Cum si-a cheltuit BlackBerry fondurile inainte de a anunta pierderi de aproape 1 miliard de dolari

Luni, 23 Septembrie 2013, ora 15:32
937 citiri
Cum si-a cheltuit BlackBerry fondurile inainte de a anunta pierderi de aproape 1 miliard de dolari

Compania a cumparat second-hand un avion Bombardier Global Express, care de obicei costa peste 20 de milioane de dolari, pentru a inlocui doua aeronave mai vechi, potrivit Financial Times. Masura a fost descrisa ca o reducere de costuri.

Avionul a fost livrat in iulie, in trimestrul al doilea al anului fiscal. BlackBerry a anuntat vineri o pierdere operationala de 950-995 milioane de dolari, in mare parte din cauza telefoanelor nevandute aflate in stoc.

O restructurare, determinata de rezultatele slabe ale companiei, va include concedierea a 4.500 de angajati, 40% din personal.

De asemenea, programul de reducere a costurilor va include si vanzarea aeronavelor detinute de companie, inclusiv a celui cumparat anul acesta.

Momentul inoportun al achizitiei avionului ridica noi semne de intrebare privind procesul de luare a deciziilor in ultimii ani la producatorul de smartphone-uri.

BlackBerry a anuntat in august formarea unei comisii speciale pentru analiza optiunilor strategice ale companiei, inclusiv vanzarea.

Board-ul vrea o vanzare rapida, care ar putea fi incheiata chiar de la inceputul lunii noiembrie, au afirmat surse apropiate situatiei pentru Wall Street Journal. Formrea comisiei speciale a fost vazuta de analisti si investitori ca o recunoastere a faptului ca reducerile de personal si noua linie de telefoane nu au ajutat BlackBerry sa faca fata concurentilor.