Daruieste-ti ziua cadou! Ideile care fac lumea mai buna

Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
4235 citiri
Daruieste-ti ziua cadou! Ideile care fac lumea mai buna
Foto: Ramona & Oana (Arhiva personala)

Multora dintre noi ni s-a intamplat cel putin o data sa fim intrebati ce ne dorim de ziua noastra si sa nu avem un raspuns.

Desi intentiile prietenilor au fost de fiecare data bune, am primit ulterior cadouri de care nu aveam nevoie ori nu ne-au placut.

Ramona si Oana s-au gandit sa creeze o platforma de crowdfunding prin care sa-i ajute pe cei care "au de toate", sa faca un bine pentru o cauza sociala.

Asa a aparut imidaruiesc-ziuacadou.ro, o noua platforma de crowdfunding online care isi propune sa aduca mai multa valoare zilelor de nastere prin crearea de campanii online de strangere de fonduri, pentru susttinerea unor cauze cu impact social, initiate in preajma zilelor de nastere.

O initiativa similara a avut anul trecut si Nicu Enache, un antreprenor social din Iasi, iar succesul inregistrat l-a determinat sa pregateasca si el un proiect similar. Cu cat mai multe fapte bune, cu atat mai bine!

Ce scop au cele doua antreprenoare?

Dincolo de a fi un instrument de finantare pentru proiectele non-guvernamentale, platforma isi propune sa incurajeze gesturile de generozitate initiate cu ocazia zilelor de nastere, acestea sunt asociate cu emotii pozitive si apreciere din partea celor dragi.

Ele incurajeaza si sustinerea proiectelor non guvernamentale si implicarea comunitatii prin prezentarea cat mai detaliata a activitatilor si a nevoilor financiare din spatele proiectelor, se asigura transparenta si intelegerea destinattiei corecte a fondurilor de catre Sarbatoriti si Donatori.

Un alt obiectiv: donatiile online. "Istoricul privind evolutia accelerata a dezvoltarii si utilizarii online-ului in activitatea noastra de zi cu zi confirma potenttialul mare al acestui tip de donatii", spun tinerele antreprenoare.

Cine sunt initiatoarele?

Ramona lucreaza in departamentul de marketing al uneia dintre cele mai mari companii globale din industria bunurilor de larg consum, iar Oana este fundraiser intr-o fundatie ce ofera servicii la nivel nattional pentru persoane cu dizabilitatti.

"Suntem de parere ca, uneori, singurul lucru pe care poti sa il mai oferi unui om e o noua sansa. In contextul in care esti independent financiar si emotional, atunci esti capabil sa ii ajuti si pe altii si sa fii sansa de care au nevoie. Poate banii nu aduc intotdeauna fericirea insa, in unele cazuri, o suma oricat de mica poate aduce incredere si speranta in viata cuiva.

Suntem sigure ca zilele de nastere pot face lumea mai buna", spun acestea.

Au participat la Startery CEE 2015 si au castigat

Cele doua tinere si-au prezentat proiectul in fata juriului Startery CEE 2015, competitie sustinuta de SAP, si au impresionat.

"La SAP ajutam companiile sa isi gestioneze afacerile mai bine si sa imbunatateasca vietile oamenilor, iar antreprenorii care au participat la competitia Startery CEE schimba comunitatile lor si lumea in care traiesc. De aceea, SAP este mandra sa sustina astfel de proiecte", a declarat Simon Kaluza, Managing Director, SAP CEE.

Iar aprecierea de care au avut parte le face sa priveasca pline de incredere spre viitor.

"Implicarea si feedback-ul echipelor din Social Impact, Ashoka si SAP Labs Bulgaria ne-au ajutat sa ne conturam modelul de business social si sa ne definim obiectivele de comunicare, aducand mai multa disciplina ideilor si planului ce le aveam.

Castigarea competitiei este pentru noi o confirmare a potentialului crearii unei astfel de platforme dedicate la nivel global.

Ne-am intors cu ambitii mari. La inceputul anului viitor, vom petrece 2 saptamani in Berlin alaturi de echipa Social Impact Lab, ce devine astfel pentru noi un partener in validarea deciziilor viitoare, oferindu-ne acces la o comunitate internationala de resurse si cunostinte, pentru dezvoltarea si externalizarea platformei, odata confirmat modelul in Romania", sustin Oana si Ramona.

Lansarea oficiala a platformei in Romania va avea loc la inceputul lunii decembrie.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#daruiesc ziua cadou, #ziua nastere cadou, #crowdfundig proiecte sociale , #Afaceri pentru tineri