Apple, in China: "O companie necinstita si lacoma"

Sambata, 30 Martie 2013, ora 14:01
1687 citiri
Apple, in China: "O companie necinstita si lacoma"

Guvernul chinez a intensificat in ultima perioada o campanie publica impotriva Apple, pe care o acuza de necinste, lacomie si aroganta si a avertizat ca va lua masuri daca grupul american nu isi va imbunatati serviciile post-vanzare.

Dupa o serie de stiri aparent orchestrate pe marile canale de media din tara, biroul pentru inspectia calitatii a anuntat ca Apple trebuie sa schimbe unele din politicile legate de garantii, sau va suporta "consecinte grave", in conformitate cu legislatia in vigoare, relateaza Financial Times.

Totusi, intr-o tara marcata periodic de scandaluri legate de sanatatea publica, cum ar fi cele referitoare la lapte toxic pentru sugari, aditivi alimentari toxici si poluarea industriala, derapagele Apple au starnit un interes scazut din partea populatiei.

"Cred ca este un motiv ascuns in spatele campaniei impotriva Apple", considera Shi Beichen, blogger chinez cunoscut in domeniul tehnologiei.

El a adaugat ca majoritatea serverelor Apple nu se afla in China, astfel ca guvernul nu poate sa isi impuna cenzura obisnuita.

Alti analisti considera ca guvernul spera sa submineze dominatia Apple si a altor operatori mondiali pe piata chineza, pentru a sustine companii locale, precum Lenovo, Huawei si ZTE.

O cercetare a unui institut guvernamental chinez a aratat ca China este prea dependenta de sistemul de operare Android al Google, iar autoritatile de la Beijing au anuntat ca vor impune standarde mai ridicate si restrictii pentru producatorii de smartphone-uri, inclusiv obligativitatea de a ajuta guvernul sa monitorizeze activitatile online.

China este a doua mare piata a Apple dupa cea din SUA, iar directorul general al companiei, Tim Cook, a declarat in ianuarie, in timpul celei de-a doua vizite efectuate in aceasta tara in decurs de zece luni, ca in viitor ar putea deveni principala piata a grupului.

Vanzarile Apple in China au atins in ultimul trimestru al anului trecut 7,3 miliarde de dolari.

Profitul Apple a crescut cu mai putin de 1% in ultimele trei luni ale anului trecut, la 13,1 miliarde de dolari, iar vanzarile au avansat cu 18% la nivel mondial, la 54,5 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk vrea să-i taxeze pe utilizatorii care postează și dau ”like-uri”
Elon Musk, cunoscut pentru abordările sale inovative și adesea controversate în tehnologie, a avut în vedere transformarea platformei de social media Twitter, acum redenumită X, într-un...
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
#guvern chinez Apple, #Apple necinste lacomie , #Cota de piata