Grupul auto german Volkswagen AG a anuntat marti ca va reduce cheltuielile cu investitiile la VW, principala sa marca de automobile, cu un miliard de euro pe an si de asemenea va trece la o noua tehnologie diesel pentru Europa si America de Nord.
Volkswagen, cel mai mare constructor auto european, face obiectul unor investigatii in mai multe tari, inclusiv in Germania, dupa ce a recunoscut ca a echipat 11 milioane de vehicule vandute la nivel mondial (dintre care 2,8 milioane in Germania) cu un soft care falsifica rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel, transmite AFP.
Intr-un comunicat de presa difuzat marti, noul director pentru marca VW, Herbert Diess, a informat ca pentru a face fata efectelor scandalului motoarelor trucate s-a luat decizia ca programul actual de reducere a costurilor sa fie accelerat, iar investitiile sa fie reduse cu un miliard de euro pe an.
Veste foarte proasta pentru clientii Volkswagen: Milioane de masini au nevoie de ...citeste mai departe despre "Scandalul Volkswagen: Compania vrea o noua tehnologie diesel" pe Ziare.com mai mult
Marti, 13 Octombrie 2015, ora 15:23
Unul dintre fostii cercetatori de la Microsoft si co-fondator al laboratoarelor companiei din India, Kentaro Toyama, trage semnalul de alarma privind problemele sociale pe care dezvoltarea inteligentei artificiale (IA) le va ridica.
In noua sa carte, "Geek Heresy", Toyama sustine ca tehnologia nu va reusi sa rezolve problemele umanitatii, agravand in schimb crizele sociale.
Nu este singurul reprezentant al industriei care se arata alarmat de efectele muncii sale, remarca revista Newsweek.
Club select cu spaime adanci
Un alt mogul din Silicon Valley, Martin Ford, a publicat recent un volum prin care arata ca ascensiunea robotilor ne va lasa pe toti fara slujbe.
Alte avertismente cu privire la pericolul reprezentat de IA au fost date in ultimii ani de Bill Gates sau Stephen Hawking, care au vazut in noua tehnologie un pericol iminent pentru umanitate.
"Cred ca pesimistii au dreptate cand vine vorba de inteligenta artificiala. De fapt, va fi mult mai devastatoare decat au prezis acestia", spune Toyama.
Ca are dreptate sau nu conteaza mai putin, atata vreme cat industriei IT i se deschide o perspectiva cu care nu este obisnuita.
In general tehnologia a fost privita mereu cu optimism, industria IT nefiind obisnuita cu etichetarea ei ca anti-erou.
Schimbare de atitudine
In ultimul an, entuziasmul cu privire la noile tehnologii s-a domolit constant. Slabiciunea economiei globale i-a facut pe multi analisti sa priveasca mai atent la efectele pe care... mai mult
Miercuri, 15 Iulie 2015, ora 17:05
Traim intr-o lume dominata in proportie de 99% de inflatia tehnologica inregistrata in ultimul secol, insa cu greu putem estima cat mai putem asimila din noile inventii si care sunt intr-adevar cele care isi vor pune amprenta asupra omenirii.
Suntem in stare sa prognozam efectele noilor tehnologii asupra vietilor noastre?, scrie The Economist.
Evolutie in directii incerte
In 1995, Gartner a folosit pentru prima data termenul de "ciclu hype" pentru a desemna traseul parcurs de tehnologiile noi de la momentul aparitiei pana la maturizare. Secolul XXI pare sa fie dominat de tendinta de a revolutiona in pasi rapizi sectoare de activitate a caror dezvoltare nu a fost una fulminanta in ultimele decenii.
Marile industrii din fiecare tara dezvoltata investesc in armate de ingineri si cercetatori care sa scoata la iveala solutii salvatoare in privinta resurselor materiale, a costurilor si a unor noi aplicatii menite sa largeasca piata de distributie a marfii. Frecventa aparitiilor unor tehnologii revolutionare este de 10-15 ani, insa aplicabilitatea lor poate fi de multe ori contestata, constata reporterii publicatiei The Economist.
Cinci pasi in implementarea tehnologiilor
Nu doar eficienta dicteaza in piata, ci si interesul publicului fata de un nou produs. Iar "tehnologia" care aduce noul produs tehnologic in atentia si apoi in mana publicului consta in cinci pasi simpli. Primul, declansatorul inovatiei, se petrece atunci cand media arata interes fata de o... mai mult
Luni, 01 Septembrie 2014, ora 09:05