oficial bancar european de rang inalt.
Bancherul din Europa Centrala si de Est, infuriat de aparenta lipsa de preocupare a Europei pentru regiune, este fortat sa indure un proces chinuitor - problemele zonei euro - si lupta curajos pentru dreptate monetara.
Un dialog fictiv intre bancherul din ECE, rol interpretat de Isarescu, si un oficial bancar european de rang inalt s-ar desfasura, potrivit blogului, FT astfel:
"Bancherul ECE: Daca toata... mai mult
Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 20:52