Dragos Palamida: Criosauna, business si mod de viata

Sambata, 03 Noiembrie 2012, ora 00:00
5917 citiri
Dragos Palamida: Criosauna, business si mod de viata

Crio Bio este doar una dintre afacerile pe care Dragos Palamida le conduce, dar este probabil una dintre cele mai apropiate de sufletul sau. Aerocrioterapia i-a atras atentia, ca o terapie neconventionala care il pune in contact cu oameni "liberi", si l-a invatat ce inseamna echilibrul intre planul personal si business.

Afacerea reflecta mai mult decat o simpla pasiune a sa, avand legatura directa cu modul sau de viata si sistemul sau de valori, si a aparut firesc, "la un anumit nivel de evolutie spirituala".

In ceea ce priveste managementul timpului, "familia, spiritualitatea, dragostea pentru muzica, arta si cultura, pentru natura si oameni", il ajuta sa imbine armonios viata personala cu cea profesionala.

Momentan Crio Bio nu ocupa nici foarte mult timp, nici nu aduce profituri motivante, insa pe viitor, omul de afaceri vrea sa dezvolte businessul cu noi tehnologii.

Despre un business cu incarcatura spirituala, inchinat sanatatii si bunastarii, vorbeste Dragos Palamida, intr-un interviu acordat Business24

Spuneti-ne mai multe despre afacerea Crio Bio: Cum a inceput ea?

A aparut firesc, la un anumit nivel de evolutie spirituala prin interactiunea cu un grup de oameni care sunt preocupati de o altfel de viata. Cu totii suntem inspirati sa luam hotarari in viata, care sa ne ajute sa evoluam catre un nivel superior de intelegere. Se poate sa traim intr-un mediu curat, mancand sanatos si avand preocupari nobile? Sau ne gandim doar la lumea condusa de bani si dorinta de dominatie? "Cine e cel mai tare"? Si ce esti dispus sa sacrifici ca sa fii si tu odata "tare"?

Am intalnit multe terapii neconventionale la diverse targuri si in contact cu oameni "liberi", care nu gandesc in termeni de profit sau interes egotic. Imaginatia oamenilor in a imita si folosi natura pentru beneficiul rasei umane merita premiat, ideile simple si surprinzatoare sunt de apreciat in aceeasi masura cu socializarea in aceste grupuri.

Pur si simplu au puterea de a fascina. Asta e lumea in care cred si in care as vrea sa traiesc, intre oameni care isi pun inteligenta si munca in slujba tuturor.

In acest context, inevitabil, una din terapiile care ne-a captat atentia a fost aerocrioterapia (criosauna). Majoritatea celor care au experimentat-o au fost atat de satisfacuti de efecte incat si-au dorit mai mult, unii sa se aboneze, altii sa o cumpere.

Noi am fost printre cei care au investit fara sa avem idee despre business si fara sa ne intrebam care este randamentul. Pasiunea, dorinta de a avea o asemenea tehnologie la indemana si convingerea in beneficiile fizice, psihice si energetice asupra oamenilor, ne-au determinat sa deschidem o noua activitate, intr-un domeniu necunoscut in vremuri de criza.

Deocamdata nu avem alte aparate de infrumusetare, doar criosauna, care nu se incadreaza numai la aparate de infrumusetare. Practic, in urma procedurilor de aerocrioterapie, organismul se regenereaza de la sine, miraculos, pe toate planurile.

Cat de profitabila este aceasta afacere?

Era greu de crezut ca se poate da lovitura in acest fel, in vremuri de criza si intr-un domeniu complet necunoscut. Nici nu am avut asemenea asteptari.

Profit exista (alfel am muta criosauna acasa), nu e neaparat motivant. Totusi, tinand cont ca suntem ocupati si cu alte domenii de bussines, iar timpul alocat Crio Bio este infim, suntem multumiti.

Este o afacere profitabila doar in timpul verii sau aveti clienti si in anotimpurile reci?

Avem clienti atat in anotimpul cald, cat si in cel rece. De fapt, sezoanele primavara si toamna aduc cei mai multi clienti, probabil pentru ca iarna si vara oamenii mai pleaca in concediu.

Aveti in plan o dezvoltare a businessului Crio Bio?

Ne-am propus sa ne ocupam anul viitor de largirea serviciilor cu noi tehnologii, la fel de simple, eficiente si uimitoare. Idei avem, fonduri se gasesc, pasiunea si puterea de munca exista. Suntem siguri ca mai mult efort si energie va ridica afacerea la un nivel care sa aduca un randament superior investitiilor clasice.

Nu v-a propus nimeni pana acum sa vindeti acest business? Daca v-ar propune cineva acest lucru, v-ar tenta?

Nu am primit aceasta propunere pana acum si nu am exclude neaparat aceasta posibilitate, depinde foarte mult de momentul in care se intampla.

Rolul de manager ocupa, de obicei, foarte mult timp in viata oricarui om de afaceri. Cum reusiti sa gasiti un echilibru intre business si viata personala?

Sistemul comun de valori al asociatilor: familia, spiritualitatea, dragostea pentru muzica, arta si cultura, pentru natura si oameni, ne ajuta sa imbinam armonios viata personala cu cea profesionala.

Poate exista un melange, sa ne castigam existenta din activitati benefice ,"dharma" si pasionante, sa fim in contact cu oameni care gandesc si traiesc in afara "Matrix"-ului, atipici, originali, liberi.

Are acest business legatura cu vreo pasiune de-a dumneavoastra?

Are legatura cu sistemul meu de valori si cu modul de viata.

Care a fost cea mai mare investitie pe care ati facut-o vreodata pentru dumneavoastra, personal?

Investitia in informatie, cultura, cunoastere, in dezvoltarea personala si, cu prioritate, in oamenii din jurul meu.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#afacere Crio Bio, #afacere dezvoltare spirituala, #afaceri Dragos Palamida , #Manageri