Scandalul privind tentativa PSD de nationalizare a Pilonului II: Fosta sefa NN Pensii castiga definitiv procesul cu ASF si primeste daune morale

Vineri, 27 Noiembrie 2020, ora 09:38
798 citiri
Scandalul privind tentativa PSD de nationalizare a Pilonului II: Fosta sefa NN Pensii castiga definitiv procesul cu ASF si primeste daune morale
Foto: Facebook/ Raluca Tintoiu

Fosta sefa a NN Pensii Raluca Tintoiu a castigat definitiv procesul deschis impotriva Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) prin care a solicitat anularea contraventiei in contextul scandalului privind nationalizarea Pilonului II de pensii. Justitia a decis anularea amenzii si plata unor daune morale de 1.000 de euro.

Inalta Curte a respins ca nefondat joi seara recursul formulat de ASF impotriva unei decizii a Curtii de Apel Bucuresti, din 16 octombrie 2018, care-i dadea dreptate Ralucai Tintoiu.

"Respinge exceptia inadmisibilitatii recursului incident formulat de reclamanta Tintoiu Raluca Ioana Georgiana, invocata de recurenta-parata Autoritatea de Supraveghere Financiara. Respinge recursul formulat de parata Autoritatea de Supraveghere Financiara impotriva sentintei civile nr.4114 din 16 octombrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, ca nefondat.

Respinge recursul incident formulat de reclamanta Tintoiu Raluca Ioana Georgiana impotriva sentintei civile nr.4114 din 16 octombrie 2018 a Curtii de Apel Bucuresti - Sectia a VIII-a de contencios administrativ si fiscal, ca lipsit de interes. Definitiva," este minuta Inaltei Curti din 26 noiembrie.

Ce s-a decis

Practic, Curtea de Apel Bucuresti a desfiintat in acest caz decizia de sanctionare data de ASF in cazul fostului director general al NN Pensii, Raluca Tintoiu, dar si toate actele emise in baza acesteia. Amintim ca ASF i-a retras, pe 13 aprilie 2017, autorizatia de director general si administrator al fondului de pensii si a amendat-o cu 100.000 lei. Tintoiu era Chief Executive Officer la NN Pensii din septembrie 2013. Instanta a mai hotarat ca ASF sa-i plateasca Ralucai Tintoiu daune morale de 1.000 de euro, suma ceruta de fosta sefa a NN Pensii.

In cazul restituirii amenzii de 100.000 de lei, Curtea de Apel Bucuresti respinsese solicitarea ca fiind formulata impotriva unei persoane fara calitate procesuala pasiva. De altfel, avocatul ASF a explicat in instanta ca amenda nu a fost incasata de ASF, ci de Ministerul Finantelor. Astfel, dupa finalizarea acestui proces, daca va castiga, Tintoiu poate sa deschida un proces separat impotriva MF, pentru restituirea banilor.

Scandalul

In timpul procesului, avocatul Ralucai Tintoiu a facut in fata instantei o cronologie a cazului.

Totul a inceput in aprilie 2017, cu o notificare a NN Pensii, in care compania isi informa clientii ca, in ultimele saptamani, au existat discutii i ...citeste mai departe despre "Scandalul privind tentativa PSD de nationalizare a Pilonului II: Fosta sefa NN Pensii castiga definitiv procesul cu ASF si primeste daune morale" pe Ziare.com

#Raluca Tintoiu ASF, #Raluca Tintoiu NN Pensii, #raluca tintoiu decizie definitiva , #Stiri Administratie