SUA: Teste pentru inlocuirea tuturor numerelor de telefon cu adrese IP

Vineri, 31 Ianuarie 2014, ora 14:15
1181 citiri
SUA: Teste pentru inlocuirea tuturor numerelor de telefon cu adrese IP

Operatorii telecom din SUA vor face teste pentru tranzitia telefoniei de la retelele analog la cele digitale, ceea ce ar presupune inlocuirea tuturor numerelor de telefon cu adrese IP.

FCC, comisia federala americana care reglementeaza industria telecom, a aprobat cu unanimitate de voturi testele, care vor presupune transferarea serviciilor de telefonie pe tehnologie digitala pentru a evalua impactul asupra clientilor.

Testarile nu vizeaza tehnologia in sine, deja utilizata la scara larga, si nu vor avea efecte in zona legislatiei si reglementarilor, au precizat reprezentantii FCC.

Testele vizieaza si reactia clientilor

Printre obiectivele testelor se numara reactia clientilor si performantele tehnologiei digitale in situatii de urgenta sau in zone izolate.

"Nu putem solicita in continuare operatorilor sa investeasca atat in retelele vechi, cat si in infrastructura mai noua", a comentat comisarul FCC Ajit Pai, citat de Reuters.

Furnizorii de telefonie fixa vor face astfel primii pasi spre inlocuirea vechilor retele pe baza de sarma de cupru cu infrastructura moderna, pe baza de fibra optica sau chiar wireless.

Clienti din spatiul rural sau din zone izolate au reclamat de-a lungul timpului proasta calitate a serviciilor pe baza de IP, din cauza semnalului slab.

Testarile vor fi pe baza de voluntariat, iar FCC a cerut sa fie derulate diversificat din punct de vedere al densitatii populatiei, structurii demografice si topologice, si conditiilor climaterice.

#companii telefonie, #teste telefonie, #sua telefonie , #Stiri IT