Sase profesionisti romani din marketing au fost premiati saptamana trecuta la Londra, la Westminster Central Hall, in cadrul ceremoniei de absolvire organizata de Chartered Institute of Marketing (CIM) pentru peste 400 dintre cei mai buni profesionisti din intreaga lume, care au finalizat in anul precedent un program complet de training si certificare internationala in marketing.
Participantii au sustinut trei probe de evaluare de-a lungul a doi ani de zile cu Oxford College of Marketing la Institutul de Marketing din Romania, in limba engleza si au fost evaluati in Marea Britanie.
Andreea Coca, Geanina Ghiculescu, Cristina Serban, Ana Maria Marinescu, Simona Nodea (Iliescu) si Emilia Popa (Muscalu) sunt profesionisti cu experienta in comunicare si marketing, care au ales acest program avansat pentru perfectionare. Doi dintre ei lucreaza deja ca traineri la Institutul de Marketing in Romania.
"Tot efortul din ultimii doi ani a fost incununat in cadrul ceremoniei de absolvire din, o ceremonie plina de emotie (440 de absolventi si alti 900 de insotitori) si cu discursuri de inalta clasa. Cele mai importante ganduri pe care le-am luat cu mine de acolo vin de la Profesor Doctor Jonathan Deacon de la Universitatea South Wales: 1. Un specialist in marketing trebuie sa detina cunostinte in psihologie, antropologie, economie, strategie si leadership creativ. 2. Gandirea analitica si creativitatea sunt doua caracteristici esentiale ale unui om de marketing. 3. Ca noi,... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2019, ora 11:58
Stii de ce tot mai multi marketeri aleg sa aplice solutia de automatizare de marketing in businessurile lor? Pentru ca nu vorbim doar despre un soft inteligent cu ajutorul caruia poti trimite campanii de email sau colecta date despre useri, ci despre o solutie inovatoare care poate sa masoare actiunile de marketing / fluxul de lucru si sa automatizeze tot procesul unui intreg departament, ceea ce duce la optimizarea si eficientizarea proceselor de marketing - de la campanii de email marketing pana la continut dinamic pe website. Totul printr-un soft inteligent, customizat pe nevoile companiei.
Care sunt "responsabilitatile" unui soft de marketing automation?
Pornind de la personalizarea continutului de site si terminand cu cresterea ratei de conversie, un soft de marketing automation aduce numai beneficii companiei care il achizitioneaza. Sa o luam cu inceputul. Softurile de marketing automation pot fi conectate cu CRM-urile existente (sau nu). Nu este un musto do, este o optiune care poate fi implementata. Mai departe, de la campaniile de marketing online, segmentarea bazei de date, optimizarea procesului de vanzare, automatizarea proceselor de marketing si pana la analiza comportamentala a potentialilor clienti, totul poate fi obtinut cu ajutorul marketing automation.
Ce spun marketerii din Romania?
In Romania solutiile de marketing automation sunt abia la inceput! Exista cativa mari provideri internationali si cateva proiecte dezvoltate pe piata autohtona.... mai mult
Vineri, 22 Septembrie 2017, ora 12:47
Spre deosebire de marketingul traditional, guerrilla marketing dispune de un atu care face diferenta si ademeneste atentia consumatorului cu o mare usurinta. Fara sa faca rabat de la imaginatie, o campanie de guerrilla pune mare pret pe emotie, pe dezvoltarea de experiente puternice din mentalul colectiv sau viata privata.
Urmarind sa starneasca mai intai sentimente si dupa aceea dorinta de achizitie, brandul capata astfel o atitudine umana, se apropie de consumator si ii impartaseste interesele, preocuparile si valorile.
Pe 26 septembrie, Oana Stinga (Marketing Consultant, Life&Executive Coach) & Daniela Kammrath (Chief Inspirational Designer) striga "Prezent" la cea de-a 5-a editie a Conferintei Internationale "Marketing in Direct", care va avea loc la Clubul Diplomatic Bucuresti, si dezvaluie ce lucruri minunate pot iesi din combinatia emotie+imaginatie.
Gherila MULTIsenzoriala sau cum sa-ti folosesti simturile pentru un marketing de impact
Gama bogata de canale media ce deschid larg poarta comunicarii pentru ca mesajul fiecarui brand sa ajunga cu o mai mare usurinta la audienta nu au facut decat sa duca rabdarea receptorului la saturatie. Ce-ti ramane de facut atunci cand ai de-a face cu un consumator care alege sa priveasca in partea opusa cand da nas in nas cu mesajul tau?
Intr-un alt workshop, veti invata cum puteti utiliza in cel mai bun mod posibil rolul vital pe care il joaca simturile in comunicarea cu succes a mesajelor si Marian Costache -... mai mult
Miercuri, 18 Septembrie 2013, ora 17:14
Tehnologia schimba modul in care oamenii interactioneaza, dar este oare si o cauza a degradarii umanitatii? Aceasta-i premisa din spatele unei campanii Skype, in valoare de 12 milioane de dolari, care ataca Facebook si Twitter.
Campania, numita "It's time for Skype", identifica prin intermediul reclamelor sale retelele Facebook si Twitter ca inamici virtuali si sugereaza ca acestea "degradeaza umanitatea", potrivit Mashable.
Daca reteaua Twitter este cunoscuta pentru cele maxim 140 de caractere pe care le poate contine un mesaj, iar Facebook pentru mesajele publicate pe ceea ce se numeste "wall", autoritatea Skype sta in faptul ca ofera conferinte video si, cu acest lucru, adevaratele emotii pe care le exprima oamenii si care-i situeaza intr-o lume mult mai apropiata de cea reala.
Reclamele Skype, publicate in Marea Britaine in data de 2 aprilie si asteptate si pe piata din Statele Unite in lunile urmatoare, includ urmatoarele sloganuri:
"Cand a inlocuit LOL-ul sunetul rasului?"
"Cand a devenit in regula sa-i trimiti mamei mesaj cu "la multi ani!"?"
"Oamenii au fost facuti sa priveasca, sa asculte si sa simta"
"140 de caractere nu egaleaza pastrarea legaturilor"
"Biletul tau catre umanitate"
"Fa trecerea de al un wall post al o conversatie de prima clasa"
"Fara intarzieri in conversatiile umane".
Reclamele sunt insotite de un text ingrosat care spune "It's time for Skype".
mai mult
Joi, 05 Aprilie 2012, ora 09:16