Aplicatia Facebook le va oferi, in curand, utilizatorilor doua fluxuri noi, pe langa cel algoritmic: unul ordonat cronologic, altul compus din persoanele si paginile favorite.
Facebook a anuntat doua noi feed-uri de continut pentru aplicatia sa mobila. Acestea se numesc Favorites (Favoriti) si Recents (Recente), urmand sa acomodeze, dupa cum sugereaza si denumirile, postarile prietenilor si entitatilor favorite, respectiv cele mai recente postari.
Pentru Favorites, utilizatorul poate alege pana la 30 de persoane si pagini. Doar continutul acestora va fi afisat aici, dar tot pe baza algoritmului care stabileste ordinea postarilor din newsfeed.
Recents, care va afisa postarile de la cele mai noi la cele mai vechi, nu este neaparat o noutate in cadrul Facebook. Aceasta exista si pana acum, ascunsa undeva in sectiunea More, alaturi de multe altele.
Ce este nou, este faptul ca Recents va fi mult mai usor de accesat. Atat Recents, cat si Favorites, vor aparea in aplicatia Facebook ca doua tab-uri noi, langa newsfeed. Utilizatorul va putea face trecerea intre cele trei sectiuni de continut cu un simplu swipe orizontal.
Cele doua noi tab-uri incep a fi implementate de astazi in aplicatia de Android, urmand ca utilizatorii de iPhone sa le primeasca peste cateva saptamani.
O mentiune importanta este ca oricare din cele doua sectiuni noi, Recents si Favorites, vor disparea din ecranul principal al aplicatiei, daca nu sunt accesate vreme de sapte zile. Acestea nu vor... mai mult
Miercuri, 31 Martie 2021, ora 14:29
Reteaua sociala pentru transmiterea de fotografii, Instagram, a anuntat miercuri ca va inlocui, treptat, "in lunile care vor veni", actualul algoritm de triere in ordine cronologica, preferand afisarea in functie de relevanta imaginilor pentru detinatorul contului.
"Ordinea de aparitie in fluxul dumneavoastra a fotografiilor si inregistrarilor video se va baza pe probabilitatea de a fi interesat de un anumit continut, pe relatia dumneavoastra cu persoana care a postat si pe momentul aparitiei mesajului", a explicat, pe blogul sau, compania, proprietate a gigantului Facebook, informeaza AFP si EFE.
Instagram: Facilitate noua si mult asteptata. Vezi daca tu o ai!
Aplicatia, lansata in urma cu cinci ani, justifica schimbarea prin cresterea numarului de utilizatori si a ...citeste mai departe despre "Schimbare majora la Instagram: Unii utilizatori sunt nemultumiti" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 16 Martie 2016, ora 20:07
Grecia, tara cu cele mai mari dificultati financiare din zona euro, traverseaza o criza a datoriilor care isi are radacinile in situatia din 2009, relateaza AFP, care prezinta o cronologie a principalelor momente ale acesteia.
2009
- octombrie: Noul Guvern al lui Giorgios Papandreou ridica previziunea de deficit public a tarii pentru 2009 (12,7 la suta fata de 6 la suta).
- decembrie: UE trage semnalul de alarma privind starea finantelor publice ale Greciei, agentiile de rating reduc nota datoriei sale suverane.
2010
- 23 aprilie: Grecia, a carei datorie se ridica la 350 de miliarde de euro, se hotaraste sa ceara ajutor international. La inceputul lui mai, UE si FMI acorda un plan de imprumut de 110 miliarde de euro Atenei care adopta un plan de austeritate.
- 5-6 mai: A treia greva generala si manifestatii violente, soldate cu trei morti.
2011
- 29-30 iunie: Nou plan de austeritate si de privatizare. La 21 iulie, zona euro acorda un al doilea plan de ajutor in valoare de 159 de miliarde de euro si prevede consolidarea Fondului european de stabilitate financiara (FESF), infiintat in mai 2010.
- 2 septembrie: Creditorii Greciei (UE, FMI si BCE), care au constatat un derapaj important in conturile publice, isi suspenda misiunea la Atena dar revin la sfarsitul lui septembrie.
- 20 octombrie: Noua lege de austeritate pe fondul unei greve generale si a unor manifestatii violente soldate cu un mort.
- 27 octombrie: Acord european pentru salvarea... mai mult
Vineri, 04 Noiembrie 2011, ora 08:01
Google Inc. a decis sa inchida versiunea chineza a motorului sau de cautare si a redirectionat cautarile catre un site din Hong Kong, necenzurat, disponibil la google.com.hk, informeaza Reuters, care prezinta o cronologie a operatiunilor companiei americane pe piata chineza.
2000 - Google realizeaza o interfata in limba chineza pentru motorul sau de cautare Google.com, precizeaza Mediafax.
2002 - Google.com devine temporar indisponibil pentru utilizatorii chinezi, companii locale cu acelasi profil de activitate fiind suspectate de interferente.
Iulie 2005 - Google il angajeaza pe Lee Kai Fu, fost executiv al Microsoft, ca sef al diviziei din China. Microsoft da in judecata Google pentru aceasta initiativa, decalrand ca, inevitabil, Lee va furniza informatii private catre Google. Cele doua companii rivale au ajuns la o intelegere in decembrie.
Ianuarie 2006 - Google lanseaza Google.cn in acord cu legile chineze si cenzureaza rezultatele cautarilor. La acel moment reprezentantii Google au declarat ca sunt interesati sa contribuie pozitiv la dezvoltarea Chinei, respectand legislatia locala.
August 2008 - Google lanseaza o paltforma de unde internautii chinezi pot descarca gratuit muzica.
Martie 2009 - China blocheaza accesul la platforma video YouTube, detinuta de Google.
Iunie 2009 - Un oficial chinez acuza Google ca raspandeste continuturi obscene pe internet. Acuzatiile au venit la o zi dupa ce Google.com, Gmail si alte servicii ale Google au fost indisponibile... mai mult
Marti, 23 Martie 2010, ora 16:48