Cum a esuat atacul lui Dragnea la adresa lui Iohannis pe tema casei din Sibiu. Fiscul: Statul nu este proprietarul imobilului

Luni, 13 August 2018, ora 11:13
655 citiri

Statul roman nu este in acest moment proprietarul imobilului din Sibiu pierdut in instanta de Klaus Iohannis, potrivit unor precizari facute la sfarsitul saptamanii trecute de Administratia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu, pentru Ziare.com.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a pus in miscare oficiali ai ANAF si ai Ministerului Finantelor, pentru ca statul roman sa recupereze de la Klaus Iohannis chiriile pe care acesta le-a incasat.

Autoritatile au actionat la ordin in ultima luna, in acest caz, desi stiau ca statul nu este proprietar al imobilului. Totul a fost abil prezentat de propaganda, pentru a-l ataca pe Iohannis, liderii PSD fiind foarte vocali in emisiunile de la televiziunile prietene.

In acest joc al declaratiior politice a intrat si ministrul de Finante, Orlando Teodorovici, care a dispus controale la institutiile din subordine, pentru a verifica ce demersuri a facut statul in acest caz.

Ministrul a mai insistat pe langa AJFP Sibiu sa faca o solicitare la Cadastru, de inscriere a statului in cartea funciara a imobilului, dar cererea a fost respinsa.

Procesul de la Hunedoara

Potrivit infomatiilor comunicate de AJFP Sibiu, motivul pentru care statul inca nu este proprietar al imobilului este un proces aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. Cazul a fost deschis de Rodica Bastea, sotia lui Nicolae Bastea, care incearca sa demonstreze ca este mostenitoare de drept a unei parti din imobilul de pe strada Nicolae Balcescu nr. 29, din Sibiu.

La finalul acestui proces, urmeaza sa se stabileasca cine este proprietarul imobilului, Rodica Bastea sau statul roman, precum si cotele succesorale care le revin acestora. Procesul a fost initial pe rolul instantelor din Sibiu, dar Curtea de Apel Alba Iulia a decis stramutarea lui la Hunedoara.

Familiile Iohannis si Bastea au fost proprietarii celor doua apartamente/spatii care compun imobilul din Sibiu.

Klaus Iohannis si sotia sa, Carmen Iohannis, au pierdut proprietatea casei din Sibiu, in care este sediul unei banci, in noiembrie 2015. Decizia definitiva a fost data de Curtea de Apel Brasov, dupa un proces care a durat aproape 16 ani. O cronologie pentru a intelege cine au fost proprietarii acestui imobil, la finalul articolului.

Solicitarea Ziare.com

Ziare.com a solicitat, pe 6 iulie, Administratiei Judetene a Finantelor Publice (AJFP) Sibiu sa precizeze care este situatia imobilului, in contextul in care cu o zi inainte Liviu Dragnea sustinea ca i-a intrebat pe seful ...citeste mai departe despre "Cum a esuat atacul lui Dragnea la adresa lui Iohannis pe tema casei din Sibiu. Fiscul: Statul nu este proprietarul imobilului" pe Ziare.com

#Liviu Dragnea Klaus Iohannis, #Dragnea Iohannis casa, #Iohannis Fisc Sibiu, #ANAF Iohannis , #Stiri Administratie